A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Újház 970*250
Tesa 300*300

NÉLKÜLÖZHETETLENEK – 4. Rész

acapella 640×480

AFC Dél

Indianapolis Colts: Dwight Freeney

Az indianpolisi védelem fõmumusa, az ellenfél irányítóinak réme. Ha közeledik jobb, ha gyorsan találsz célpontot, vagy olyan kicsire húzod magad össze, mint egy gombostû, mert ha elkap, akkor nincs kegyelem. Gyors, agilis, a snap után máris látod, ahogy egy-két falemberen és futón átverekedi magát, hogy a földre terítsen. Verdikt: a Colts védelmének legjobbja, a legfontosabb játékos Manning mögött.

Jacksonville Jaguars: Maurice Jones-Drew

Kétségesnek tartom, hogy az elsõ számú irányító, Garrard nem képes lenne valamilyen érdemleges teljesítményre, ha nem lenne ott a háta mögött MJD, aki jelenleg térdsérüléssel bajlódik. Ugyan ott van a csere, Rashad Jennings, de nem õ nem tud olyan szintû játékot produkálni, mint Jones-Drew. Az apró termetû RB a csapat málháslova, õ viszi a hátán a csapatot, sokat köszönhet majd neki Garrard a szezon végén.

Houston Texans: Andre Johnson

A védelmi oldalról Mario Williams-t fontolgattam egy darabig, de végülis az elkapó mellett döntöttem azon egyszerû oknál fogva, hogy Williams mellett még vannak olyan LB-k, akik képesek látványos és hasznos játékra. Úgy érzem, hogy a Texans elkapói között csak Johnson az egyetlen ilyen. Nagydarab, de gyors, meggyûlik vele az ellenfél védõinek a gondja. Nehéz ellene védekezni, szinte mindig biztos célpontnak számít, nem számít, hogy éppen milyen route-ot kell futnia, és blokkolóként sem utolsó. Számítsunk arra, hogy Schaub, aki egyébként egyre jobb és jobb lesz, idén is sokat fogja vizslatni a pályát a WR után kutatva.

Tennessee Titans: Chris Johnson

Õ lenne az illusztráció a nélkülözhetetlen játékos definíció mellett a képes szótárban, az tuti. A cseréje sem rossz futó, de Ringer és közte ég és föld a különbség. Johnson amellett, hogy gyors, igen türelmes is. Nem emlékszem már, hogy melyik csapattársa mondta, de az illetõ úgy fogalmazott, hogy „õ [Johnson] a legtürelmesebb futó, akit életében valaha látott játszani.” Azt hiszem ez mindent elmond a tavaly rekordot döntõ játékosról. Most is nagy szerepet fog kapni, mindig a maximumot fogja nyújtani, annak ellenére, hogy biztosan sokkal jobban oda fognak rá figyelni az ellenfél védõi.

AFC Nyugat

Denver Broncos: Elvis Dumervil

Annak ellenére, hogy decemberig nem lép majd pályára a sack-mester, mégis rá esett választásom, mégpedig azért, mert egyszerûen õ a védelem egyik alappillére. Nélküle sem Champ Bailey, sem pedig a többi DB nem tud majd olyan hatásosan védekezni a passz ellen, mint az szükséges lenne. Mindig ott ólálkodik a labda körül, és ha nem lenne sérült az idén is dupla számjegyû sackmennyiséget szerezne.

Kansas City Chiefs: Jamaal Charles

Nagyon értékes játékos, talán a támadósorban a második legértékesebb, természetesen Cassel mögött. A csapatnak össze kell szednie magát támadásügyileg, és ha Cassel nem találja meg a ritmust, akkor Charles-ra az amúgy is nagy tehernél még nagyobb fog rakódni: neki kellesz majd mozgatnia a támadósort. Tehát egyszerû: ha Cassel egészséges marad, akkor Charles is jól fogja magát érezni, de ha Cassel lesérül vagy rosszul fog játszani, akkor bizony rá szakad minden teher, és nem hiszem, hogy el fogja bírni.

Oakland Raiders: Nnamdi Asomugha

Egyszerû, mint azt egyszer egy: õ a csapat legjobbja. Megkockáztatom, hogy még Campbelltõl is jobb játékos. Vérprofi, tudja hol a helye és mit kell csinálnia. Azt is teszi, nem dumál, szavak helyek nála a tettek beszélnek. Nincs vele tele a média, a futballra koncentrál. Dominál a CB poszton, a fél pályát képes lezónázni, nem csoda, hogy az ellenfél irányítói csak muszájból dobnak felé labdát. Ha kiesik a védelmebõl, akkor lõttek az oaklandi passzvédelemnek, az ellenfél irányító kedvükre dobálgathatnak majd.

San Diego Chargers: Marcus McNeill

Holdout ide, holdout oda, nem Vincent Jackson a legfontosabb a Bolts számára, hanem az offenzív falember. Az elkapók, futók fogyó eszközök, azonban egy jó LT aranyat ér. Ha ott lesz a falban, akkor Rivers teljesen nyugodt lehet: a vak oldalról senki sem fog közelíteni felé. McNeill a futásoknál is szépen blokkol, jó éve lesz Mathews-nak és Sproles-nak. Ha az OLT kiesik, akkor keresztet vethetnek a fal bal oldalára, összedõl, mint egy kártyavár.

Ezzel befejeztük cikksorozatunkat, remélem találtak hasznos információt az olvasók, biztos vagyok benne, hogy sokan más játékosokat emeltek volna ki, de merem remélni, hogy egyet is értettek velem néhány dologban.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások