A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Lufi 970*250
Lufi 300*300

CSAK A SZOKÁSOS?

Acapella 640×480

Fotón: Philip Rivers QB, San Diego Chargers

2002 óta nem volt csoportja élén a Bolts a harmadik hetet követõen, de mivel a csapat botladozik, az ellenük is nyerni tudó KC pedig hasít, a negyedik héten sem lesz változás az AFC West élén, annak ellenére, hogy a Chiefs pihenõn lesz. Szokásosan lassú tehát a kezdés, viszont az ellenfeleket elnézve ez mindenképpen meglepetés. Pedig nem játszik rosszul a csapat, de akkor hol van a hiba a gépezetben?

Phillip Rivers-en nem múlik semmi. Mindkét vereség alkalmával visszavitte a csapatot a redzoneba és passzolhatott a gyõzelemért, de amíg tavaly a Giants ellen ott volt Vincy Jackson, akit csak létráról lehetett levédekezni, idén megmenekültek az ellenfelek a game-winning drive-ban. Ami viszont szembetûnõ volt a Hawks ellen, hogy Rivers az esetek nagy részében siettetve van, nagyon hiányzik Marcus McNeill, akinek ha kicsit több esze van és aláír júniusban hatszor ennyiért, talán nem így állna a csapata. Ha ez még nem lenne elég, két hétig nem számíthat a csapat Louis Vazquezre sem, akinek a térdszalagja húzódott meg.

A futójáték sem túl meggyõzõ, mióta Ryan Matthews kidõlt. Mike Tolbert, a fullback egy meccsen jól helyettesítette, de hosszú távon azért neki sem fog jót tenni a rengeteg futás. Darren Sproles eddig csak 10 handoffot kapott, ami tekintve, hogy Matthews már másfél meccs óta nem hadra fogható, érthetetlen. Az eszünkbe se jusson, hogy eközben LT a Jets leghasznosabb játékosa… Mindenesetre ne essünk túlzásba a támadójáték ostorozásakor, ugyanis yardok tekintetében a San Diego vezeti az NFL-t!

Akkor szálljunk rá a védelemre? Nos, nem igazán érdemes, ugyanis a Bolts passzolt, futott és így összesített yardok levédekezésében is a legjobb tízben van. Hatszor sackeltek, öt interceptiont gyûjtöttek, ezek a számok mind becsületesek három hét után, még ha gyenge is volt a sorsolás. Azt már nem állítom, hogy továbbra is ilyen jó lesz a védelem, tekintve, hogy a Larry English és Shawne Merriman külsõ linebackerek is kidõltek, de mivel az Arizona az Oakland és a St. Louis lesz a következõ három ellenfél, a hiányzók nem jelenthetnek problémát.

De akkor hol volt eddig a hiba, nos igen, pontosan ott ahol már az elején is sejthette a kedves olvasó, a special teamben. Sokan közhelynek tartják azt, hogy minden csapatrész ugyanolyan fontos, és a speciális egységet egyfajta büntetõszázadnak tartják, ahol a cserék kiélhetik magukat, holott a Chargers példáján is látszik, hogy hiába elit minden más egység, ha a specialisták bénáznak. Márpedig bénáznak, mert 324 yardnyi (és két touchdownt érõ) kickoff-visszahordást engedni egy meccsen, az a szánalmasnál is valamivel gyengébb teljesítmény. De felejtsük el ezt a meccset és nézzünk vissza a KC ellenire, amikor puntvisszahordásból engedtek Dexter McClusternek álombemutatkozást az NFL-ben.  Az a TD is nagyon rosszul jött a végelszámolásnál. Közben a csapat már a sokadik longsnapperénél tart, csoda, hogy Scrifes és Keading idén még nem hibáztak.

Egy szó mint száz, a Chargersnek hoznia kell a következõ három meccset. Nem azért, mert kellhet a végelszámolásnál, mert az NFC West csapataival összepárosítva csoda lenne lemaradni a rájátszásról, hanem inkább azért, hogy a csapat önbizalmat meríthessen a nagyobb meccsek elõtt, amik befolyással lehetnek a playoff kiemelésnél. Persze az is lehet, hogy csak én vagyok jóindulatú, mert a Bolts simán folytatja a csalódáskeltést és lemarad a rájátszásról a világ egyik legnevetségesebb sorsolásával. Ebben az esetben viszont fejek fognak hullani San Diegoban…

Forrás: NFL.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások