A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Tesa 970*250
EfEf 300*300

FANTASY ÉRTÉKELÉS – 1. hét

Acapella 640×480

Fotón: Chris Johnson RB, Tennessee Titans

Michael Vick ugyanúgy játszott, mint 2005-ben, miközben vezette az Eagles-t mind passzolt, mind futott yardokban (16/24, 175 passzolt, és 103 futott yard). Kevin Kolb teljesen haszontalan volt az elsõ félidõben a Green Bay ellen, miután le is cserélték, mert megsérült. Volt néhány hibája Vick-nek, de majdnem megfordította a meccset a negyedik negyedben. Az Eagles vezetõedzõje, Andy Reid bejelentette, hogy a Detroit ellen Kolb fog kezdeni, ha nem fogják az orvosok visszatartani a játéktól. De ettõl függetlenül érdemes Vick-re spekulálni, például azért is, ha Kolb nem játszhat. A párosítás ideális.

Ryan Grant bokasérülése miatt, a pályára lépõ Brandon Jackson tûrhetõ teljesítményt produkált (18 futás, 63 yard), és igazából õ az egyetlen igazi futójátékos a rosteren. Jackson annyi munkát fog kapni, amennyit elbír a Bills ellen jövõ héten, a Buffalo a 2. legrosszabb volt a futás ellen tavaly.

A Pete Carroll vezette Seahawks elverte a favorizált 49ers-t 31-6-ra. Nem biztos, hogy Alex Smith QB az az ember, aki ki fogja húzni a csapatodat a csávából, fõleg ha az korai hátrányba került. Smith mindössze 26 passzt hozott össze 45 kísérletbõl, és két interceptiont dobott.
Matt Hasselback viszont váratlanul használható volt, két touchdownt dobott. Emellett egy egyyardos futással is áttörte a gólvonalat. A Seattle játéka a földön egy teljes káosz volt, ahogy elõre gondoltuk, Julius Jones-nak 8 futása, Justin Forsett-nek hét, és Leon Washingtonnak hat labdacipelés jutott.

Sam Bradford-nak volt néhány szép momentuma a csapata 17-13-as, Cardinals elleni veresége során. A három interception, amit dobott, meg is bocsájtható, annak tükrében, hogy 55 passzt dobott, ami egy õrült szám. Fantasy szempontból az elkapó Mark Clayton volt az igazi nagy szám, aki 10 passzt kapott el Bradford-tól 119 yardért, tehát erõsen célba volt véve.

Ha úgy gondoltad, hogy a Broncos eldönti, ki lesz az elsõ számú elkapó az elsõ héten, tévedtél. Három embert tudunk megemlíteni aki fantasy szempontból megemlíthetõ, Brandon Lloyd, aki öt passzt kapott el 117 yardért, Eddie Royal nyolcat 98 yardért, és Jabar Gaffney, aki három elkapással, 34 yarddal és egy hatpontossal végzett.

Matt Moore megerõsítetten agyrázkódást szenvedett, mikor Osi Umenyiora egyszerre sackelte és fumble-re is kényszerítette. Moore-nak elég elszomorító napja volt, mindössze 14-et kézbesítve a 33 kísérletbõl, emellett három interceptiont is dobott. Nagyon rossz döntéseket hozott a meccs során, amiket ráadásul lassan is hozott. Nem valami jó. Az újonc Jimmy Clausen dobta már az utolsó két sikeres passzt a Panthers részérõl a meccsen.

A detroiti irányító, Matthew Stafford a jobb vállára szenvedett sérülést egy sack során, amit Julius Peppers-tõl szenvedett el. Késõbb egy merevítõvel a vállán került elõ az öltözõbõl. Rossz hírek a QB fantasy tulajdonosainak.Mielõtt kiszállt volna a játékból, a mérlege 11 sikeres passz volt 15 próbálkozásból, 83 használhatatlan yardért.
Shaun Hill lépett Stafford helyére, és nem volt semmi összhangja a meccs elején (talán kivéve Charles Tillmann-nal), 24 másodperccel a vége elõtt, Calvin Johnson egy olyan labdát kapott el a célterületen belül, ami minden ligában touchdown lett volna, amit valaha játszottál… De nem az NFL-ben…

Matt Forte-nak viszonylag komplikált napja volt.Elkapott két touchdon passzt, közte egy 28-yardossal amivel a meccset is megnyerte a Bears. Összességében hét elkapással végzett 151 yardért. De többször nem sikerült az 1-yardos vonalat áttörnie.Forte fantasy tulajdonosai nagy valószínûleg nem bánkódnak amiatt, hogy elmulasztotta azt az 1-2 touchdown-t. Éppen 201 yardot szorgoskodott nekik összesen kombináltan, két touchdownnal. Nincs olyan játékos, aki visszautasítaná ezeket a statokat.

Hakeem Nicks kapta el a harmadik touchdown-passzt Eli Manning-tõl a New York 31-18-as gyõzelme alkalmával a Panthers ellen. El kell mondanom, hogy Ahmard Bradshaw több labdát kapott, mint Brandon Jacobs (20-at 12-vel szemben). Emellett Bradshaw elérte az end zone-t egy 4 yardos TD alkalmával.

Ha a Miami-Buffalo meccsben érintett voltál, akkor mint fantasy tulajdonos, szenvedhettél. Fred Jackson vezette a Bills-t futásban, mindössze 19 yarddal, ami elmond mindent a csapatról.
Ronnie Brown, és Ricky Williams osztotta meg a futásokat a Dolphinsban, Brown 13-szor, Williams 18-szor vitte a labdát, és Ronnie 1 yardról eredményes volt.

Ez egy új szezon, de Chris Johnson a régi. Az Oaklandi védelmet csúnyán kinézõvé tette (és fájdalmasan lassúvá), a 76 yardos TD futásával. Félidõben CJ-nek 113 yard-ja volt és mindössze 13 futása.
Vince Young-nak egy épphogy tûrhetõ meccse volt. (7 sikeres passz 10 kísérletbõl, 112 yard, TD, 34 futott yard).

A Cincinatti – New England meccs nem nézett ki valami nagy csatának – a Patriots nyert 38-24-re – de a Bengals legtöbb készségpozícióban játszó játékosa mutatott valami fantasy értéket. Carson Palmert 345 yardért passzolt, 12-szer Chad Ochocinco-nak, és hétszer Terrell Owens-nek. De amikor a dolgok úgy mennének, ahogy a Cincinatti képzelné, Palmer nem passzolná a labdát túl sokszor. Az újonc tight end, Jermaine Gresham hat passzt kapott el 25 yardért, közte egy rövid yardos TD-vel. Ez a fiatal játékos egy igazi kitörésre képes egyéniség, ha valamelyik újonc tight end-nek használható fantasy szezonja lesz, az nagy valószínûséggel õ lehet.

Fordította: Kocsis Balázs

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások