A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Stihl 970*250
Tesa 300*300

MÉRSÉKELTÉK BIG BEN BÜNTETÉSÉT

acapella 640×480

Fotón: Ben Roethlisberger QB, Pittsburgh Steelers

Goodell és Roethlisberger pénteken majdnem egy órán át beszélgettek, ezt követõen a játékos rögtön visszatért Pittsburgh-be a csapatához. Az NFL hivatalos közleményében ez áll: „A fõigazgató találkozott Roethlisbergerrel, akinek a büntetését négy találkozóra csökkentette. Azért született ez a döntés, mert a játékos megfelelõ hozzáállással vett részt a tanácsadók által számára elõírt programban, és ezen idõ alatt nem sértette meg a liga szabályait sem.”

Goodell levelében így írt az irányítónak: „Arról tájékoztattál engem és a csapatodat is, hogy a jövõben jobb döntéseket fogsz hozni. Az elmúlt hónapokban mutatott cselekedeteid összhangban voltak ezzel az ígérettel, és ehhez a jövõben is tartanod kell magad.” A fõigazgató már korábban jelezte, hogy szóba jöhet a büntetés csökkentése, amennyiben a Steelers 7-ese betartja a szabályokat, valamint elkerüli a további balhékat.

Pittsburgh-ben tehát kissé fellélegezhettek, de Clevelandben minden bizonnyal sokan megkérdõjelezik a döntés helyességét, mivel ezzel Roethlisberger a Browns elleni október 17-i találkozón térhet vissza a csapatba. Ráadásul a Steelers azt megelõzõen tölti le pihenõ hétvégéjét, így Big Ben két hétig készülhet a debütálásra.

A Goodell érában Roethlisberger az elsõ játékos, aki úgy kapott eltiltást a fõigazgatótól, hogy nem tartóztatták le, vagy nem emeltek vádat ellene. Az NFL elsõ embere már áprilisban hangsúlyozta, hogy a liga szabályai lehetõvé teszik számára a felfüggesztés elrendelését abban az esetben, ha valaki veszélyezteti az NFL integritását vagy hírnevét.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások