A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Köki 970*250
Gancia 300*300

10 DOLOG, AMIT MEGTUDTUNK 3. FORDULÓ UTÁN

Acapella 640×480

Fotón: Charlie Batch QB, Pittsburgh Steelers

1. A félelmetesnek tûnõ Steelers kijózanította a Tampa Bay-t. De nemcsak õket, hanem a ligát. Biztosan nyugtalanító látvány, amint a Steelers támadócsapata formába lendül a Bucs jó védelme ellen. A Tampától várható volt egy kis leengedés a 2-0-s mutató elérése után, de a Steelers-nél domináltak a támadók, 201 futott yardot szereztek, ami 6,3 yardot jelent futásonként. A Pittsburgh futás elleni védelmére ugyanakkor új jelzõt kell kitalálni, hiszen 3 meccsük volt futásorientált csapatok ellen, õk 68 futásból mégis csak 179 yardot engedtek (2,6 yardos átlag), a leghosszabb futás ellenük 12 yardos volt, és mindezt úgy, hogy közben nem kellett feláldozniuk a passz elleni védelmet. A Bucs-ról pedig annyit, hogy most már valósabb képet kapnak az 50%-os szezon felé vezetõ úton, ami a céljuk, és azt is megtudták, hogy Josh Freeman fejlõdése jó irányba halad, 88 passzból idén csak 2 INT-et dobott.

2. Brett Favre-nak vissza kell térnie 2011-ben. Vasárnap két újabb INT-et dobott, idén már hatnál jár. 2009-ben és 2007-ben joggal pályázott az MVP címre, de 2008-ban és 2006-ban esélytelen volt rá, és úgy tûnik, 2010-ben is. A Vikings-rajongók örülnek a 24-10-es gyõzelemnek a 0-3-al álló Lions ellen, de mostanra biztos eszükbe jutott, hogy vajon Tarvaris Jacksonnal nagyobb esélyük lenne? Egy dolog figyelmen kívül marad a Vikings 1-2 mutatójának vizsgálatakor, méghozzá a védelem rendkívül erõs játéka. Eddig átlagban 11 pontot engedtek, és mindössze 59,7 yardot. Ne feledjük, elsõ két meccsüket a New Orleans és a Miami ellen játszották. A támadóknál úgy tûnik, Adrian Peterson is visszanyerte 2007 szeptemberében mutatott formáját (23 futásból 160 yard, 6,9-es átlag, 2 TD a Lions ellen). Idén eddig meccsenként átlagban 130,7 yardot szerzett, futásonként pedig 5,6 yardot. Végsõ következetés: Brett Favre 2009-ben felemelte a Vikingeket, 2010-ben lehúzza õket. Ezek alapján 2011-ben ismét jó lesz…

3. Matt Ryan és a Falcons végre letette névjegyét. A Saints 3 labdaeladására és egy, a hosszabbításban kihagyott mezõnygólra volt szükség, de az Atlanta vasárnap New Orleans-ban megszerezte a gyõzelmet, 24-24 lett az eredmény. A Falcons 2009-ben a minõségi csapatok ellen 6 meccsbõl csak egyet tudott megnyerni, meccsenként átlagban 11,2 ponttal szereztek kevesebbet náluk. 2008-ban, amikor rájátszásba jutottak, a minõségi csapatok ellen 4-3-as mutatót produkáltak, de a playoff elsõ meccsén könnyedén legyõzték õket. Az elmúlt két évben az 50%-os, vagy rosszabb csapatok ellen 19-szer nyertek és 4-szer vesztettek, a jók ellen 5-8 a mutatójuk. De egyik minõségi csapat ellen aratott gyõzelmük sem olyan jelentõs, mint a vasárnapi, amikor a bajnokot verték a saját otthonában, ahol 2002 óta most nyertek elõször.

4. Szórakoztató a Patriots játéka, de ennél több kell a védelemtõl. A New England támadói vasárnap a Bills elleni 38-30-as gyõztes meccs alatt kb. azt tették, amit csak akartak, a vereség szóba sem jöhetett. De a Bills több munkát adott a Hazafiaknak, mint amennyire a rajongók számítottak. A Patriots 2010-ben eddig play-enként 6,14 yardot szerzett, ez szám megközelít a 2007-es adatot (6,22), ami remek hír. De a védelem ugyanakkor play-enként 5,9 yardot engedett a Buffalo, a Jets, és a Cincinatti ellen.

5. DeMarcus Ware a liga legjobb játékosa. Rendben, ezzel lehet vitatkozni. De Ware a lelkét is kitette a Cowboys elsõ két vesztes meccsén, vasárnap pedig ehhez még hozzátett 3 sacket és 6 szerelést, siettette Matt Schaubot, a Houston Texans irányítóját, és annyira átvette az irányítást a mérkõzésen, ahogyan azt ritkán látjuk egy védõtõl. Az utóbbi 15 meccsén 15-ször sackelt. Még nagyon korán van ehhez, de jelenleg úgy tûnik, az Év Védõjátékosa cím két ember között fog eldõlni, az egyik Ware, a másik Clay Matthews, a Green Bay Packers linebackere.

6. A Chiefs évek óta most elõször vert el istenigazából egy csapatot. Az elsõ két gyõzelmüket akár a véletlennek is lehet tulajdonítani, de a vasárnapit semmiképp. 31-10-re nyomták le a 49ers-t. A K.C. támadói 457 yardot szereztek a Frisco 251 yardjával szemben. Mennyi idõ is telt el, amióta a Chiefs egy ehhez fogható verést osztott ki? Bármilyen hihetetlen, legutóbb a 2006-os szezon 4. hetében vertek meg egy csapatot 14 ponttal többel, és szereztek legalább 150 yarddal többet, mint az ellenfél, amely akkor is a 49ers volt, és 41-0-ra verték õket. Ez egy nagyon hosszú idõ nagyméretû gyõzelem nélkül. Ez hûen jellemzi a szenvedélyes Chiefs-rajongókat, akik az NFL egyik legnagyszerûbb színpadává változtatták az Arrowhead Stadiumot.

7. A Cleveland lesz az utóbbi idõk legjobb 3-13-as csapata. A 2009-es Browns-t a szezon elsõ 3 meccsén 14, 21, és 31 pontos különbséggel gyõzték le. Az új Browns az elsõ 3 meccsét jó csapatok ellen játszotta, ki is kaptak mind a három alkalommal. De zsinórba már a harmadik meccsen fordult elõ, hogy a yardok számában egy szinten voltak az ellenféllel, csak a pontok hiányoztak. Nem adták el a labdát, Baltimore-ban 173 yardot futottak, mégis elvesztették a meccset. A rossz hír az, hogy a meccsnaptáruk egyre nehezebb lesz. A következõ 5 ellenfelük összesített mutatója 11-4.

8. A legrosszabb csapat a ligában a Carolina. Egy bizonyos weboldal hozzáértõ elemzõje azt jósolta, hogy idén az NFC South bajnoka a Panthers lesz. Eddig nem tûnik úgy, hogy ez be fog válni, már amennyire a 0-3-as mutató és Cincinatti ellen elszenvedett 20-7-es, hazai pályán elszenvedett vereségbõl lehet következtetni. A Carolina védelme eddig jól játszott, vasárnap is, play-enként csak 4,1 yardot engedtek a Bengals-nak, Carson Palmer napját pedig eléggé elrontották (37-bõl 19 sikeres passz, 195 yard, 1 TD, 2 INT). De a támadócsapat látszólag tényleg a legrosszabb ligában. A Giants ellen 18 pontot szereztek, majd hetet a Tampa ellen, akik 38-at engedtek a Pittsburgh-nek most vasárnap. A Bengals ellen pedig szintén hetet. És mivel a Cincy védelme elég szúrós, szerencséjük volt, hogy ez a 7 is összejött. Steve Smith-re és a támadófalra nem lehet támaszkodni, az irányító pedig most már egy újonc. Ha nem fordulnak jobbra a dolgok, lehet, hogy idén õk végeznek a liga alján.

9. A Titans 471 yardot engedett vasárnap a Giants ellen, ami nagyon sok. Legutóbb, amikor ennyire engedékeny volt a védelmük, a Patriots 59 pontot szerzett ellenük Foxboróban egy havas októberi napon. De a Giants csak 10 pontig jutott ellenük. Hogyan csinálták? Nos, a Giants 3 INT-et dobott a red zone-ban és 11-sze kaptak büntetést, ami miatt 86 yardot mentek hátra. A Tennessee négyszer találta magát 1. gól helyzetben, és csak egy TD-t engedtek. Nem biztos, hogy a Titans védelmének büszkének kellene lennie magára, de a gyõzelem egyértelmûen nekik köszönhetõ.

10. A San Francisco 0-3-mal áll, de ne írjuk le õket az NFC Westben. Idén már a második kínos vereségüket szenvedték el, Kansas City-ben 31-10-re kaptak ki. Idegenbeli meccsüket a két legbarátságtalanabb stadionban játszották (Seattle, K.C.) és a címvédõt, a Saints-et fogadták hazai pályán, akiket majdnem legyõztek. A meccsnaptáruk veszít a nehézségébõl. Nagyjából ugyanazok az emberek lépnek pályára a Niners-nél, mint egy éve, amikor 8-8-as mérleggel zárták a szezont, és évek óta elõször versenyképesnek tûntek. Biztonsággal kijelenthetõ, hogy lesznek még jobb napjaik, még így 0-3-mal is. Még a rájátszás sem kizárt egy olyan csoportban, ahol valószínûleg egy 9-7-es mutató is elég lesz az 1. helyhez.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások