A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
Lake11-hja-300×300

FELVESZIK A HÉTMÉRFÖLDES CSIZMÁT?

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Fotón: Mike Johnson OC, San Francisco 49ers

Mike Johnson, az irányítók edzõje már az elõtt tervezgette a támadási stratégiákat, hogy Mike Singletary szombaton késõ este felhívta volna. A telefonhívás után kevesebb mint 24 órával, Jimmy Raye (OC) már nem volt a 49ers tagja, Johnson pedig készen állt a kihívásra. Johnson számára nem ismeretlen a kialakult helyzet, hiszen akkor is hasonló dolgok történtek, mikor még az Atlanta Falcons-t segítette: hajdanán Wade Phillips érkezett Dan Reeves helyére a szezon vége felé, és Phillips két héttel a szezon vége elõtt Johnson segítségét kérte.

„Már egy ideje a fejemben motoszkált a dolog, de még aznap [szombat] este sem voltam benne biztos. Nem mondott este semmit és pedig nem kérdeztem, hogy miért nem. Hazamentem aztán összeraktam a stratégiát és bevittem neki másnap reggel” – mondta az offenzív koordinátor, mikor arról kérdezték, hogyan került hozzá a stafétabot.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a Kansas City Chiefs elleni vesztes találkozó után Singletary rögtön azt mondta, hogy Ray marad a csapatnál. Aztán mikor késõ este visszatértek a 49ers-bázisra, a vezetõedzõ megnézett pár meccset és hipp-hopp meggondolta magát. A hirtelen pálfordulás jó pár embert sokként ért, hiszen az idõzítés nem volt a legnagyszerûbb, ráadásul a korábbi kijelentések alapján arra lehetett számítani, hogy Singletary támogatni fogja Raye-t, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az öltözõben sokan örömmel konstatálták a kirúgás hírét – írja az nfl.com.

Johnson korábban a Falcons, a Chargers és a Ravens edzõi stábját erõsítette, a 49ers-hez 2009-ben csatlakozott. Kijelentései szerint nem fog radikális változtatásokat eszközölni az aranysisakosoknál, mert szerinte a csapat elég tehetséges játékossal rendelkezik, bár azt is elismerte, hogy itt-ott furmányos módon meg fogja változtatni a play-eket. Ez egybevág Singletary látásmódjával is, hiszen a HC korábban elmondta, hogy az õ hozzáállása a támadók felé nem változik: továbbra is kiegyensúlyozott, kemény játékot akar, és kiemelt hangsúlyt akar fektetni a futásokra. Ha Johnson képes lesz egy kicsit is jobban a játékosok stílusára formálni a playbookot, akkor könnyen lehet, hogy az Aranyásók mostantól hétmérföldes csizmákkal fognak lépkedni az ellenfél végzónája felé.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások