A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
Roche 300*300

A WOLVES NYERTE A RANGADÓT

Acapella 640×480

A két gárda igencsak feszült állapotban kezdte meg az ütközetet, amelyet jól mutatott, hogy mindössze az 5. drive-ban született meg az összecsapás elsõ first downja. Ez a hazaiaknak sikerült, akik ezen annyira fellelkesedtek, hogy pillanatokkal késõbb a gárda irányítója, Michaletzky Bálint, aki vasárnap többnyire receiverként állt fel, Váry Tamás (QB) passzából 30 yardos touchdown elkapással jutatta elõnyhöz a Kovbojokat. Mivel Sipiczki Péter is értékesítette a jutalomrúgást, így az esélytelenebbnek titulált Cowboys 7-0-ás vezetésével zárult az elsõ negyed. 

A hazaiak feltámadó játéka gyorsan felébresztette a farkasokat, akik a következõ drive-jukat még pont nélkül zárták, de aztán beindították a gépezetüket. Elõbb Obi Mbagwu (CB) vadászta le Váry labdáját, majd Récsey Dávid (QB) egyre magabiztosabb passzjátékára épülõ támadás végén, egy 1 yardos touchdown futás keretében, Cseperkáló Péter (RB) is hozzátette a meccshez a magáét. Az extra ponttal ezen az oldalon sem volt gond, így nem sokkal a félidõ vége elõtt döntetlenre alakult az állás. A vendégek azonban nem elégedtek meg mindezzel, és tovább fokozták a nyomást, amelynek köszönhetõen Pesti Kristóf 27 yardos mezõnygóljával végül 10-7-es Wolves elõnnyel vonultak pihenõre a csapatok. 

A szünetet követõen a hazaiak szempontjából vészjósló módon indult újra útjára a labda, ugyanis a vendégek a kirúgásból egészen a Cowboys 28-as vonaláig futottak vissza. A Wolves pedig nem az a csapat, amelyik nem használja ki a jó mezõnypozíciót, így nem volt meglepõ, hogy a drive végén – ismét 1 yardról – Cseperkáló vitte a labdát a gólterületre. A 10 pontos különbség végleg megnyugtatta a vendégeket, és teljesen elvette a hazaiak kedvét, ennek megfelelõen a találkozó hátralévõ részében egy erõtõl duzzadó Wolves, és egy hitehagyott Cowboys volt a pályán. Még a harmadik negyedben elõbb Cseperkáló szerezte meg saját maga harmadik touchdownját, majd Piros Krisztián 15 yardos elkapással növelte tovább a Farkasok elõnyét (7-31). 

A záró játékrészben sem változott a meccs képe, és a vendégeknek esze ágában sem volt leállni. A hazaiak csak erõlködtek, gyakorlatilag eredmény nélkül, hiszen first downig is csak elvétve jutottak, míg a Wolves szebbnél szebb akciókkal szórakoztatta a szépszámú közönséget. Egy 18 yardos futással ismét Cseperkáló vétette észre magát, majd egy blokkolt puntot követõen kialakuló kecsegtetõ mezõnyhelyzetben a vendégek cserefutója (#20) is eredményes volt. Ahogy eddig egyszer sem, Pesti ezúttal sem hibázott a jutalomrúgásnál, amivel a Farkasok kickere alakította ki a 7-45-ös végeredményt. Ekkor még 6 perc maradt a találkozóból, és életbe lépett a mercy rule, de ennek már lényegi jelentõsége nem volt. 

Egy rangadónak induló, végül óriási vendégfölényt hozó találkozó kerekedett az alapszakasz elsõ helyérõl döntõ találkozón. A Cowboys egy negyeden keresztül képes volt tartani a hosszabb kispaddal rendelkezõ ellenfelét, de a második negyed közepétõl a Wolves szemernyi kétséget nem hagyott a felõl, hogy miért érkeztek a Népligetbe. Bár Cseperkáló Péter négy futott touchdownjával méltán érdemelte ki a meccs legjobbja címet, de nem szabad megfeledkezni Récsey Dávid fantasztikus passzjátékáról sem, amellyel a vendégek darabjaira szedték a hazai secondary-t. A Farkasok a gyõzelmükkel egyértelmû üzenetet küldtek valamennyi vetélytársuknak, hogy mi is a végsõ céljuk a 2010-es bajnokságban. 

Budapest Cowboys – Budapest Wolves 7-45 (7-0, 0-10, 0-21, 0-14)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások