A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Gancia 970*250
Becmol 300×300

ENNYI VOLT

acapella 640×480

Fotón: Kevin Mawae OL

Mawae tizenhat évvel ezelõtt lépett elõször profiként pályára és az azóta eltelt idõszakban meghatározó játékossá nõtte ki magát – mondom mindezt annak ellenére, hogy idén már egyik csapat sem szerzõdtette a veteránt. A támadó falember tegnap délután hívott össze agy sajtótájékoztatót, az NFLPA honlapjának köszönhetõen gyorsan kiderült, hogy a visszavonulását szeretné bejelenteni a játékos. „Ideje volt számot vetni magammal és rá kellett döbbennem, hogy abban a kivételes lehetõségben volt részem, hogy az NFL-ben játsszak. Ezt ki kell érdemelni – nem alanyi jogon jár az embereknek – és ez olyasvalami, amit én sose vette készpénznek” – mondta az NFLPA elnöke.

A falember a 2009-es szezon során a Tennessee Titans gárdáját erõsítette, és nem kis szerepe volt Chris Johnson rekordbeállításába (C.J. 2006 yardot futott a tavalyi szezon során). Mawae összesen 241 alapszakaszbeli meccsen játszott, ezzel egészen visszavonulásáig õ tartotta a rekordot a még aktív falemberek között. Csupán három találkozót hagyott ki, azt is újonc szezonjában, amit Seattle-ben töltött. Szerzõdését nem hosszabbították meg a Titánok, úgy gondolták, hogy Leroy Harris is képes jó játékra, így õ lesz a kezdõ center.

A 39 esztendõs játékos egészen 2012 márciusáig lesz az NFLPA elnöke. Valószínûleg az utóbbi idõszakban, a Játékosok Szervezetében betöltött szerepe miatt nem kapott újabb lehetõséget, bár ezt sosem tudjuk már meg biztosan. Mawae azt mondta, hogy az élete volt a futball, mikor megérkezett a profik közé, de arra is rávilágított, hogy bizony volt néhány rázós pillanata:

„Kemény pillanat volt az nekem, mikor rádöbbentem, hogy az NFL-nek bizony van üzleti oldala is, és arra is rá kellett ébrednem, hogy amellett, hogy ez nem csak egy játék, hanem munka is – tehát ha nem teljesítesz, nem fizetnek meg” – minden bizonnyal így vannak ezzel az idei év újoncai is, akiknek Mawae korábban már biztosította segítségét.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások