A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
M-gel 970-250
Lake11-hja-300×300

A KEMÉNY MUNKA GYÜMÖLCSE

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Fotón: Victor Cruz WR, New York Giants

 

A 23 éves újonc WR ezt írta Twitterjén: „Hû, a kemény munka tényleg kifizetõdõ! Köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem! A kemény munka sosem ér véget!” De miért is volt ennyire bizonytalan egy olyan játékos, aki elkapott yardok terén az elõszezon legjobbja volt, a TD-k terén pedig holtversenyben az elsõ? Azért, mert Cruz már régóta megtanulta, az esélyeket nem kell biztosra venni.

New Jersey-ben, Patersonban nõtt fel, mindössze 15 percnyire a Giants Stadiumtól, a Paterson Katolikus Gimnázium futballsztárja volt, 2003-ban végzõsként 19 TD-t szerzett, a csapat abban az évben veretlen volt. De nem nagyon figyeltek fel rá. Egy évet elõkészítõ iskolában töltött, nem udvarolt neki túl sok egyetem, végül a Division I-AA-ban játszó University of Massachusetts hallgatója lett. Jól ment neki a játék, a 6. elkapó lett az iskola történetében, aki elérte az 1.000 elkapott yardot, ez harmadéves korában sikerült. Vladimir Ducasse támadó falemberrel egy olyan támadócsapatot üzemeltettek, amely tavaly meccsenként 26,8 pontot szerzett. Cruz gondolta, hogy az NFL észreveszi õt, fõleg miután a megfigyelõk áramlottak a UMass-re, hogy Ducasse játékát értékeljék. A falembert a New York Jets választotta ki áprilisban a 2. körben. Az elkapó reménykedett, hogy néhány edzés során bizonyíthat, esetleg a nevét is szólítják majd a Drafton. Megjegyezte: „Gondoltam, valaki szerencsét próbál velem.”

De ezt senki nem tette meg, egészen addig, amíg a Giants meg nem hívta õt az április végén tartott rookie campre. A végén az edzõk összesúgtak, és meghívták az augusztusi edzõtáborba Albany-ba. Kevin Gilbride, a Giants támadó koordinátora így emlékezett: „Amikor tavasszal megláttuk, azt gondoltuk, itt van egy fickó, aki egész gyors. De az edzõtáborban is lefutotta a defensive backjeinket. nem számít ki volt korábban.”

De Cruz tehetségévben még mindig senki nem hitt igazán egészen a Jets elleni elõszezon-nyitóig. Teljesítményét LeBron James, az NBA játékosa is megemlítette Twitterjén, szerinte „a Jets agyára ment” 145 elkapott yardjával és 3 TD-jével. Az edzõk kíváncsisága hirtelen reménybe csapott át, ami egy lépés a csapatba kerülés felé. Rex Ryan, a Jets vezetõedzõje kijelentette, egy szempillantás alatt leigazolná az elkapót. Hakeem Nicks, a Giants WR-je múlt héten így nyilatkozott: „A srác tud játszani. Valahol egészen biztosan játszani fog.” Ez a valahol úgy tûnik, egyelõre a special team lesz, hisz Nicks és Steve Smith a kezdõ elkapók. Tom Coughlin elmondta: „Bebizonyította, hogy el tudja kapni a labdát. Ha a special teamben is tud segíteni, az hatalmas érték lenne.”

Cruz azt sem bánja, ha egyelõre nem lehet elkapó: „Bármit megteszek, hogy segítsem a csapatot. Itt vagyok.”

 

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások