A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Újház 970*250
Linea 300*300

FANTASY ÉRTÉKELÉS – 3. hét

Acapella 640×480

Fotón: Garrett Hartley P, New Orleans Saints

Michael Vick brilliáns volt vasárnap a Jacksonville ellen, ami azért nem egy óriási meglepetés. A meccs elõttig a Jaguars 300 passzolt yardot engedett ellenfeleinek, Vick 291 yardot és 3 touchdownt dobott ellenük. Emellett egy 17 yardos futott touchdown-ja is volt a harmadik negyed végén, csak hogy emlékeztessen mindenkit arra, hogy egy picivel (vagy inkább nagyon sokkal) gyorsabb mint Kevin Kolb.
Vick Jeremy Maclint kétszer is megtalálta a célterületen belül, DeSean Jackson pedig öt elkapásból szerzett 153 yardot. D-Jax a szokásos hosszú touchdown-ját hozta a meccsen. LeSean McCoy-nak viszonylag csendes napja volt, (13 labdaérintés, 61 yard), de õ nagy hasznot húzhat abból, ha túlságosan koncentrálnak az ellenfelek Vick-re.

A Cardinals-nak három kihagyott mezõnygólra volt szüksége Sebastian Janikowski-tól, hogy elverjék a Raiders-t 24-23-ra. Az utolsót 32 yardról balra mellélõtte, egy szomorú nappal „ajándékozva meg” a Raider Nation-t . Darren McFadden megint óriási volt oaklandi részrõl (105 yard, touchdown), Beanie Wells pedig  hasonlóan jó volt a Cardinalsból (14 futás, 75 yard).

Érdekesség: három játékos a 2007-es Arkansas Rasorbacks-bõl – McFadden, Peyton Hillis, Felix Jones – összesen 292 futott yardot szorgoskodott össze. Úgy, mint a régi szép idõkben, Hillis vezette a listát.

A Colts-nak Pierre Garcon (térdín) és Anthony Gonzalez (boka) nélkül kellett játszania. Mind Reggie Wayne-nek és Dallas Clark-nak csendes napja volt. Úgy gondolnád ez egy tökéletes recept arra, hogy Peyton Manning rosszul játsszon. De õ megcáfolt mindenkit. 325 yardot és három TD-t kézbesített. Austin Collie 12 elkapással, 171 yarddal és két touchdownnal fejezte be a meccset. Ha így játszik, nem fogod kihagynia a csapatodból mintegy 2015-ig…

Steven Jackson az elsõ félidõben megsérült, mikor Kedric Golston megpróbálta kihúzni alóla a lábát. Ez nem kis aggodalmat keltett. Kenneth Darby a következõ a rangsorban Jackson után, szóval van egy apró kis különbség köztük. Jackson Mutatta be a nap egyik legszebb játékát, egy 42 yardos touchdown-t, ahol szinte megszégyenítette LaRon Landry-t.

Darren McFadden 92 yardot valamint egy touchdownt szerzett a scrimmage line-ról a nem túl félelmetes Arizona védelem ellen.  Michael Bush-nak mindössze egy labdacipelése volt -2 yardért, ráadásul lábujjsérüléssel küzd, szóval a McFadden tulajdonosoknak nem kell aggódni Bush miatt sem.

Az újonnan megszerzett futójátékos Laurence Maroney kapta meg a kezdést a Broncos-ban, nem a veterán Correll Buckhalter. Majdnem áttörte az egyyardos vonalat egy negyedik down-on – a pályán még touchdownként ítélték meg – de a térde a földre ért, mikor a labda már csak centiméterekre volt a gólvonaltól.

Beanie Wells visszatért a munkába a Cardinals-nál, az õ korai visszatérése biztató jel. A leghosszabb futása az elsõ félidõben 24 yardos volt. Az akaratereje jól látszik, és a térde is úgy néz ki rendben van, reméljük a szezonban többet nem kell aggódni miatta.

Drew Brees nyilatkozata a meccs után: „azt a mezõnygólt az esetek 99 százalékában megcsináljuk.”  Legfõképp Garrett Hartley-nak kellett volna.

Austin Collie már sorozatban a harmadik meccsén járt az end zone-ban (megállíthatatlan volt, egy play-action után kapta el a passzt). Õ az utolsó 11 meccsébõl 8-szor szerzett pontot, ha a tavalyi rájátszásmeccseket is számoljuk. A draftolatlan Blair White is lehetõséget kap, amíg Pierre Garcon inaktív.

Frank Gore biztos volt abban, hogy a Niners elverhette volna a Saints-et múlt héten, de most nagyon rászedve érezheti magát. A Chiefs földbe döngölte a Niners-t vasárnap. Jamaal Charles és Thomas Jones is elérte a 90 yardos határt, Dwayne Bowe egy 45 yardos touchdownt kapott el, valamint az újonc tight end Tony Moeaki egy fantasztikus elkapást mutatott be egy 18 yardos TD során. Moeaki nagyon úgy néz ki, mint egy fantasy kezdõ.

Gore volt az egyetlen használható fegyvere a Niners-nek, mivel összesítve 145 yarddal fejezte be a napot. Õ vezette a csapatát kilenc elkapással. Michael Crabtree megint csendes volt, (3 elkapás 37 yardért). Szóval… talán egy kicsit sok a rájátszásról szóló elõrejelzésekbõl.

LeGarrette Blount és Carnell Williams osztotta meg a Buccaneers labdacipeléseit, és Blount át is törte a célvonalat. Talán egy kicsit túl sokat ünnepelt, fõleg ha figyelembe vesszük a meccs állását. A Steelers vezetett 38-13-ra.

Andre Johnson úgy tûnt rásérült a bokájára a Cowboys ellen, mivel segítséggel tudta elhagyni a pályát. Johnson visszatért a meccsbe, nincs ok az aggódásra.

Brett Favre újabb két interceptiont dobott a Lions ellen, de Adrian Peterson egy olyan fegyver, akit nem lehet megállítani, vagy lelassítani. A második (80 yardos) touchdown-ja megmutatta, hogy nem lehet lelassítani. A meccset 170 (!) yarddal fejezte be.

Tony Gonzalez-nek bõ 8 percre volt szüksége, hogy a Saints ellen bebizonyítsa, hogy õ egy elit fantasy játékos. 61 yardot szerzett az elsõ 3 elkapásából, az end zone-t egy 13 yardossal elis érte.

Fordította: Kocsis Balázs

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások