A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
acapella 970×250
EfEf 300*300

ASANTE A HARD HITTER?

Acapella 640×480

Fotón: Asante Samuel CB, Philadelphia Eagles

Nem sok esélye van a ligában maradásra egy olyan cornerbacknek, aki nem tud szerelni, Asante Samuel mégis a legjobbak között volt számon tartva. Ez azért lehetséges, mert kiváló helyezkedésével eddig úgy-ahogy pótolni tudta a fizikális játékban mutatkozó hiányosságait, fõleg olyan játékostársak mellett, mint Brian Dawkins, Quintin Mikell és Sheldon Brown.

Tavaly viszont Dawkins eligazolásával Mikell teljesítménye visszaesett, Brown pedig megkopott gyorsaságával nem volt annyira harapós, mint eddig, ez pedig kihangsúlyozta Asante hibáit. Ha megnézzük a statisztikákat, nem csak a labdaszerzésekben, de a miss-tackle-ökben, vagyis az elhibázott szerelésekben is a listák elsõ felében találjuk a nevét. A rajongók és a szakértõk is igyekeztek rá olyan neveket aggatni, amivel mintegy tudomásul veszik, hogy a játékos ilyen karakter: Samuelt gyakran nevezik „ball-hawk”, vagyis labdavadász cornernek és „high risk high reward” játékosnak, ami körülbelül annyit tesz, hogy sokat kockáztat egy play során, de ha beválik, akkor azzal sokat hoz a csapatnak.

Az Eagles vezetõsége azonban a beletörõdés helyett az edzésmunkát javasolta a játékosnak, aki elsõ lépésként bevallotta gyengeségeit. Kicsit olyan érzése volt az embernek, mint amikor az anonim alkoholistáknál valaki elõször ismeri be, hogy problémái vannak az ivással, Asante is úgy beszélt errõl a hiányosságáról, minta eddig a környezete nem is tudott volna róla, csak õ vette észre magán. Mindenesetre az is nagy dolog, hogy egy sztárjátékos egyáltalán beszél errõl a médiának nem pedig kifogásokat keres, vagy elsiklik a kérdés fölött. Ha pedig megvolt az elhatározás, akkor a táborban nekiláttak dolgozni az ügyön és az eredmény a Chiefs ellen látszott is. Dexter McCluster, a Chiefs újonc futója volt az elsõ szerencsés, aki megtapasztalta, milyen az, ha Philadelphiában megígértek valamit, bár miközben a sisakján átfordulva repült az ütközés következtében, nem valószínû, hogy ezen járt az esze. Szerencsére McClusternek nem történt semmi komoly baja és becsületére legyen mondva, hogy nem ejtette ki a labdát a kezébõl, habár nem láthatta a felé közeledõ Sast. Isten hozott az NFL-ben!

Egy ütközés persze nem jelenti azt, hogy Samuel rögtön a legbrutálisabb cornerek között lesz számon tartva, de bizonyára bíztató jel volt a rajongók számára a megmozdulás. Vagy Dick Jauron munkássága látszik meg a csapaton vagy a defensive backek titokban Brian Dawkins és Sheldon Brown hátrahagyott vérmintáit dézsmálják a laborban, mert az egyetemen látottak alapján hasonló vádakkal illetett újonc safety, Nate Allen is villog az eddigi meccseken. A Jets elleni zárófordulóban a kezdõk nem nagyon kapnak majd lehetõséget, így Allennek és a többieknek már csak a regular seasonben lesz lehetõsége arra, hogy elvegyék az említett gázolás után bizonyára nagy önbizalommal pályára lépõ Samueltõl „az év Eagles hard hitje” címet, de legalább megvan a motiváció!

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások