A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Perfect look 300*300

MANNING-MATEK

acapella 640×480

Fotón: Peyton Manning QB, Indianapolis Colts

„Szerintem matematikailag kell, hogy legyen valamilyen hatása” – mondta Manning hétfõn. Az idei szezonban az NFL egy olyan változtatást vezetett be, miszerint az umpire, aki gyakran helyezi le a labdát a center elé, a linebackerek környéke helyett a támadók backfieldjében helyezkedik el. Így a snap elõtt néhány másodperccel több idõre van szükségük, hogy elfoglalják a helyüket, a Colts emiatt aggódik, hiszen a legtöbb NFL-csapatnál többször használnak two-minute offense-t, illetve nem nagyon élnek a huddle lehetõségével.

Múlt csütörtökön a Colts-ra kétszer is dobtak sárga zászlót a Green Bay ellen illegal snap miatt, az esetbõl országos botrány lett. A hétvégén Manning a Sports Illustrated-nek úgy nyilatkozott, hogy azok a megfordított meccsek – amit tavaly például a New England Patriots ellen is bemutattak, és amely 4. negyedében a Colts 17 pontos hátrányban volt – többé nem lesznek tapasztalhatóak, ha az irányítóknak meg kell várniuk, amíg az umpire elfoglalja a helyét. Manning hozzátette: „Nem tûnik úgy, hogy számításba vették ezeket a dolgokat, amikor átgondolták ezt a módosítást.” Igaz, hogy a félidõk utolsó két percében az umpire mindig visszatér a védelembe, de a Colts irányítója úgy véli, ez nem sokat segít az olyan támadócsapatoknak, mint a Colts-é: „Sokan two-minute offense-et használnak már az utolsó két perc elõtt is, és ez már jó ideje így van.” Bill Polian, a Colts elnöke a hétvégén azt nyilatkozta, dolgoznak a problémán. Az NFL Versenybizottságának tagjaként várható, hogy nem fogja annyiban hagyni az ügyet.

Manning elmondta, reméli, hogy két helyzetet mindenképpen figyelembe vesznek. Az egyik, amikor azért akarják hamarabb elindítani a play-t, hogy az ellenfél edzõje nem nézethessen vissza egy bírói döntést, a másik helyzet pedig, amikor az irányító kiszúrja, hogy túl sok játékos van a pályán a védelemben. Ha meg kell várni, amíg az umpire odaér a helyére, Manning szerint nehéz végrehajtani ezeket a playeket. „Tizenkét ember a pályán, és mi van azzal, aki épp lefelé tart? Csak álljunk, és nézzük, amint lemegy? Forduljunk meg, nézzük meg a helyén van-e a játékvezetõ, kérdezzük meg készen áll-e? Ha ezt kell tenni, hát ezt kell tenni. Azt mondták, hogy ez egy folyamatban lévõ dolog, hiszem, hogy az elõszezont arra szánták, hogy ezt leteszteljék, hogy lássák, mirõl szól, és hogy kijöjjenek a negatívumok. Remélem, ezeket minden csapatnál számításba veszik. Beszéltem más irányítókkal, és õk is azt mondták, hasonló feszültséget éreznek” – mondta Manning.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások