A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Polacsek 970*250
Becmol 300×300

A LEGJOBB NÉGYES – Nyíregyháza Tigers

acapella 640×480

Fotón: Vasyl Jordan QB, Nyíregyháza Tigers

A csapat rövid története:

2007-ben méretettem meg magát elõször bajnokság keretein belül a csapat, a másodosztályban. Bemutatkozásuk jól sikerült, ám a rájátszásban – szoros mérkõzéseken – alul maradtak a Budapest Cowboys és a North Pest Vipers ellenében.

A következõ évben kiköszörülhették a csorbát, nem hibáztak a Zala Predators elleni döntõn és – fogadalmukat betartva – kopaszon és aranyéremmel a nyakukban várhatták az elsõ osztályú szereplést.

Hosszas, több mit egy éves „csipkerózsika álom” következett, az alapgárda mellé Ukrajnából (Jordan és Nahornyak után) és a viharoktól megtépázott Gladiators-ból érkezett erõsítés.

A 2009-es csonka, ötcsapatos bajnokságban, csak az elhúzódó játék nélküli idõszakból eredõ összeszokottság hiánya miatt nem sikerült igazán berobbanni az élvonalba. Ugyan „csak” egy gyõzelmet sikerült összehozniuk de már ekkor látszott, hogy a jövõben komolyan kell számolni az alakulattal.

2010-es lehengerlõ játékukat mi sem mutatja jobban, mint 321 szerzett pontjuk, csak a Farkasok elleni gyengébb teljesítmény ejtett némi makulát menetelésükön. A három 5-1-es mutatójú csapat (Tigers, Cowboys, Rebels) között a legjobb pontaránnyal rendelkeznek, ezért hazai pályán fogadhatják a Budapest Cowboys-t.

Út az elõdöntõig:

Heroes – Tigers 12-58

Tigers – Gladiators 61-0

Wolves – Tigers 35-10

Tigers – Bulldogs 61-0

Tigers – Soldiers 64-0

Wolverines – Tigers 7-67

Erõsségek:

Változatos és ami fontosabb, hatékony passzjátékot játszanak, melyhez minden „alapanyag” adott, egy kiemelkedõ irányító (Jordan) és jó képességû elkapók (Hanász, Szabó, Michalik) a labda másik oldalán.  A linebackerek (Laczják, Nedzelskyy, Kozachok) jól védekeznek futások ellen és secondary is sokat erõsödött (Garai).

Gyengeségek:

Meglepõen gyenge a futójátékuk, ami egy jól blizelõ védelem esetében kiszolgáltatottá teszi a passzjátékot. Ezzel összefüggésben megemlíthetõ a támadófal statikussága.

A Tigers az NYVSC pályán (Tiszavasvári úti Sportcentrum) csap össze október 3-án a Budapest Cowboy-szal a döntõbejutásért.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások