A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
EfEf 300*300

BEPILLANTÁS – AFC Nyugat

acapella 640×480

Fotón: Darren McFadden RB, Oakland Raiders

Denver Broncos

Tapasztalatlan/sérült támadófal: A denveri falban valószínûleg két újonc – Zane Beadles (LG) és J. D. Walton (C) – is helyet kap majd, akik ugyan tehetségesek, de tapasztalatlanok. A legnagyobb gond viszont az, hogy Ryan Clady (LT) csak nemrég tért vissza térdsérülésébõl, míg Chris Kupernek (RG) továbbra is problémái vannak a bokájával.

Legyengült passzsiettetés: Talán Robert Ayers (OLB) és Jarvis Moss (OLB) is képes igazán jól teljesíteni, de kétségkívül Elvis Dumervil a poszt királya. Egész évre elhúzódó sérülése miatt viszont sokkal nehezebb dolga lesz a védelemnek.

Futógondok: Knowshon Moreno és Correll Buckhalter még az edzõtábor alatt szedett össze sérüléseket, bár Buckhalter azóta már visszatért a pályára. A harmadikszámú futójuk, LenDale White viszont négymeccses eltiltással rendelkezik, így a vártnál nagyobb szerep hárulhat Lance Ballra is.

Kansas City Chiefs

Pass protection: A fal az elõszezon alatt sem igazán tudta megvédeni irányítóját. Dexter McCluster, Jamal Charles és Dwayne Bowe is sok yardot szokott szerezni, miután már náluk van a labda, úgyhogy a Chiefs-nek arra kéne a legjobban figyelnie, hogy Casselnek legyen elég ideje megszabadulni attól.

Hátulsó passzsiettetés: Senki sem lép elõre a secondary-bõl, hogy segítsen Tamba Halinak (OLB) legalább kicsit ráijeszteni az irányítókra. A Kansas-nek tovább kell lépnie a pass rush terén, olyan játékosokra alapozva, mint Wallace Gilberry vagy Andy Studebaker.

Pontatlan kezek: Tavaly a Chiefs játékosai ejtették el a legtöbb passzt az NFL-ben. Bowe kezei az elõszezon alatt jól mûködtek, kérdés, hogy az alapszakaszban is pontosak lesznek-e. A két TE-nek, Leonard Pope-nak és Tony Moeakinek is van még hova fejlõdnie ezen a téren.

Oakland Raiders

Futás elleni védekezés: Az edzõk már teljesen meg vannak róla gyõzõdve, hogy kijavították a csapat futás elleni védelmének hiányosságait, melyek tavaly oly sok gondot okoztak a klubnak. 2009-ben számos statisztikai adat mutatta, hogy a legrosszabbak között voltak e téren. Bármibe is kerül, jobbá kell válniuk benne, amilyen gyorsan csak lehet.

Futók: Sem Michael Bush, sem pedig Darren McFadden nem tudta bebizonyítani azt, hogy képes lenne tartós és megbízható futója lenni a Raiders-nek. Az edzõtáborban összeszedett sérülések ugyan õket is lelassították, ha az alapszakaszban egészségesek tudnak maradni, akkor együtt felpörgethetik az Oakland passzorientált támadósorát.

Támadófal: Tom Cable edzõ sokkal összeszedettebb játékot kíván a falától. Nem mondható, hogy nem lennének összeszokva, ugyanis a tavalyi idény nagy részében ugyanilyen felállásban játszottak. Ha Cable mégis elégedetlen lenne velük, akkor a két újoncot, Jared Veldheert és Bruce Campbellt kéne elõvennie.

San Diego Chargers

Marcus McNeill (LT) és Vincent Jackson (WR) hiánya: A holdoutok miatt a támadósor két Pro Bowlost kénytelen nélkülözni, bár Norv Turner és Philip Rivers biztosan megtalálja majd a módját, hogy Jackson nélkül is elõrevigye a labdát. Az igazi gond azzal van, hogy Rivers vakoldalát egy olyan másodéves fogja védeni, aki soha nem kezdett még LT poszton.

Gyenge passzsiettetés: Ugyan Shawne Merriman (OLB) visszatérésére már a szeptember 13-i szezonnyitón számíthatunk, nagyon valószínû, hogy beletelik még egy kis idõbe, míg a régi, kirobbanó formáját tudja hozni.

Safety-helyzet: Vajon képes lesz az újonc Darrell Stuckey egy kemény és labdára is veszélyes safety-vé válni annak ellenére, hogy 10 napot hiányzott az edzõtáborból?

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások