A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
M-gel 970-250
Polacsek 300*300

DÖCÖGÕS KEZDÉS UTÁN COWBOYS SIKER

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Már hét közben a Gorillák honlapján is arról lehetett olvasni, hogy a remek vendégcsapat ellen nem feltartott kézzel lépnek pályára a hazaiak, akik plusz edzésekkel hangoltak a fõvárosiak elleni ütközetre. A vendégek részérõl az adhatott okot némi aggodalomra, hogy a gárda remek futója, Andre Bynoe sérülése miatt nem vállalhatta a játékot. Ezzel együtt természetesen a Cowboys számított a találkozó esélyesének, és ezen igényüknek a meccs kezdetétõl fogva hangot kívánt adni Karim Trabelsi együttese.

A lelkes dunaújvárosi csapat azonban kiváló produkcióval az elsõ félidõ nagy részében uralni volt képes az összecsapást, amely oda vezetett, hogy Fridrich Tamás mezõnygóljával majdnem a nagyszünetig a hazaiak álltak jobban. Aztán még a pihenõ elõtt a budapestiek megrázták magukat, és a Gorillaz egyyardos vonaláról egy quarterback sneakkel Michaletzky Bálint megtörte a hazai védelem ellenállását, így 7-3-as vendég vezetéssel zárult az elsõ félidõ. A találkozó krónikájához tartozik, hogy még a szünetet megelõzõen egy snapet követõen a vendégek 97-es játékosa, Szilágyi Tamás a földön maradt. A védõt a mentõ szállította a helyi kórházba, és a szerencsétlenül járt falember az elsõ diagnózisok alapján valószínûleg bokatörést szenvedett.

A harmadik negyedben aztán helyreállt a világ rendje. A hazaiak egyre inkább a kõkemény védõfalba ütköztek a támadásaik során, míg a vendégek, Michaletzky meggyõzõ teljesítményével, egyértelmûen magukhoz ragadták a kezdeményezést. A korábban pontatlan vagy elejtett passzok ezúttal egyre gyakrabban a célpontok kezeiben landoltak, és a Cowboys elkapója Rácz Benedek is úgy döntött, emlékezetes találkozót kerekít csapata dunaújvárosi meccsébõl. A Michaletzky-Rácz tengely remeklését három touchdown jelezte, amelyeket követõen két alkalommal hibázott Sipiczki Péter, a fõvárosiak rúgója, így az eredmény a negyedik negyed közepén csak 3-26 volt a vendégek javára.

A hajrában a rendkívül szimpatikusan küzdõ, és fanatikus edzõjük, Grátz Vilmos által hajtott Gorillák is szép pillanatokkal örvendeztették meg a rajongóikat, amikor Bachrathy Dániel mutatott be húszyardos TD elkapást. Már mindenki elkönyvelte, hogy 16 pontos különbséggel ér véget a találkozó, de a Cowboys az utolsó drive-ra is tartogatott az erejébõl, és az utolsó másodpercekben Kalovits Gábor ötyardos elkapása állította be a 10-33-as végeredményt.

Összességében egy színvonalas, a sportág szépségeit csillogtató meccset vívtak a csapatok Dunaújvárosban, ahol az ideges, pontatlan kezdés után magára találó Cowboys megérdemelt gyõzelmet aratott. A meccs legjobbja címet Michaletzky Bálint QB és Rácz Benedek WR megosztva érdemli ki, hiszen a duó három touchdownja volt az, ami eldöntötte a találkozót. Mindenképpen a dicséret hangján kell beszélni a hazai gárdáról is, akik megmutatták, hogy a jövõben komolyan kell majd számolni velük, hiszen idén a dunaújvárosi csapat csak szoros közdelemben maradt le a rájátszásról, ahová jövõre minden bizonnyal a Gorillák is el szeretnének jutni.

Dunaújváros Gorillaz – Budapest Cowboys 10-33 (3-0,0-7,0-12,7-14)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások