A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
acapella 970×250
Lake11-hja-300×300

SOK PÉNZ, KEVÉS GYÕZELEM

Acapella 640×480

Fotón: Daniel Snyder tulajdonos, Washington Redskins

Idén a tulajdonos 21 millió dolláros bónuszt adott Albert Haynesworth védõ falembernek, öt évig évente 7 milliót ad Mike Shanahan vezetõedzõnek, és 11,2 milliót számolt le Donovan McNabbnek, miután megszerezte az Eagles-tõl. Három hete tart a szezon, Snyder pedig egy 1-2-vel álló csapatot tud felmutatni, amelynek akár 0-3-as mutatója is lehetne, ha nincs az a holding a Cowboys elleni szezonnyitó utolsó play-je során, amely eltörölte Tony Romo egyébként gyõzelmet jelentõ TD-passzát.

A Redskins útja nem lesz könnyebb. A következõ 4 fordulóban Philadelphiába utaznak, játszanak a Green Bay ellen, és Chicagóba is elmennek. Ha nem fordulnak gyorsan jobbra a dolgok, még Halloween elõtt mélyen az NFC East alján ragadnak. Chris Cooley TE így vélekedett a Rams ellen 30-16-ra elvesztett meccs után: „Számomra az a frusztráló, hogy mi csapatként, mint a Redskins, nem találtuk meg a módját annak, hogy meccseket nyerjünk.” A Rams egyébként a korábbi 50 meccsébõl csak hatot nyert meg.

Számos gondra lehet rámutatni, amelyek hátráltatják a Redskins-t, de a következõ 3 probléma különösen szembeötlõ:
1. Nincs futójátékuk. A holtszezonban tele volt a backfieldjük, megszerezték Willie Parkert és Larry Johnson veteránokat, hogy kiegészítsék Clinton Portis-t. Parker és Johnson nem voltak hatékonyak, kitették õket. Így maradt Portis, Keiland Williams, a draftolatlan újonc, és Ryan Torain, akit szombaton hoztak fel a gyakorlócsapatból. A vasárnapi meccsre a Redskins a liga legrosszabb futójátékával érkezett, mecsenként átlagban 53,5 yardot szereztek. Úgy tûnt, ebbõl a gödörbõl kimásznak, amikor 12 futásból 115 yardot szereztek az 1. félidõben (Portis és Torain is 45 yardig jutottak), de a két utolsó negyedben egyetlen yardot szereztek földön.

2. Nem tudják befejezni a drive-okat. A Rams ellen háromszor jártak az end zone-ban, mindháromszor mezõnygólra kellett felállniuk. A legaggasztóbb jelenet a 2. félidõ elsõ támadása során játszódott le. Miután McNabb 58 yardos passzát Santana Moss WR elkapta, a Rézbõrûek a Rams 8 yardos vonalán találták magukat. Három futás következett összesen 5 yardért, majd mezõnygólt rúgtak, amellyel megszerezték elsõ és egyetlen elõnyüket az este folyamán. McNabb így nyilatkozott: „Ha olyan helyzetbe hozod magad, hogy meg tudod változtatni a végeredményt, nyilván képesnek kell lenned erre. Amikor a red zone-ban vagy, pontot kell szerezned. A mezõnygólok visszajönnek kísérteni.”

3. Semmit nem tudnak kiszedni Haynesworth-bõl. Shanahan 3-4-es védelmével kapcsolatos elégedetlensége jól ismert, ami miatt bojkottálta a holtszezon edzéseinek nagy részét. De a szezon elsõ 3 meccsén Big Al gyakorlatilag láthatatlan volt. Defensive endként, aki a védelmi play-csomagoktól függõen kerül pályára, az elsõ két meccsen csak két szerelést mutatott be. A vasárnapi meccs statisztikai lapján még csak meg sem jelenik a neve. Szombaton Haynesworth a következõket mondta egy rádióinterjú során: „Csak azért, mert valaki fizet neked, nem jelenti azt, hogy bármit megtehetnek veled, amit csak akarnak. Igen, aláírtam a szerzõdést, sok pénzt fizettek ki nekem, de ez nem jelenti azt, hogy eladó vagyok.”

Daniel Snyder most már biztosan azt kívánja, bárcsak elõre tudta volna ezt.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások