A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Heszperidák 970*250
Polacsek 300*300

LEJTETT A SOLDIER FIELD

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Fotón: Matt Forte RB, Chicago Bears

Mivel az NFL-ben adott a challenge, vagyis a visszanézés lehetõsége, viszonylag ritkán fordulnak elõ vitatott szituációk, azonban a tegnapi Chicago Detroit csoportrangadón történtekrõl még biztosan sokáig fognak beszélni a ligában. Történt ugyanis, hogy alig harminc másodperccel a meccs vége elõtt a Lions csereirányítója 5 pontos hátrányban felívelte a labdát a hatalmasra nõtt Calvin Johnsonnak, aki a magasságkülönbséget kihasználva le is halászta a passzt.

Már minden Detroit játékos önkívületi állapotban ünnepelt, mivel a legközelebb álló bíró is TD-re emelte a kezeit, de pár másodperccel késõbb a pontszerzést már felül is bírálták, mondván a passz sikertelen volt. Õszintén szólva, nem egészen érthetõ, hogy mire hivatkozva nem adták meg a TD-t, ugyanis Calvin Johnson elkapta a labdát az endzone-ban, két kézzel, ekkor le is ért az egyik lába. Ezután a biztos földet érés kedvéért csak a jobb kezével tartotta a labdát, majd miután a földre esett a vonalhoz csapta azt. A bírók minden valószínûség szerint azt kifogásolták, hogy amikor mind két kezében benne volt a labda, akkor csak egy lába volt lent, majd mikor leért mindkét lába, már csak egy kézben tartotta a disznóbõrt, amit aztán a földhöz is csapott. A dolog érdekessége az, hogy, elsõ ránézésre a dolog érvényes TD-nek tûnt, de ahogy többször is megnézte az ember normál sebességen, meg tudta érteni, hogy a bírók sikertelen elkapásnak minõsítették. Viszont a problémák ott kezdõdnek, hogy a bíróknak kötelességük volt videón visszanézni az esetet, mivel az utolsó két percben járt ekkor a mérkõzés, a visszajátszáson pedig egyértelmûen látszik, hogy Johnson úgy kontrolálta fél kézzel is a labdát, hogy kis túlzással, ha akarta volna, dedikálhatta is volna esés közben.

A bírók ennek ellenére nem másították meg a pályán hozott döntést, így a Lions kikapott. Súlyosbítja a problémát, hogy egy szerencsétlen sack következtében a csapat másodéves irányítója, Matthew Stafford is lesérült, ráadásul a dobó vállával akadtak gondok. Az elsõ jóslások szerint 2-4 hetes pihenõ vár rá, de a pesszimisták egy hat meccses kihagyást sem tartanak elképzelhetetlennek. Mivel a Soldier Fielden nem álltak rendelkezésre a részletesebb vizsgálathoz szükséges eszközök, egyelõre nem tudni biztosat a QB hogylétérõl.

Egyébként szomorú, hogy a mérkõzés történéseit elnyomta a vitatott TD és a sérülés, mert normál esetben inkább arra figyelhettünk volna fel például, hogy Matt Forté 201 támadóyarddal dominált a Macik csapatában, míg az Oroszlánoknál az újonc Jahvid Best két TD-t is futott.

Forrás: NFL.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások