A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
EfEf 970*250
Tesa 300*300

GYÕZELEMRE ÉHES MEDVÉK

acapella 640×480

Fotón: Brian Urlacher MLB, Chicago Bears

Egyetlen csapat sem játszott annyit egy másik ellen, mint a Bears és a Packers. Ez volt a 180. találkozó. És a legutóbbi 17 meccsbõl 13-at megnyert a Packers a Bears otthonában, és a legutóbbi 6 hétfõ esti rangadóból ötöt húztak be. Tavaly is legyõzték a Medvéket. De a Bears mostani, 20-17-es gyõzelme bebizonyította a Packers-nek, megmutatta az NFL-nek, hogy a Medvék igenis tudnak táncolni. Látszólag véget ért az alvajárás, ami Super Bowl XLI óta, vagyis három éve tartott.

Julius Peppers elemében volt, blokkolt egy 37 yardos mezõnygól-kísérletet. Az õ és a Bears többi védõjének, Jay Cutler agresszív passzainak, és a lelkes Bears-szurkolóknak a segítségével 18 büntetésbe hajszolták bele a Packers-t, aminek 152 yard volt az ára. Ez a csapat eddig még soha nem követett el ennyi hibát. Devin Hester 62 yardos punt return TD-t szerzett. A Bears a turnover-csatát is megnyerte, a meccset pedig végül Robbie Gould 19 yardos field goalja döntötte el 4 másodperccel a lefújás elõtt. És a Chicago remekül állta Aaron Rodgers, a Packers irányítójának légi támadásait is.

Gould gyõztes mezõnygólját Brian Urlacher linebacker készítette elõ, aki James Jones elkapó kezébõl kiütötte a labdát, amit aztán Tim Jennings cornerback szerzett meg. Ez a 2:18-al a vége elõtt történt, 17-17-es eredménynél, amikor a Packers épp azon volt, hogy megszerezze a gyõzelmet jelentõ TD-t.

A sokoldalú, ezerarcú futball sok mindent megváltoztat, a Bears így érte a 3-0-s mutatót. Jennings elmondta: „Abban a helyzetben, amikor õk támadnak, mi a turnoverre gondolunk. Rárepülünk a labdára. Megpróbáljuk kitépni. Brian kiütötte. Olyan volt, mintha sétálgatás közben 100 dollárt találnék a földön. Megszereztem.” Ezzel nagyjából össze is foglaltuk magát a Bears-t. Az idei szezonban mindenre igényt tartanak. Greg Olsen, a Chicago tight endje miután bemutatott 5 elkapást, amibõl 64 yardot szerzett, beleértve egy 9 yardos TD-elkapást is, így nyilatkozott: „Ez egy igazi gyõzelem volt, amely során a játék mindhárom fázisa hozzájárult a gyõzelemhez. Olyan csapatunk van, ahol mindenki arra paly-re hajt, amelyikkel meg lehet nyerni a meccset. Mindenki hozzá akar járulni. Így lehet jobbá válni.” Van értelme annak, amit mond. Minél többféleképpen tud egy csapat megnyerni egy NFL-meccset, annál nagyobb az esélye arra, hogy komoly versengõvé váljon. Ha egy csapat egyoldalú, annak nehézségei adódnak.

De azt is tudjuk, hogy a Giants tavaly 5-0-val kezdett, aztán, 8-8-al végeztek. A Broncos 6-0-val, és õk is 8-8-al zártak. Amit szeptemberben mutatnak, nem mindig tart ki decemberig. Úgy tûnik, a korábbi évkhez képest a Bears most koncentráltabb, jobban küzdenek. Alkalmazkodóképességük pedig vitathatatlan. Tavaly a támadók élére megszerezték Jay Cutlert, idén pedig Julius Peppers-t a védelembe, ezzel két jelentõs tehetségre tettek szert. Világosan látható a javulás azok játékában, akik kettejük körül játszanak.

Lance Briggs, a Bears linebackere a mindent eldöntõ fumble kierõszakolásáról így nyilatkozott: „Szükség volt egy play-re. Az ilyen helyzetekben, az ilyen csapatok ellen a nagy játékosok nagy játéka kell.” Lovie Smith, a Bears vezetõedzõje hozzátette: „Erõs az 53 fõs rosterünk. Ha a gyakorlócsapat srácait is beleszámítjuk, 61 fõs a csapatunk. Bízunk bennük, a srácok minden héten tudják, hogy többféle úton elindulhatunk. Minden attól függ, hogy merre akarunk menni, kikre van szükségünk egy bizonyos meccsen. Minden az edzõpályán dõl el. Az edzések is jobbak, ha eldöntöttük, mi fog történni a következõ héten.”

Vasárnap este a Giants-hez utaznak, ami újabb lehetõséget jelent Smith-nek, hogy csapatát egy nagyobb színpadra vigye. Ez a meccs megmutatta, hogy a Bears és Packers a Vikings-szel egyetemben a profi futball leglenyûgözõbb és legversengõbb hajráját fogják bemutatni az NFC North-ban. Ez a meccs új fényben világítja meg a Bears-t. Sokkal rugalmasabbak, gyorsabbak. Peppers így gondolja: „Most céltábla lesz a hátunkon. Ezt tudjuk, megértjük. Tudjuk, hogy ebben a ligában bármi rövidéletû lehet. De most van, amibõl dolgozni.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások