A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Újház 970*250
Stihl-hja-300×300

DEL RIO HITE ERÕS

finn wellness 640*360

Fotón: Jack Del Rio HC, Jacksonville Jaguars

Míg a Jaguars támadócsapata Maurice Jones-Drew Pro Bowler futónak, a franchise fókuszpontjának köszönhetõen a támadók megõrizték a kemény futásokkal operáló támadások jellemzõit, a védelem, amely egykor az NFL legjobbjai közé tartozott, az utóbbi két évben elengedte magát. A védõcsapatok az elmúlt két szezonban förtelmesek voltak, 2007-ben még úgy, ahogy elboldogultak, a Jags akkor jutott be utoljára a rájátszásba. Gyaníthatóan nem véletlen, hogy a Jaguars, egy versenyképes csapat, pont akkor romlott le, amikor a védelem elkopott. 2004 és 2006 között a Jaguars egyet jelentett a védõcsapattal, a fõcsoport csúcsára törtek. Del Rio idén ezt szeretné újra látni.

„A fallal kezdõdik. Azt hiszem, ezek a srácok okot adnak az optimizmusra a védelemmel kapcsolatban. A linebackereink is jók. Az elsõ vonal nagyon jó. Idén jó lesz a védelmünk, ebben õszintén hiszek” – mondta a vezetõedzõ. Az újjáépítés útján a Jags az idei Draft 1. körében elhozta Tyson Alualu defensive tackle-t, és leigazolták a Green Bay Packers-nél szabadügynökké váló Aaron Kampman DE-t. A cél többek között az volt, hogy felfejlesszék a passz-siettetést, tavaly 14-szer sackeltek. Sean Considine, veterán safety így nyilatkozott: „Most a védelemmel kapcsolatban az a szó jut eszembe, hogy potenciál. Mindeniki tudja, hogyan mûködik ez. Ki kell menni, és meg kell csinálni. Ha szintet akarunk lépni itt Jacksonville-ben, olyan játékosokra van szükségünk, akikre eddig senki nem tekintett játékmesterként, de azzá kell válniuk. Az kell, hogy az átlagos kezdõk pályafutásuk legjobb évét tegyék le az asztalra. Ez kell, ahhoz, hogy ez a csapat szintet lépjen.”

Könnyen lehet, Considine-nak, aki 2 évvel ezelõtt Philadelphiában a legjobb 10-be tartozó védelemben játszhatott, igaza van, és õszinteségében rejlik a kulcs a Jags védelméhez. Igaz, hogy a védõcsapatnak arra van szüksége, hogy váratlan forrásokból remek teljesítmény érkezzen, de az még nem elég a gyõzelmekhez. De ha képesek lesznek meglepéseket okozni, a csapat nemcsak a régi azonosság felé vezetõ útra léphet rá, de újra veszélyes versengõkké válhatnak.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások