A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
Acapella 300×30

DÖNTÕBEN A FARKASOK / Budapest Wolves – Újbuda Rebels 17-7

finn wellness 640*360

Fotón: Horváth Gergely RB, Budapest Wolves 

Ennek ellenére az elsõ percek tapogatózó játékát követõen szembetûnõ volt, hogy mintha nem úgy mûködne a hazaiak gépezete, ahogy azt megszokhattuk. Az elsõ negyed úgy zárult pont nélkül, hogy a Rebels védelem kétszer is sackelte a Wolves irányítóját, Récsey Dávidot, a vendégek elkapója, Zsikla Zoltán egy alkalommal egy biztosnak tûnõ touchdownt hagyott kicsúszni a kezei közül, és egy elrontott, túl rövid mezõnygól kísérlet is azt mutatta, a zöld-feketék nem kívánnak asszisztálni egy sima találkozóhoz.

A második negyedben a Farkasok egy meggyõzõ drive végén Horváth Gergely (RB) 9 yardos futása után megszerezték a vezetést, és mivel Pesti Kristóf nem hibázott a jutalomrúgásnál, így 7-0-s elõnyre tett szert a bajnokcsapat. Arra azonban kevesen számítottak, hogy a Rebels felveszi a kesztyût, és gyorsan egalizálja az állást. A vendégek karmestere, Lesi Péter azonban egy remek slant passzal ugratta ki Wellner Gábort (WR), aki a késõn összezáró Wolves secondary kíséretében szerzett 40 yardos touchdown elkapást. Az extra pontot Szentirmai Zoltán magabiztosan gyûjtötte be, így 7-7-re módosult az állás. Mindez annyira belelkesítette a Lázadókat, hogy néhány inch híján õk vonultak vezetéssel pihenõre. A félidõ utolsó másodperceiben a saját end zone-ja elé szorult a Wolves, de a védõegység tagjainak a nehéz pillanatokban helyén volt a szívük, és nem csak a hatpontos találatot akadályozták meg, de a Rebels mezõnygól kísérletét is újra blokkolták.

A szünetrõl visszatérve az elsõ percekben egy egészen más szemléletû Wolves volt a pályán. A hazaiak elõbb egy ellentmondást nem tûrõ drive végén Piros Krisztián (WR) 8 yardos elkapásával ismét magukhoz ragadták a vezetést, majd a touchdown utáni sikeres onside kickjükkel végképp megzavarták a Lázadókat. Az újabb hazai megindulás ismét pontokat hozott a Wolves számára, igaz, ezúttal be kellett érniük Pesti mezõnygóljával. A harmadik negyed krónikájához tartozik még, hogy mindkét irányító egy-egy interceptionnel borzolta a kedélyeket, de az eredmény már nem változott. Aztán a fogcsikorgató küzdelem ellenére nem változott az állás a záró játékrészben sem. Az utolsó percekben a Rebels komoly erõket mozgósított a felzárkózás érdekében, de ekkor már a fáradságnak köszönhetõen mindig kisebb hibák csúsztak be a vendégek próbálkozásaiba.

A 2010-es kiírás talán legjobb összecsapását tekinthették meg azok a szerencsés szurkolók, akik szombat délutáni programjukként a bajnoki elõdöntõre adták voksukat. Bár sokan úgy gondolták, a Budapest Wolves gárdáját nem lehet megszorítani, de az újbudai egylet bebizonyította, hogy lelkesedéssel és hatalmas koncentrációval komolyan lehet redukálni a két csapat közötti tudásbeli különbséget. A Farkasok a gyõzelmük ellenére komoly fricskát kaptak az alapszakasz negyedik helyezettjétõl, akik ismételten megmutatták, hogy nem véletlenül értek a rájátszásba. A hazai alakulat ennek ellenére a sikerével bejutott az október 16-i nagydöntõbe, ahol az október 3-án megrendezésre kerülõ Tigers – Cowboys ütközet gyõztesével mérhetik össze erejüket a bajnoki címért.

Budapest Wolves – Újbuda Rebels 17-7 (0-0, 7-7, 10-0, 0-0)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások