A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Stihl 970*250
Stihl-hja-300×300

ROZSDÁS KEZDÉS

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Fotón: Danku Dávid RB, Budapest Hurricanes (fotó: Bratincsák Péter)

A nyitó drive-ot a Hurricanes vezette, de egy gyors first downt követõen megakadt a támadás, elsõsorban Damjan Slapnik (#71) sackjét követõen.

Az offense egyébként szinte a teljes mérkõzésen legalább négy elkapóval állt fel a játékokra, ám a támadás nem ment teljesen gördülékenyen, viszonylag sok volt az ejtett labda az elkapók részérõl.

Válaszul a szlovénok igen aktív futójátékkal álltak elõ, melyben a fõszerepet a Ljubljana Silverhawks futójátékosa, Gregor Èeprinšek (#27) kapta. Mellette Domen Karniènik (#38) is villant, méghozzá egy 41 yardos futással, mellyel 17 yardra kerültek a vendégek. A lendületet itt is egy sack állította meg, Titz Dániel (#9) kapta el Robi Fišert (#9), így a Team Slovenia negyedikre a rúgás mellett döntött, de Milan Narat (#8) lába bõven jobbra húzott 40 yardról, így maradt a 0-0.

A Hurricanesnél Bencsics Márk (#5) igyekezett szétosztani a labdákat, elsõsorban Ujfalusi Ákost (#80), Igari-Szûcs Tamást (#8), Danku Dávidot (#32) és Tokaji Pétert (#13) kereste a labdákkal, de Szobonya Bencét (#22) is többször célba vette. A futójáték ugyanakkor nem tudott kibontakozni, egyedül Bencsics tudott zavart kelteni a futásaival, Dankut és Ollári Mihályt  (#28) rendszerint könnyedén fogták a szlovén védõk.

Az elsõ pontok a második negyedben születtek meg, Karniènik szélsõ futásaival kerültek elõre a szlovénok, a touchdownt pedig Fišer futotta meg 5 yardról. Az extrát Novakov Dávid (#41) blokkolta, így hat pontos elõnyhöz jutott a Team Slovenia.

A vendég kirúgás kiment az oldalvonalon, így 40 yardról indíthatott csapatunk, gyorsan jött is két first down, majd egy hatalmas hiba – Bencsics Márk labdáját Jernej Knez (#57) húzta le, majd nagyjából 90 yard megtétele után megszerezte a válogatott második touchdownját, mely után Èeprinšek szállította a két pontot.

Gyorsan jött azonban a válasz, Ujfalusi elõbb 41 yardig horda vissza a labdát, majd Igari-Szûcs révén került az offense a másik térfélre. Ekkor újra Ujfalusi jött és 48 yardos elkapásával megszerezte a Hurricanes elsõ touchdownját. Az extrát Szûcs Máté (#54) értékesítette, így 7-14-re zárkózott csapatunk a második negyed utolsó harmadában.

A vendégek a visszahordás során vesztettek 30 yardot, majd first down nélkül puntolhattak, ám az utolsó lehetõséget nem tudtuk megragadni, 40 yardon belülre érve újabb interception került a szlovén védõk neve mellé – ezúttal Matic Obrul (#20), a Gold Diggers safetyje szerzett labdát, majd az utolsó másodpercet letérdelte a pályára visszatérõ offense.

A második félidõre így hét pontos elõnnyel készülhettek a szlovénok, a Hurricanesnél a két, támadó térfélen eladott labda komoly veszteség volt a második negyedben.

A harmadik negyed legelején pedig mintha kicsit az öltõzõben maradt volna a secondary, Bojan Justin (#17) teljesen tisztán tudott a védõk mögé kerülve, így egy 75 yardos passz TD-vel nyitották a félidõt.

Ez a hiba pedig az offense-nél is zavart okozott, egy gyors first down után jött 25 yardnyi büntetés, így jöhetett Kovács Zoltán (#4) puntolni, immáron másodszor.

A vendég offense ismét gyorsan haladt, Tadej Holler (#80) révén 10 yardra kerültek, majd negyedik és egynél egy defensive pass interference tartotta életben a szlovén támadást. Ám nem sokáig, harmadik és háromnál ugyanis Titz Dániel húzta le Fišer passzát, amivel meg sem állt a másik térfél 26-os yardjáig.

Ez a labdaszerzés nem is jöhetett volna jobbkor, érezte ezt az offense is, meg is lett a büntetés belõle. Danku futása során segített egy horsecollar tackle miatt kiosztott büntetés is, majd 4 yardról Igari-Szûcs Tamást találta meg teljesen üresen az end zone jobb sarkában Bencsics Márk, az extra azonban nem sikerült, így maradt a hét pont a két csapat között 13-20-nál.

A defense-nek megjött a kedve a labdaszerzésekhez, Füri József (#20) érkezett remek ütemben egy elkapásra, a kipattanó labdát pedig Varga Ferenc (#43) kaparintotta meg, az offense azonban három próbálkozás után kénytelen volt visszaadni a labdát az ellenfélnek.

A szlovén válogatott a futások mellett egyre több passzt is bevetett, ám a red zone-ba érve elakadtak, a field goal helyett pedig futni próbált a holder, ám résen volt a blokkoló csapat.

Az újabb eredményes védekezés után az offense is megmutatta magát, mindössze három játék kellett a 81 yardhoz, a végén Igari-Szûcs Tamás 69 yardos elkapása hozta meg a TD-t, mely során két védõt is lerázott magáról. Szûcs extráját másodszor blokkolták, így elmaradt a várva-várt egyenlítés.

Az öröm azonban nem tartott sokáig, Èeprinšek az elsõ támadójátékból 55 yardos TD-t futott, a kétpontost azonban Sipiczki Ádám (#90) akadályozta meg, így maradt a 7 pontos hátrány a Hurricanes szempontjából.

A vendég defense nagyon készült a passzokra, így Bencsics futása meglepte õket elsõre, ám utána négy sikertelen átadás következett, majd egy hiba a centertõl – Harmathy Csaba (#73) idõ elõtt adta fel a labdát az Bencsicsnek, aki mellett elrepült a játékszer, így jöhettek a vendégek.

Ezúttal is messzire vitték, negyedik és háromnál egy passzjátékkal tartották életben a támadást, majd 10 yardon belül Szûcs Máté szorította õket hátulra, negyedikre pedig Füri ütötte el a labdát az elkapó elõl az end zone-ban.

A visszatérõ offense-nek azonban már csak 4 játékra maradt ideje – ám ennyi idõ alatt a térfélig sem jutottak el, így vereséggel zárta elsõ mérkõzését a Budapest Hurricanes.

A bemutatkozás nem volt mentes a hibáktól, ám a közel egy évnyi kihagyást is figyelembe véve nem volt rossz. Voltak fontos hiányzók is a csapatban, de az biztos, hogy két hét múlva, a Vienna Knights ellen már jobban megy a játék, ahogy visszazökkennek a ritmusba.

Budapest Hurricanes vs Team Slovenia 19-26
(0-0; 7-14; 6-6;6-6)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások