A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Gancia 970*250
Heszperidák 300*300

5 MEGVÁLASZOLATLAN KÉRDÉS

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Fotón: Mike Goodson RB, Carolina Panthers

Megtörténtek az elbocsátások is, hogy a játékoslisták elérjék a maximum 53 fõs létszámot. Hoztak néhány meglepõ döntést, néhány veterán az utcán találta magát, de még mindig van 5 olyan kérdés az elõszezon alapján, amelyre így sem született válasz:

 1. A Carolina Panthers támadócsapata fog valaha TD-t szerezni?
  A Panthers a 4 elõszezon-meccs alatt több mint 200 play-t indított el, és egyetlen TD-t sem tudtak szerezni. A csapat egyetlen támadójátékosa, aki belépett az end zone-ba, Mike Goodson volt, de õ is kick visszahordás során szerzett pontokat. Mindenhol gondok vannak. Steve Smith WR még mindig nem játszhat, miután eltörte a karját a holtszezonban egy flag football meccsen, Matt Moore és Jimmy Clausen irányítók legjobb pillanataikban sem érdemeltek volna egy 4-es alánál jobb osztályzatot, és a Panthers nevezetes erõfutójátéka is eltûnt. A jó hír az lehet, hogy a védelem elképesztõen felvette a ritmust, összesítettben az NFL élén álltak az elõszezonban, az engedett pontok tekintetében a második helyen álltak, 18 sack-kel pedig az 1. helyet szerezték meg. Ez elég lenyûgözõ egy olyan védõcsapattól, ahol sok az új kezdõ. Lehet, hogy a szezon elején a Panthers képes lesz behúzni néhány gyõzelmet, és Smith is várhatóan vissza fog térni az 1. meccsre, de van ok az aggodalomra.
 2. Túléli Jay Cutler az alapszakaszt?
  Tavaly Jay Cutler, a Chicago Bears irányítója 555-ször próbált passzolni, de 35-ször sackelték, eddigi pályafutása során a legtöbbször, valamint a Football Outsiders szerint az ellenfél védõi 141-szer siettették. Ez az alulteljesítõ és sérült támadófal „érdeme” volt. 2010-ben nem sokat változtattak az összetételén és megérkezett Mike Martz támadó koordinátor, akinek jelenléte egyébként a korábbiaknál több sacket eredményezett azoknál a csapatoknál, ahol megfordult, ezt Cutler és a többi Bears-irányító már az elõszezonban tapasztalhatta, amikor 111 passzkísérlet során 19-szer sackelték õket. Talán az a legnyugtalanítóbb, hogy miután Cutler az Oakland Raiders ellen 5-ször került földre, ebbõl négyért Kamerion Wimbley okolható, aki könnyedén verte meg Chris Williams-et, a Bears a következõ meccsen az Arizona Cardinals ellen sem változtatott az irányító védelmén, így a kezdõ irányító a Cards ellen is „fûbe harapott”, négyszer is. Ha a Medvék nem tesznek valamit az ügy érdekében, nem számít mennyire tehetséges Cutler. Martz-nak azt kellene tennie, amit nem szeret: hagynia kellene, hogy a tight endek blokkoljanak, máskülönben Cutler szezonja az 5. játékhétre befejezõdik.
 3. Melyik újonc statisztikái tükröznek igazi áttörést?
  Néhány újonc minden holtszezonban olyan szerencsés körülménynek örvendhet, hogy meccsen, éles helyzetben nagyot robbanhat. Néha ez egy All-Pro pályafutás elõjele is lehet, mint Chris Johnson esetében, aki 2008-ban futásonként 5,5 yardot szerzett. De az is elõfordulhat, hogy a bemutatkozásnak nagyobb a füstje, mint a lángja, mint 2006-ban, amikor Sam Hurd, Taye Biddle és Willie Reid voltak az elõszezon legtermékenyebb újonc elkapói. Akik idén kiemelkednek: Geno Atkins, a Cincinatti Bengals defensive tackle-je 4,5 sack-kel, Jahvid Best, a Detroit Lions futója futásonként 8,6 yardos átlaggal, Victor Cruz, a New York Giants elkapója 15 elkapásból szerzett 297 yarddal, Deji Rajim és Scotty McGee, a Jacksonville Jaguars visszahordói, Pat Angerer, az Indianapolis Colts linebackere 36 szereléssel, és Sam Shields, a Green Bay Packers defensive back-je 2 INT-tel és 7 levédekezett passzal. Az elõszezon felsorolt sztárjai közül hányan lesznek képesek az alapszakaszra is átültetni teljesítményüket?
 4. A Jets a papírtigris?
  A kérdést már mi is feltettük, hogy vajon elérkezett-e az idõ, hogy elkezdjünk aggódni Mark Sanchez-zel kapcsolatban, és a válasz egy határozott igen, legalábbis rövidtávon. Sokak kedvenc Super Bowl-esélyes csapata mostanában egyre több szépséghibát tár a világ elé. Nem csak Sanchez hatékonysága és termékenysége okoz nehéz napokat New York-ban (mindössze 2 TD az elõszezonban, és csak 3 passz, amely 20 yardos, vagy hosszabb), de a Rex Ryan vezetõedzõ által kedvelt elsöprõ futójáték sem elsöprõ a 3,9 yardos átlaggal, valamint Vlad Ducasse baloldali guard passzvédekezési problémáit is láthattuk a „Hard Knocks”-ban. A védelem Darrelle Revis CB nélkül is jól mûködött, így hogy visszatért, szinte biztos, hogy nem lesznek nagy gondok ezzel a csapatrésszel. Az elõszezon néhány gondja általában szétforgácsolódik, amint tétjük van a meccseknek, de ne feledjük, a Detroit Lions, amely a 2008-as alapszakaszban 0-16-os mérleget produkált, elõtte az elõszezonban veretlen volt…
 5. Kurt Warner bekerül az elsõ lehetséges alkalommal a Hall of Fame-be?
  Nos, ez tulajdonképpen nem tartozik a megválaszolatlan kérdések közé, a válasz mindenképpen igen. De amit Warner maga mögött hagyott… hûha. irányítók szempontjából szúk esztendõ volt az idei a Drafton és a szabadügynök-piacon egyaránt, Ken Whisenhunt ebben a helyzetben gondolta úgy, hogy a Matt Leinart-Derek Anderson duó meg tudja tartani az Arizona támadóinak elképesztõ (korábbi) tempóját. Leinartot azóta kitessékelték a sivatagból, Anderson pedig senkinél nincs a 10 legjobb kezdõ irányító között. Nemsokára minden kiderül. Nem számít, hogyan változik ez a játék, az irányító majdnem mindig a legfontosabb poszt.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások