A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Köki 970*250
Lufi 300*300

MEGLEPETÉS: 3-0

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Fotón: Matt Cassel QB, Kansas City Chiefs

Menjünk vissza 10 évet, és megértjük az óvatosságát. Haley fiatal segédedzõ volt a New York Jets-nél, amikor a csapat 3-0-val kezdett, sikerült a 4-0 is, végül 9-7-el végeztek, és nem jutottak be a playoff-ba. „Senki más nem emlékszik erre, csak azok, akik tagjai voltak annak a csapatnak. Szóval még semmit nem tettünk. Hosszú út áll elõttünk” – mondta a vezetõedzõ. A Chiefs eddig veretlen, 2003 óta nem sikerült zsinórban 3 meccset nyerniük.

A 49ers ellen Matt Cassel irányító 3 TD-t szerzett, a Chiefs-nél eddig játszott 18 meccsén egyszer sem sikerült ennyi. Jamal Charles és Thomas Jones RB-k is 90 futott yard fölé jutottak, összesen 207 yardot szereztek egy olyan védõcsapat ellen, amely futás-megállításban a liga élvonalába tartozik. A Kansas City védelme pedig ötször sackelt, és Frank Gore-nak, a Friscó futójának, aki a címvédõ New Orleans Saints ellen 112 yardot szerzett, ezúttal annak mintegy a harmadát engedték. Három évnyi balszerencse után minden jól ment, ami jól mehetett. A 49ers 0-3-as mutatót hozott össze. Vezetõedzõjük, Mike Singletary röviden és velõsen nyilatkozott: „Kijöttek és kihasználták a lehetõségeiket, mi pedig nem tettük.”

Cassel elmondta: „Sok olyan srác van nálunk az öltözõben, aki tavaly megélte a tavalyi kemény évet és balszerencsét. Nagyon lelkesek vagyunk, hogy jelenleg 3-0-val állunk.” Egy évvel korábban a Kansas City-nek 11 hétre volt szüksége, hogy összegyûjtsön 3 gyõzelmet, 4-12-vel zárták a szezont. Támadójátékuk a liga 10 legrosszabbja közé tartozott, de a védelmük sem volt jobb. Az egykoron félelmetes Arrowhead Stadium lassan síremlékké vált. A 2009-es idény utolsó meccsén megtörtént az, ami az utóbbi 19 évben egyszer sem, nem sikerült elég jegyet eladni ahhoz, hogy Kansas City-be és környékén a televízió közvetítse a meccset. De vasárnap újra nagy volt a moraj.

Egyébként Cassel elkapóként is felállt tegnap. A Wildcat-formációban Thomas Jones kapta a snapet, majd átadta az újonc Dexter McCluster-nek, aki odapöckölte Cassel-nek. Passzolt, Dwayne Bowe pedig TD-t szerzett. Az irányító, aki 250 yardot passzolt, késõbb elmondta, ebbõl hatalmas energiát merítettek.

Újra megmutatták, mennyit ér, ha a liga egyik legjobb draftját produkálják. A 3. körös Tony Moeaki TE egykezes, 18 yardos TD-passzt kapott el, McCluster a sokoldalú 2. körös elkapta elsõ TD-jét. Elmondta: „Lehet, hogy szebbrõl álmodik az ember, de tudod mit? Ez a valóság, és ez remek.” Még két hétig biztosan az. Ezen a hétvégén nincs meccsük, majd október 10-én Indianapolis-ba utaznak.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások