A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Heszperidák 970*250
Lufi 300*300

HAPPY, SUNSHINE, STEELERS

finn wellness 640*360

Fotón: Lawrence Timmons LB, Pittsburgh Steelers

A Bears már 2006-ban bebizonyította, hogy nem kell elit irányító, ha van egy brutális védelem. Bár az NFL évrõl évre változik, a Steelers példájából úgy tûnik, vannak olyan alapigazságok amik ha nem is örökre, de azért jó pár évre szólnak. A Kohászok eddig úgy maradtak veretlenek, hogy a tavalyi bajnokot is legyõzõ Falcons-t és a korábban megállíthatatlannak tûnõ CJ2K vezette Titans-t nyomták le. A hétvégi Buccaneers elleni gyõzelem már-már a kötelezõ kategóriába volt sorolható, de azért ne feledjük, hogy egy veretlen csapat ellen sikerült diadalmaskodni.

Ami statisztikákból azonnal kitûnik, hogy a Pittsburgh ellen a futójátékot erõltetni, felér egy öngyilkossággal: Polamaluék 179 futott yardot engedtek az ellenfeleknek, pedig túl vannak Michael Turner és Chris Johnson fellépésén is! De a passzjátékot is csak azok vállalhatják fel, akik nem félnek a siettetéstõl, hiszen a védõk már tízszer sackelték az ellenfél irányítóit és öt interceptiont gyûjtöttek. Figyelemre méltó még két adat: az eddigi három csapat összesen két touchdownra volt képes és az említett gárdák nem igazán vigyáztak a disznóbõrre, ugyanis hét fumble-t is kiharcoltak ellenük a sárga-feketék.

A Ravens ellen ez már talán kevés lenne, de az mindenképpen örömre adhat okot Pittsburgh-ben, hogy a legutóbbi meccsre már az offense is felébredt õszi álmából. Az elõzõ hetekben látottak alapján Mike Tomlin valószínûleg nem kért többet Charlie Batchtõl, csak hogy egy ideig legyen fent a támadósor, amíg a védelem pihen és hogy ne adja el a labdát. Nos a veterán QB túlteljesítette az elvárásokat ami mindenképpen bíztató a legkeményebb Big Ben nélküli erõpróba elõtt. Batch 3 TD passzt is adott, köztük kettõ negyven yardnál is hosszabb volt! Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy egy átlagos secondary mindkét hajítást le tudta volna szedni Mike Wallace elõl, de a Ravens sem gyûjtött még interceptiont, így a 35 éves irányító reménykedhet, hogy szép mérkõzéssel búcsúzik a kezdõ pozíciótól. Merthogy biztosan õ búcsúzik, tekintve, hogy Tomlin bejelentette, hiába épült fel Leftwich, továbbra is Batch lesz a kezdõ!

Még biztatóbb jel, hogy a Cleveland nem éppen elsõ osztályú támadósora vasárnap szénné futotta a Baltimore-t, így Rashard Mendenhallnak is nagy napja lehet. A fiatal futó eddig szerzett 332 yardjával negyedik a running backek között és 5 yard fölötti átlagot produkál handoffonként! Ha pedig van még valami ami szélesebb mosolyt csalhat Mike Tomlin arcára az a legutóbbi injury report. Bár nem szép dolog mások sérülésén örvendezni, biztosak lehetünk abban, hogy a Pittsburgh edzõje nem bánkódik Ray Rice térdzúzódása miatt. Viszont aminek lelkiismeret furdalás nélkül örülhet, hogy Chris Hoke nose tackle-nek az elsõ hírekkel szemben nem kell kihagynia egy meccset sem, bár a térde meghúzódott, minden bizonnyal beöltözik majd a Hollók ellen. Egyelõre tehát minden ok megvan az örömre Pittsburghben, ha pedig a csoportrivális Baltimore-t is legyûrik, olyan elõnyt szedhetnek össze, hogy ezzel a védelemmel Big Bennek még az NFL ritmusába való visszarázódásra is lesz ideje.

Forrás: NFL.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások