A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Lufi 970*250
Polacsek 300*300

ÚJABB VÁLTOZÁSOK UMPIRE-ÜGYBEN

Acapella 640×480

Fotón: Chad Brown, Umpire

A liga ebben a témában kedden küldött egy emlékeztetõt is mind a 32 csapatnak, amelyben körülírták a játékvezetõ feladataival kapcsolatos változásokat. Jason La Canfora, az NFL.com munkatársa szerint az emlékeztetõ a következõ hat, fõbb pontot tartalmazta:

1. Az umpire nem állhat 12 yardnál távolabb a line of scrimmage-tõl. Az elõszezon kezdetekor kb. 15 yardnyi távolságban álltak fel.

2. Az umpire-nek a leghátrébb álló támadójátékos mögött kell lennie, a szabályos snap csak ezután történhet meg. Eredetileg addig nem lehet snappelni a labdát, amíg az umpire el nem foglalta a helyét.

3. Egy, a LOS-nál álló játékvezetõ (head linesman vagy line judge) jelezni fogja, amikor elindulhat a play. Az eredeti elképzelés szerint errõl az irányítónak kellett volna megbizonyosodni. A játékvezetõ akkor fog jelezni, amikor az umpire, vagy adott esetben a referee a leghátrébb álló játékossal egyvonalban van.

4. Az umpire a 2. negyedben a kétperces figyelmeztetés után, valamint a 4. negyed utolsó 5 percében átkerül a védelem térfelére. Korábban minden félidõ végén, az utolsó két percben ment volna át a védelemhez.

5. Az umpire akkor is átkerül a védõk térfelére, ha támadók az ellenfél 4 yardos vonalánál, vagy azon belül tartózkodnak. A gólvonal mellett ugyebár nagyobb az esélye a pontszerzésnek, ez pedig megköveteli, hogy az umpire közelrõl lássa az eseményeket.

6. Mivel ez egy jelentõs változás, a játékvezetõknek engedélye van a figyelmeztetésre, hogy a jövõben a támadócsapat büntetést kaphat illegal snap miatt. Vannak más helyzetek is, amelyeket nem kötelezõ azonnal büntetni, elõtte figyelmeztetni is lehet (pl. a tackle nem áll a LOS-on). Azonban ha láthatóan szándékosan idõ elõtt indítják el a labdát, azonnal büntetést von maga után.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások