A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Becmol 970*250
Heszperidák 300*300

A VERESÉG RECEPTJE

Acapella 640×480

Fotón: Leon Washington RB, Seattle Seahawks

Washingtonnak sikerült kompenzálnia a Seattle hibáit és kihagyott lehetõségeit, a 2. félidõben 101 és 99 yardos kickoff visszahordásokat mutatott be, ezzel újra beállított egy NFL-rekordot, és ami még fontosabb, 27-20-ra legyõzték Philip Rivers-t és a San Diego Chargers-t. Pete Carroll csapatától meglepõ a 2-1-es mutató, és az is, hogy holtversenyben az NFC West élén állnak. Washington megszerzése pedig óriási húzásnak tûnik, miután a Seahawks az áprilisi Draft során egy 5. körös pickért hozta el a New York Jets-tõl a futót. A RB lábába fém rudat kellett tenni, miután csúnya törést szenvedett, ezért New Yorkban úgy gondolták nélkülözhetõ. Vasárnap a Seahawks számára felbecsülhetetlen értéket képviselt. Deion Branch, a Seattle elkapója megjegyezte: „Nagyra értékelem, hogy a Jets elengedte, hogy ideküldték, gyakorlatilag semmiért.”

Amikor Washingtont elcserélték, a Seahawks ismeretlen útra lépett. A futó a Jets-nél 3 és fél termékeny szezont töltött el, de a pályafutását veszélybe sodorta a tavalyi szezonban elszenvedett sokkoló sérülés. De 13 másodperccel a 2. félidõ kezdete után az õt övezõ kérdések elhalkultak. A 2. félidõ elsõ kickoff-ját 1 yarddal a gólvonal mögött kapta el, és a cipõjénél matató kezeken kívül gyakorlatilag érintetlenül mutatta be a Seahawks történetének leghosszabb kickoff visszahordását. Hirtelen már nem is tûnt olyan nagy bajnak, hogy a Seattle az elõzõ félidõ végén pontoktól esett el, mert nem jól gazdálkodtak az idõvel.

De a 4. negyed közepén bemutatott visszahordása döntött el mindent. Philip Rivers 12 yardos TD-passza Antonio Gates TE-nek, majd a 2 pontos konverzió során Legedu Naanee elkapása 6:39-el a lefújás elõtt döntetlenre módosította az állást. 15 másodperccel késõbb a Seattle újra vezetett. Úgy tûnt, Washington belegabalyodott egy tömegbe, de kiszabadult, és 99 yardot futott, hogy megszerezze a végsõ vezetést. Õ a 10. játékos az NFL-ben, akinek egy meccs alatt 2 kickoff return TD-t is sikerült szereznie. Majdnem sikerült egy harmadik is, de a 3. negyed végén egy 33 yardos visszahordásnál egy irányváltoztatásnál megcsúszott. Washington így nyilatkozott: „Most az a fontos, hogy elégedjek meg, ne legyek öntelt, mindig hálát adjak Istennek, és keményen dolgozzak. Elég tehetséges vagyok ahhoz, hogy játsszak. A futballra születtem. Minden héten kimegyek és keményen dolgozok, és tudom, hogy jó dolgok fognak történni.”

Rivers, a Chargers irányítója egyébként pályafutása legjobbját mutatta, 455 passzolt yardjával franchise-csúcsot döntött, és dobott 2 TD-passzt is. A 2. félidõ nagy részében a zsebében volt a Seattle secondary-je, majd az utolsó 3 percben mélyen a Seahawks térfelén kétszer is eladta a labdát. Antonio Gates 7 elkapásból 109 yardot és egy TD-t szerzett, egyike volt a kilenc támadójátékosnak, akik passzt kaptak el. Rivers ezt mondta: „A dolog nagyon egyszerû: 5 labdaeladás, két touchdown a special teamtõl, ez a vereség receptje.”

Patrick Crayton, a San Diego elkapója szerint a special team problémái onnan erednek, hogy a játékosok nem vették komolyan a kötelességüket: „Steve Crosby, a csapatrész edzõje most ki van akadva. Én nem hibáztatom õt. A srácok, akik a megbeszéléseken ülnek, nem veszi õt komolyan, amikor elmondja, hogy kickoff-nál mit kell tenni. Nem is tudom, milyen régóta van már a ligában. Nyilván nem ok nélkül. Komolyan kell venni ezt a dolgot.”

Figyelembe véve a Seattle hibáit, szerencséjük volt, hogy megszerezték a gyõzelmet. Például Matt Hasselbeck irányító adott egy 9 yardos TD-passzt John Carlson TE-nek az elsõ félidõben, de egy interceptiont is összehozott a gólvonalon. Carroll megjegyezte: „Nem fogunk mindig gyõzni ilyen módon.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások