A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Polacsek 970*250
Lake11-hja-300×300

A LEGÉRTÉKESEBBEK

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Fotón: Peyton Manning QB, Indianapolis Colts

Tegye fel a kezét, aki meglepõdik azon, hogy Peyton Manning nevével kezdõdik a lista. Az elmúlt két év legértékesebbje idén is kirobbanó formában kezdte a szezont, hat TD mellett még nem adta el a labdát és 688 passzolt yarddal vezeti a ligát. Ha így folytatja, maximum azért nem õt választják majd a szakértõk, mert már kezd egyhangú lenni a Colts irányítójának dominanciája.

A lista egyébként igazolja, hogy miért szeretne minden gyerek irányító lenni. A második helyen Drew Brees, a harmadikon Aaron Rodgers áll. A Saints QB-ját a Super Bowl gyõzelem után talán végre elkezdik komolyan venni, de jelen állás szerint még mindig komoly Manning betlinek kell ahhoz bekövetkeznie, hogy a New Orleans kiválósága elõretörhessen. Rodgers viszont magához tért elsõ heti bizonytalankodásai után és ez elég is volt a dobogóhoz. A Green Bay továbbra is hibátlan, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem az alapszakasz MVP-je nyerte a nagydöntõt, Rogers pedig bizonyára beérné az utóbbival is.

A negyedik és az ötödik helyen szintén quarterbacket találunk Tom Brady a gyalázatos Jets elleni második félidõ ellenére befér még negyediknek, Jay Cutler, a tavalyi év interception-gyára pedig a szezon egyik legkellemesebb meglepetése ezidáig. Hatodik helyen végre nem QB, hanem egy WR kapott helyet: a sérülten is varázslatosat játszó Andre Johnsontól ez nagyon szép teljesítmény, tekintve, hogy elkapót még sosem választottak MVP-nek. A hetedik a vele csak névrokonságban álló Chris Johnson, akit a Steelers magához képest lenullázott, így odalett a nagy 100 yard feletti sorozat is.

Matt Schaub hétvégi teljesítménye mellett nem mehettek el szó nélkül a szakértõk. A visszafogottnál valamivel gyengébb elsõ hét után a Houston irányítója robbantott, 17 pont hátrányból visszajönni pedig csak a legnagyobbak tudnak. Az elsõ védõ, aki felkerült a listára Clay Matthews OLB, aki eddig hat sacknél tart és ha az MVP címre nem is, az védõje címre bátran pályázhat. Érdekesség, hogy utoljára 1986-ban lett védõ az alapszakasz legértékesebbje.

A tízes rangsort az az Arian Foster zárja, aki a második héten bizonyította, hogy nem csak „egy éjszakás kaland” volt a Colts elleni robbantás. Újra 100 scrimmage yard fölött zárt és kulcsszerepe volt a Texans bravúros gyõzelmében.

Az MVP „kispadon” jelenleg öten ülnek a szakértõk szerint: Donovan McNabb QB, Phillip Rivers QB, Michael Vick QB, James Harrison OLB és Rashard Mendenhall RB.

Írta: Anti Ádám

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások