A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Polacsek 970*250
Stihl 300*300

„B” TERV

acapella 640×480

Fotón: Brandon Jackson RB, Green Bay Packers

Azt mondják, a sérülések kiegyenlítik az erõviszonyokat. De nem igazán, senkinek nem kell pánikolni. Emlékszik valaki, hogy mi történt a New England Patriots-szal a 2008-as szezon 1. hetében? Tom Brady térdsérülést szenvedett, befejezõdött a szezonja. Úgy tûnt, a Pats-nek befellegzett. Majd jött Matt Cassel, és 11 gyõzelmet szerzett a New England-nek, de a rájátszásba így sem sikerült bejutniuk. Donovan McNabb tavaly a szezonnyitón eltörte néhány bordáját. Az Eagles Kevin Kolb-bal 1-1-es mutatót hozott össze, majd McNabb visszatért, hogy playoffba vigye a csapatot. Most katasztrofálisnak tûnik Kris Jenkins, a Jets nose tackle-jének (szakadt külsõ keresztszalag), illetve a Packers futójának, Ryan Grantnek az elvesztése (törött jobb boka), de csapataiknak még 15 meccsük van arra, hogy rendezzék soraikat. Hiányzásukat nem lehet elbagatellizálni, de vannak módjai a pótlásuknak. Ássunk egy kicsit mélyebbre.

New York Jets
Jenkins hiányában a Jets nem csak személyállományt vált, de valószínûleg több játékost fognak küldeni a LOS-ra. Egyébként már úton van a segítség, de még pár hetet ki kell bírniuk, hogy a más poszton, linebackerként játszó Orlando Pace meggyógyuljon. Törött jobb lábának még kb. egy hónapra van szüksége, majd visszatérhet a Jets védelmének egyik alapköve. Rex Ryan és stábja meg fogják találni azokat a felállásokat, amelyek Pace segítségével a legjobb védelmek között tartják a Jets csapatrészét. A Jets-nél ennek ellenére nem a védelem miatt kell aggódni, hanem a támadócsapat miatt, amely Mark Sanchez vezetésével küszködik a passzjátékkal.

Green Bay Packers
A Packers Ryan Grant személyében a legsokoldalúbb futóját vesztette el, aki sorozatban 1.200 futott yardos szezonokat hozott össze. A veszteség elég nagy, de nem a világ vége egy olyan csapatnál, amely elég jól mozgatja a labdát a levegõben is. Brandon Jackson kezdõként is több mint megfelelõ, de a passzvédekezéssel lesznek problémái. Ha õ és John Kuhn a következõ néhány hétben fejlõdni tudnak, a Green Bay a 6. körös újoncot, James Starks-t is bevetheti, aki a holtszezonban mély benyomást tett, majd megsérült a combhajlító izma. Ted Thompson klubigazgató már biztosan megszerezte a szabadügynök Ahman Green számát arra az esetre, ha Jackson és Kuhn nem bírnak a feladattal.

Philadelphia Eagles
Míg a legtöbb megfigyelõ azon vitatkozik, hogy Kevin Kolb vagy Michael Vick lesz-e a kezdõ irányító vasárnap a Detroit Lions ellen, a legnagyobb veszteség Jamaal Jackson center és Leonard Weaver fullback. Jackson a Green Bay ellen elvesztett meccsen elszakította a tricepszét, Weaver pedig egyik külsõ keresztszalagját. Az Eagles nem boldogul túl jól a rövid yardos helyzetekben, ahogyan akkor is bebizonyosodott, amikor Michael Vick 4. és 1-nél nem bírt first downt szerezni, ezért fájdalmas két olyan fenevad hiánya, akik ezt meg tudták oldani. Tavaly is láthattuk, hogy a szezon végén mennyire hiányzott Jackson a támadófalból, miután bal térdében elszakadt a külsõ keresztszalag. Most Mike McGlynn lesz a Philly kezdõ centere, elég ideje lesz alkalmazkodni, fejlõdni, de ennek ellenére az Eagles-nél valóban gondok lehetnek a sérültek miatt. Kolb-ról, és Stewart Bradley LB-rõl – akik mindketten agyrázkódást szenvedtek – annyit, hogy a következõ két hét folyamán valamikor vissza fognak térni. A nagy kérdés az lesz, hogy Kolb vissza kapja-e kezdõ posztját Vick-tõl?

Indianapolis Colts
Bob Sanders strong safety tekintélyes idõt hagyhat ki elszakadt bicepsze miatt, sérülése egy olyan peches játékos balszerencséjének „köszönhetõ”, aki irigyelt, páratlan szenvedéllyel játszik. Kezdõ posztját visszaszerezte miután tavaly két meccs kivételével az összeset kihagyta térd- és bicepsz-sérülése miatt. Sérülékenysége mindig is problémát fog jelenteni, de Melvin Bullitt személyében kiváló cserével bír az Indy. Sanders elvesztésével nehéz megbirkózni, mert sokan szorítottak neki, és mert jó játékos, de a Colts-t nem érte felkészületlenül a dolog.

A kibõvített szezonról
Amikor azt mondják, ezek a sérülések rávilágítanak a játékosokat érõ potenciális kockázatokra, amelyek a 18 meccses szezonban következének be, én nem hiszek benne. Ez az 1. játékhét. Én azokkal a játékosokkal értek egyet, akik azt mondják, egy 18 meccses szezon nem csak a testüket veszi igénybe hosszú- és rövidtávon is, de ezért plusz pénz és betegellátás jár nekik, mert növekszik a munka veszélyessége. Ezek a sajnálatos sérülések az 1. héten leginkább olyan veteránokkal estek meg, akik nem vettek részt a teljes elõszezonban, sõt egyesek a csapat napi két edzésén sem.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások