A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Heszperidák 970*250
Köki 300*300

EGY HÍJÁN TIZENHAT

Acapella 640×480

Fotón: Joe Flacco QB, Baltimore Ravens

Cleveland Browns @ Detroit Lions          27-35

Matthew Stafford kimondottan jól játszott a találkozón. A második negyedben Suh odaért Jake Delhomme-hoz és gyakorlatilag majdnem letépte a felét. A kommentátor meg is jegyezte, hogy jó lenne, ha nyakán maradni a QB feje, ugyanis szüksége lehet még rá késõbb is. Suh mutatványának a vége egy 15 yardos büntetés lett. A drive-ot záró TD utáni kirúgásnál Nick Sorensen safety súlyosan megsérült, kocsival vitték le a pályáról, akkor úgy tûnt, hogy nyaksérülést szenvedett. A Seahawks-t otthagyó Bruleson igen megbízható célpontnak tûnt a meccs során, volt pár nagyon szép és nehéz elkapása. Egy sikertelen Lions drive utáni elsõ Browns play során a futó elvesztette a labdát, melyet Chris Houston kapott fel és vitt a végzónába. Számomra a találkozó legszebb play-e egy Delhomme-Cribbs összjáték volt: a WR egy igen látványos és nehéz elkapást csinált az oldalvonal mellett. Stafford 17 próbálkozásából 13 volt sikeres, 141 yarddal zárta találkozót. A futások egyik oldalon sem mentek igazán, bár Jahvid Bestnek volt egy 51 yardos futása. Kimondottan izgalmas és pontgazdag találkozó volt, élmény volt követni, bár a Browns újonca biztosan nem így gondolja, ugyanis nem nagyon villogott ráadásul volt egy fumble-ja is.

Cincinnati Bengals @ Buffalo Bills                      20-35

A Bills nagyban köszönheti a gyõzelmét a már múlt héten is villogó C.J. Spillernek, aki a tegnapi találkozón kétszer is beért a végzónába. A gárda két veterán futója sérült, így ismét Spiller kezdett, és most már határozottan úgy tûnik, hogy idén végre lesz némi élet a Bills futójátékában. Volt egy 1 és egy 20 yardos TD futása, utóbbit az elsõ félidõ végén szerezte, és azzal át is vették a vezetést. Tegnap este végre Palmer is dobott TD-t, a meccset 95 yarddal és két hatpontossal zárhatta. Úgy tûnik, hogy megbízik újonc tight endjében, mert többször is kereste õt a pályán, de látottak alapján az is biztos, hogy sok Ochocinco és Owens elkapást is fogunk látni. Futások terén sincs mit szégyellnie a Benglas-nak bár tény, hogy túl büszkék sem lehetnek Benson teljesítményére (nyolc kísérlet, 50 yard). A Bills annál inkább büszke lehet védelmére: kétszer is megszerezték a labdát és kétszer is megállították a Bengals 4th down kísérletét. Talán Trent Edwards végleg bebiztosította magának a kezdõ posztot: csak négy passza hullott porba, 13 passzból 153 yardot szerzett.

Jacksonville Jaguars @ Tampa Bay Buccaneers  19-13

Némileg megnyugodhatnak a Bucs szurkolói: jó cseréje van Freemannek. Lehetett aggódni, hogy vajon Josh Johnson megállja-e majd a pályán, mígy Freeman a törött hüvelykujját ápolgatja. Nos jelentem, hogy igen, Johnson jó kis irányító:  14 kísérletbõl 9 sikerült, 122 yardot és egy TD-t szerzett. Carpenter már nem szerepelt ennyire sikeresen: passzainak kevesebb, mint a harmada ért célba, pontot nem szerzett, de egyszer eladta a labdát. A Jaguároknál Garrard egész jól játszott: 24 kísérlet, 211 yard, 1 TD. Tegnap egyik csapatnak sem ment túl jól a futás: a legtöbb futott yardot a Jags-es Bolenje (RB) és a Bucs színeiben játszó Ward szerezte: 26, illetve 19 yardot. Míg a Bucs csak két first downt szerzett futások által, a Jaguárok tizet. Sokkal több volt a Jaguárok számára a meccsben, mint az az eredménybõl látszik, fejlõdnie kell még Garrardnak. A Bucs védelem legjobbja Ronde Barber volt, aki hét szerelést tudhat maga mögött. A Jaguars 395 yardot szerzett a találkozón, ettõl a számtól jóval elmarad a Buccaneers teljesítménye: 191 totál yard.

New York Giants @ Baltimore Ravens      10-24

A Ravens játékát idén egy szóval lehetne jól leírni: kiszámíthatatlan. Annyira jól variálják a játékokat, hogy ember legyen a talpán aki megmondja, hogy Harbaugh csapata milyen play húz elõ legközelebb a kalapból. Flacco remekelt, 229 yardot passzolt és volt két TD-t érõ átadása is. Volt pár no huddle a meccsen, a Hollók támadóival pedig nem tudtaklépést tartani az Óriás védõk. Némi keserû szájíze lehet a Revens-nek. Ugyanis Stallworth eltörte a lábfejét, így legjobb esetben is minimum két hónapig nem játszhat majd. A Giants támadói sem produkáltak semmi kiemelkedõt tegnap: az elsõfélidõben csupán öt first downt bírtak összehozni, ami igen csak gyászos teljesítmény. Az ifjabbik Manning testvér sem játszott jól, passzainak csak a fele ért célba, 9 kísérletbõl 63 yardot szerzett. Kicsit kisegítette õt a csapat futója, Jacobs, aki 58 yardot szerzett a találkozó alatt, de a támadók gyengélkedését jól jelzi, hogy csak egy 37 yardos INT visszahordás után kerültek olyan helyzetbe, hogy field goalt tudjanak rúgni. A legjobb Ravens elkapó Boldin és Heap volt, számítsunk rá, hogy a szezon alatt is sokszor fogja õket keresni Flacco. A Ravens futójátéka hagy némi kívánni valót maga után: a legtöbb futott yardot Flacco (nem tévedés, Joe Flacco) szerezte, szám szerint 16-ot.

Dallas Cowboys @ Houston Texans        7-23

A meccs legfontosabb tanulsága, hogy a Texans talált egy megbízható futót. Végre valahára. Arian Foster 110 futott yarddal és egy TD-vel zárt, így bõven kivette részét a Dallas elleni gyõzelembõl. A tavalyi szezon alatt is küszködtek már a futókkal, de most úgy tûnik, hogy Foster megbízható társ lesz Schaub mögött, akirõl talán levesz némi terhet az RB, aki 6,1 futás/yard átlagot hozott össze. A Texans összesen 173 futott yardot szerzett, és tíz futások általi first downt (ugyanez az adat a másik oldalon csak három first down). Ígéretesnek tûnik a futójáték, Kubiak örülhet, Jones viszont bosszankodhat. Romo és bandája gyászos teljesítményt nyújtott tegnap: két sacket kapott a QB, kétszer elejtette a labdát, és az elsõ félidõben csupén hét futott yardjuk volt. A Dallas Cowboys kezdõi eddig még nem csináltak egy normális, szép TD drive-ot, az egyetlen offseason TD-jük a Bolts ellen volt (ott is csupán 8 yardot kellett haladni a végzónáig). Gratulálunk a Texans-nak, Romo-ék pedig jobb lesz, ha összekapják magukat, ugyanis ha nem teszik rossz világ vár rájuk, hiszen sok szurkoló õket várja a dallas-i stadionban rendezendõ Super Bowlba.

Seattle Seahawks @ Minnesota Vikings             24-13

A múlt heti mérkõzésen Matt Hasselbeck ismét régi önmaga volt: jól mozgott a zsebben, szépen passzolt, szinte Pro Bowler formában játszott. Brett Favre idén elõször hazai gyepen lépett pályára: mérsékelt sikerrel. A Seahawks védõi igen szélsõségesen játszottak: volt, hogy ott lógtak Favre és Peterson nyakán, de volt, hogy olyan lyukakat hagytak az WR-ek és RB-k számára, amiben bõven elfértek. Earl Thomas megszerete profi pályafutásának elsõ interceptionjét, melybõl TD-t is szerzett. Favre pedig igazi sportemberhez méltóan gratulált utána az újoncnak. Látszott a meccsen, hogy Tatupu jelenléte sokat jelent a többieknek, magabiztosabban mozogtak: kétszer is lekapták Favre passzát. Az elsõ félidõt 10-10-es végeredménnyel zárták. Ha hihetünk a jeleknek, akkor a ’Hawks egyik nagy fegyvere a végzónában Mike Williams (WR) lesz. Ugyan sem Okung, sem pedig Hamilton nem játszott a seattle-i falban, mégis szinte alig nehezedett túl nagy nyomás Hasselbeckre. Ugyan Favre idei bemutatkozása a hazai közönség elõtt némileg rázósra sikeredett, mégis örülhet, ugyanis a két legújabb elkapója (Javon Walker és Greg Camarillo) jól játszott. Hasselbeck és cseréje, Whitehurst csaknem ugyanolyan teljesítményt nyújtott: 138, ill. 126 passzolt yarddal zártak, de Whitehurst dobott egy INT-et is. A ’Hawks még mindig nem találta meg elsõ számú futóját, de talán Washington vagy Forsett páros fog a legtöbb labdát kapni a szezonban. Petersonnak volt egy gyönyörû, 24 yardos, TD-t érõ futása, több Seahawkról is lepattant, mire a végzónába ért.

Tennessee Titans @ Carolina Panthers               7-15

A meccsre a védelmek dominanciája (vagy inkább a támadójáték szörnyû mivolta?) volt a jellemzõ: egyik csapat sztárfutója sem volt képes olyan lyukakat találni a falban, ahol átcsusszanhatott volna. Johnson csupán 10 yardot, Williams pedig 13 yardot szerzett. Azonban jó hír Párducoknak, hogy Moore fejlõdõképes, ugyanis volt néhány gyönyörû megmozdulása. A Panthers elsõ számú irányítója 18 passzból 190 yardot szerzett, de sajnos pontra egyetlen passzát sem tudták váltani az elkapók, akik közül Barnidge szerezte a legtöbb yardot, szám szerint ötvenet. Mindkét csapat irányítójának van még hová fejlõdnie. A carolinai védelem egész jó volt: a Titánok csupán 50 yardot tudtak szerezni az elsõ félidõben, és négyszer sackelték Youngot.

Arizona Cardinals @ Chicago Bears         14-9

Ugyan Leinart helyett Anderson kapta meg a kezdési jogot, de a volt Brown nem mutatott eget rengetõ teljesítményt: hét sikeres passz, 94 yard. Cseréje, Leinart kilenc passzból 84 yardot szerzett, mindketten dobtak egy-egy TD-t, így legalább bezsebeltek egy gyõzelmet. Cutler ismét hozta szokásos formáját: 129 yard, két interception, nulla TD. Nála némileg jobb volt Lefevour, aki 100 yarddal és egy passzolt TD-vel battyogott le a pályáról. A találkozón a legtöbb futott yardot Hightower szerezte, a Bears legjobb futója pedig Taylor volt, aki öt próbálkozásból 36 yardot hozott össze. Cutler a meccs után kiemelte, hogy nem elégedett a fal teljesítményével, szerinte nem volt meg a kellõ védelem, talán ezért tudta Toller kétszer is lehalászni a passzát. Kemény meccs volt ez mindkét fél számára, ebbe pedig kis túlzással Briggs bele is rokkant: bokasérülést szenvedett a második negyedben, nem is tért vissza.

San Francisco 49ers @ Oakland Raiders 28-24

Alig egy órája ért véget a 49ers – Raiders összecsapás, mely az este második legtöbb pontot hozó találkozója volt a Bills – Browns meccs után. A találkozón talán végleg eldõlt már, hogy ki lesz a két csapat csereirányítója: Campbellt Gradkowski fogja helyettesíteni, ha muszáj, Smith háta mögött pedig David Carr lesz. Gradkowski 202 yarddal és két passzolt touchdownnal zárta a találkozót, miután Campbell lesérült. Smith és Carr ketten együtt nem dobott annyi yardot, mint az oaklandi csereirányító. Futások tekintetében jobban szerepelt a friscói gárda: Dixon 69 yardot és egy TD-t futott, igaz 21 próbálkozásból, de Frank Gore is hozzátette a magáét: 2 próbálkozás, 58 yard.  A 49ers egyel több yardot (332-t) szerzett, mint a Raiders (331), de a Radiers jobb yard/play átlagot ért el: 6,5 (míg a Niners eredménye csupán 5,1 volt).

Fordította: Szûcs Gergõ

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások