A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Köki 970*250
Újház 300*300

McNEILL ÁRNYÉKÁBAN

acapella 640×480

Fotón: Marcus McNeill OL, San Diego Chargers

Nem tûnik úgy, hogy McNeill mostanában abba fogja hagyni a holdoutot, szóval most Brandyn Dombrowski dolga lett a védelmezés, õ lett Rivers testõre a baloldalon a San Diego Chargers-nél. Nem kérdés, hogy a reflektorok õt vették célba augusztus folyamán, hiszen a poszt ráadásul még új is neki, a szezon pedig azon múlik, hogy Rivers egészséges maradjon, de legalább járóbeteg legyen. Dombrowski, aki eredetileg baloldali guard, de jobboldali tackle-ként és jobboldali guardként is játszott, amikor tavaly Jeromey Clary és Louis Vasquez kiestek, elmondta: „Rendben van, vártam, hogy foglalkozni fognak velem, de nem figyelek rá, mert nem tehetem. Túl sokan számítanak arra, hogy meg tudom csinálni a melót. Különben találnak valakit, aki tényleg képes rá. Ez egy lehetõség, nem számít, mi történik a továbbiakban.”

A Chargers eddigi 3 elõszezon-meccsén, amit a Chicago, a Dallas és a New Orleans ellen játszottak, Dombrowski, a 25 éves draftolatlan szabadügynök, aki 2008-ban érkezett a ligába a San Diego State-rõl, senkivel nem feledtette Anthony Munozt, de McNeill-t sem. De nem hozott szégyent önmagára, és kiderült, jobban blokkol a futónak, mint McNeill. „Remek tapasztalat a legjobbak ellen játszani, kiderül, min kell még dolgozni. Úgy gondolom, eddig jó voltam, de még hosszú út áll elõttem, dolgoznom kell a technikámon. Az ember sosem lehet elégedett” – mondta Dombrowski, majd hozzátette: „A passzblokkolás a technikáról szól. Ha csak egy kicsit is hibázol, az ellenfél le fog gyõzni. A tanulás sosem ér véget. Ha elégedett vagy a technikáddal, itt az ideje, hogy kilépj a ligából.”

McNeill hiánya olyan gondolatokat ébresztett egyesekben, hogy Norv Turner vezetõedzõ gyorsabb passzjátékot fog használni, hogy megvédje az irányítót, a tavalyi, Vincent Jackson felé irányuló hosszú passzok McNeill nélkül nem lehetségesek. És mivel LaDainian Tomlinson helyét az újonc Ryan Mathews veszi át, az is nyilvánvalóvá vált, hogy Turner többször futtatja a labdát a pálya széle felé, kihasználva Mathews gyorsaságát. A Chargers ezen a nyáron több pitch play-t használt, mint az elmúlt két szezonban összesen. A vezetõedzõ elmondta: „A holtszezonban ez volt az egyik dolog, amit megvizsgáltunk. Próbáljuk többször a pálya széléhez vinni a labdát, ezt tettük Ryannel. A passzjátékban több gyorsabb play-re van szükségünk. Tavaly többen mentek elkapni a hosszú passzt. Persze ezek továbbra is megmaradnak, nem állunk le velük csak azért, mert Vincent nincs itt. Malcolm Floyd tavaly sok hosszú passzt kapott el, és Legedu Naanee is képes erre. Minden attól függ, hogy játszunk. Ha jól megy a futás, nos, akkor jönnek a mélyebb passzok.”

Turner nyilván csak azokat használhatja, akik jelen vannak, jelenleg pedig a 6’5” (195 cm) magas, 323 fontos (146 kg) Dombrowski a legjobb opció a baloldalra. Az edzõ ebben semmilyen hátrányt nem lát: „Brandyn nagyon jól blokkol a futónak, és passzjáték esetében is volt alkalom, hogy egyedül maradt az emberével, és jól tartotta. Minden teszten átment, tavaly ugyanez volt a dolga jobboldali tackle-ként. A legtöbb idõt New Orleans-ban töltötte a pályán, az pedig egy jó passz-siettetõ csapat. Lehet, hogy segítenünk kell neki egy kicsit, de nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is kemény. Részt fog venni a versenyben.”

Persze csapást jelent, amikor olyan Pro Bowlerek, mint McNeill és Jackson távol maradnak, amikor ott kellene lenniük a csapattal, hogy azon dolgozzanak, ami a céljuk, de az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy a fiatal játékosok képesek a fejlõdésre. Ezért vannak a Draftok. A.J. Smith klubigazgató így vélekedett: „Brandyn nagyon jól dolgozott. A poszt fontossága miatt nyilván minden play esetében, minden negyedben közelrõl fogják figyelni, és mindig rá fogják dobni a zászlót. Úgy gondoljuk, jól dolgozik, izgatottak vagyunk miatta. A lehetõség elõtte volt, õ pedig megragadta. Tetszik, amit látunk, és remélhetõleg fejlõdni fog. Tudják, sok játékos fejlõdik. Tetszik a munkamorálja, és ahogyan hozzááll a sporthoz. Folyamatosan tanulja.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások