A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
Lake11-hja-300×300

A RAIDERS TAGAD, GONDOLKODIK

acapella 640×480

Az ESPN szerint a csapat érdeklõdött az Arizona Cardinals irányítója iránt, de a Raiders ezt cáfolta. Egy nyilatkozatban a következõket írták: „A Raiders soha nem tárgyalt Leinart cseréjének ügyében. A csapat nagyon elégedett az irányító-poszt jelenlegi helyzetével.” Az Oakland a holtszezonban csere által szerezte meg Jason Campbellt a Washingtontól, kezdõként mutatott teljesítményével elégedettek. Az irányító az utóbbi két meccsen az elsõ drive-ok során pontot szerzett a csapattal. Múlt héten a San Francisco ellen könnyebb sérüléseket szenvedett, de szeptember 12-én Tennessee-ben a szezonnyitón várhatóan bevethetõ lesz.

A 2. számú irányító Bruce Gradkowski és Kyle Boller közül fog kikerülni, a helyi idõ szerint ma este sorra kerülõ, Seattle Seahawks elleni meccs minden bizonnyal sokat fog nyomni a latban a döntéshozatalnál. Szombatig az Oaklandnek is 75-rõl 53-ra kel csökkentenie a játékosok számát, tehát a mai meccs egy utolsó esély azon játékosok számára, akiknek a sorsa még nem vált biztossá. Tom Cable elmondta: „Úgy gondolom, mutatniuk kell valamit. Azért vannak függõben, mert eddig még nem mutattak fel értékelhetõt. A csütörtöki meccs után az a jó, ha felkiáltójel lesz a nevük mellett.”

A legnagyobb kérdések Oaklandben a center, a fullback, és a cornerback posztokat övezik, még nem dõlt el, kik lesznek a kezdõk. Szintén kérdéses a cserefutó, a csere-elkapók személye, nem tudni, kik a visszahordók, illetve, hogy melyik linebackerek és defensive backek kerülnek be a csapatba csereként vagy a special team tagjaként. Cable nemrég azt mondta, a csapatnál töltött 4 éve alatt ez lesz a legnehezebb keretszûkítés, mert a cserék is jobbak lettek. Michael Huff safety megjegyezte: „Egészen biztos, hogy lesznek meglepetések. De ez azzal jár, hogy egy jobb csapattá válunk, egy olyanná, ahol minõségi cserejátékosok vannak, és nagyszerû kezdõk. Versengés mindig is lesz, és lesznek olyanok is, akik máshol kezdõk lehetnének, de mivel itt sokan vagyunk, nem fognak tudni játszani.”

Azok között, akik az elmúlt években a Raiders-nél kezdõk voltak, de idén már nem biztos, hogy rajta lesznek a végleges listán, Hiram Eugene safety, és Thomas Howard, Ricky Brown, valamint Sam Williams LB-k neve is szerepel. Az utóbbi három játékos tavaly volt kezdõ, amikor Cable kijelentette, a csapat leggyengébb pontja a védelem. Idén nyáron Williams a speciális egységben jól dolgozott, Brown pedig képes középsõ- és szélsõ linebackerként is játszani. Howardra egykor a védelem építõköveként tekintettek, az elsõ 4 szezonjában 64-bõl 62 meccsen volt kezdõ. 2007-ben 6 passzt szedett le, kettõt visszahordott TD-re, de idén a csere-posztért küzd Williams-szel, Brownnal, és Quentin Groves-szal. Howard elmondta: „Áldás itt lenni, és azt a játékot játszani, amit mindannyian imádunk. Az emberek elfelejtik, hogy ez egy lehetõség, én így fogom fel. Lehetõség arra, hogy játszhassak.”

Cable még nem nevezte meg a kezdõ centert, ahol Samson Satele némi elõnnyel rendelkezik az újonc Jared Veldheerrel szemben, a cornerbackeknél pedig Chris Johnson és Stanford Routt küzd, hogy Nnamdi Asomugha túloldalára állhassanak fel. Marcel Reece mindent megtett, hogy kezdõ fullback legyen, amelyre az edzõtábor kezdetekor nyílt versenyt hirdettek. Luke Lawton felfüggesztés miatt kihagyja az elsõ két meccset, így csak Manase Tonga maradt cserének. Reece-nek eddig van 4 elkapása is, amellyel 87 yardot szerzett, tehát pluszt jelent, hogy passzjáték esetén is használható. Cable így dicsérte: „Folyamatosan jobb lesz. Megmutatta, hogy egyik hétrõl a másikra fejlõdik, attól függetlenül, hogy az elõzõ héten mi volt a hibája. Egyre inkább kezd megmutatkozni, hogy ezt a fickót lehet edzeni. Határozottan úgy gondolom, hogy a megfelelõ módon teljesít.”

Michael Bush RB bal hüvelykujja eltört, meg is mûtötték, így jelenléte kétséges a szezonnyitón, így könnyen lehet, hogy Michael Bennett és Rock Cartwright is Oaklandben maradnak, hogy Darren McFadden cseréi legyenek. A Raiders-nek az elkapó és a defensive back posztokon is nehéz döntéseket kell meghoznia. Louis Murphy, Darrius Heyward-Bey és Chaz Schilens lesznek a kezdõ elkapók, Johnnie Lee Higgins, Jacoby Ford, Yamon Figurs, Nick Miller és Todd Watkins pedig a csereposztokért harcolnak. A special teamben mutatott munka az õ esetükben is döntõ lehet.

A defensive backeknél 3 draftolt újonc versenyez: az 5. körös Walter McFadden, a 7. körös Jeremy Ware, és a szintén 7. körös Stevie Brown.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások