A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Becmol 970*250
Lake11-hja-300×300

SPECIÁLIS GYÕZELEM

finn wellness 640*360

Fotón: Devin McCourty CB és Patrick Chung FS, New England Patriots

A New England félidõben 7-6-os hátrányban volt, de Brandon Tate a 2. félidõ kezdõrúgását 103 yardot hordta vissza, TD-t szerzett az elképedt közönség elõtt. A 4. negyedben a stadion csendben kiürült. „Hova megy mindenki? A buli még csak most kezdõdik a Sun Life Stadiumban” – ez jelent meg a Patriots Twitterjén. Tony Sparano, a Miami Dolphins vezetõedzõje elmondta: „Eltalált bennünket egy szökõár. A rajongók ennél jobbat érdemelnek.” A New England (3-1) a New York Jets-szel holtversenyben az AFC East élén áll, míg a Dolphins (2-2) lecsúszott a 3. helyre, hiszen 8 napon belül másodjára is kikaptak hazai pályán egy csoportellenféltõl.

Patrick Chung elemében volt, többek között blokkolt egy puntot, amibõl késõbb TD-t szereztek, majd blokkolt egy mezõnygólt is, amit Kyle Arrington 35 yardot hordott vissza, és pontot szerzett. A másodéves safety elárulta: „Mindent gyakoroltunk, ami történt, minden blokkot, és az, hogy a többiek végezték a munkájukat, lehetõséget teremtett, hogy összehozzam a play-eket.” A Pats utolsó pontjait is õ szerezte meg, 51 yardos interception visszahordása az end zone-ban ért véget. Egy másik váratlan hozzájárulás Rob Ninkovich linebackertõl érkezett, aki eddigi 5 éves pályafutása során még soha nem szerzett INT-et, most kétszer sikerült neki. Chung és Arrington megszerezték elsõ TD-iket, Danny Woodhead pedig, aki a Pats csere-fullbackje, 11 yardos elkapott TD-t jegyzett.

Chad Henne, a Miami irányítója 39 passzból 29-et jutatott el elkapói kezébe, 2 TD-t szerzett, de 6 és fél perccel a meccs vége elõtt, megdobta 3. INT-jét is, ezzel újra beállította személyes csúcsát. Az irányító az elsõ labdaeladását az indokolta, hogy sietették a passzt, a második oka a pontatlanság volt, a 3. pedig egy félreértésbõl született: „Összességében az én hibám. Irányítóként ezt bevállalom. Az én vállaimra helyezem a terhet.” A passz, amit Chung szedett le, különösen csúnya volt. A safety elmondta: „Meglepett. Azt gondoltam, ezt õ dobta? Köszi.” A meccset Tyler Thigpen fejezte be, aki megdobta a Dolphins 4. INT-jét is. Annak ellenére is vesztettek, hogy 400 yardot és 23 first downt szereztek. Ninkovich két interceptionje két mezõnygólt alapozott meg, a védelem pedig 237 yardon tartotta Ronnie Brown running backet. Sorozatban már a második héten fordult elõ, hogy blokkolták a Dolphins puntját.

A 2. félidõ kezdõrúgását Tate hordta vissza, kivágott a jobb oldalvonal felé, és érintetlenül, szerzett TD-t, a Pats ekkor jutott elõnyhöz. A Miami ezután nem tudott first downt szerezni, Chung pedig blokkolta Brandon Fields puntját. Bill Belichick, a Hazafiak vezetõedzõje elmondta: „Nem azé a legnagyobb érdem, aki blokkolja a rúgást, hanem azoké, akik betömik a lyukakat, felveszik a blokkoló játékosokat, és megnyitják az utat annak, akire már nem jutott ellenfél. Szép munka volt az egész csapattól. Voltak olyan rúgások, amikhez közel kerültünk, szóval jó volt, hogy most sikerült.” Két play-jel késõbb BenJarvus Green-Ellis egy 12 yardos futás során pontot szerzett. Amikor a Dolphins felállt egy 53 yardos mezõnygólhoz, amely 10 pontra csökkentette volna a hátrányukat, Chung ismét betört, hogy blokkolja a rúgást, és amikor Arrington megszerezte a labdát, semmi más nem volt elõtte, csak az end zone. Elmondta: „Csak szerencsém volt, hogy a megfelelõ idõben a megfelelõ helyen voltam.

Nolan Carroll, a Miami Dolphins kick returnere, aki a rúgásoknál is fent szokott lenni a pályán így látta: „Ezt a meccset a speciális csapatrészek döntötték el. Olyan, mintha hasba rúgtak volna.” Talán még az is sérti a büszkeségüket, hogy Tom Brady ezen a meccsen érte el 100. gyõzelmét, a Super Bowl-korszakban ez neki sikerült a legggyorsabban az irányítók között

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások