A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Gancia 970*250
Finn wellness 300×300

NÉLKÜLÖZHETETLENEK – 2.rész (NFC Dél, NFC Nyugat)

acapella 640×480

Fotón: Jon Beason MLB, Carolina Panthers

NFC Dél

Tampa Bay Buccaneers: Cadillac Williams

Igazán nehéz volt a választás, hiszen meglátásom szerint nincs sok olyan játékos, akit nélkülözni tudna akár egy percre is a csapat, talán Cadillac Williams tûnik a legfontosabb játékosnak Freeman mögött. Ha az elkapók jók lesznek (beleértve a két újoncot Benn-t és Mike Willams-t is) és a Winslow is sérülésmentes marad, akkor a passztámadással nem lehet gond. Ugyanez a helyzet a futással is: ha Williams egészséges tud maradni, akkor talán átléphet majd az 1000 yardos határt, azonban ha lesérül, lõttek az egész támadójtéknak: Freeman még annyira nem jó, hogy a hátán vigyen egy futó nélküli csapatot (bár a kérdés jogos lenne, hogy melyik irányító képes erre), és ha az ellenfélnek nem kell a futóktól tartania, akkor a passzvédelemre fog ráállni, ami szintén rosszul jönne az ifjú QB-nak. Reménykedhetnek a szurkolók, hogy Williams egészségben fogja kihúzni a szezont.

Atlanta Falcons: Michael Turner

Ezen divízióban jellemzõ, hogy jó képességû futók nélkül egy csapat sem él meg. Nem véletlen a többes szám, hiszen a Tampán kívül mindegyik csapatnak van minimum két olyan futója, akikre nyugodtan támaszkodhatnak (nem véletlenül végzett a Bucs a csoport alján). Tavaly egyszerûen nem volt futójáték, Turner lesérült, hiányzott a dinamika a futójátékból. Egy egészséges Turner újra a legjobbak közé küzdheti fel magát majd és számíthatunk arra, hogy ismét egy 1000 yard fölötti szezont fog zárni a veterán. Ugyan elkapásokban nem jeleskedik, de ezt megoldja helyette a szintén RB poszton játszó Norwood.

Carolina Panthers: Jon Beason

Felsorolásunkban õ az elsõ MLB aki nélkül a csapat amúgy is megrokkant védelme fabatkát sem érne. Kora ellenére igen szépen játszik, egyenletes teljesítményt nyújt, az utóbbi három szezonban 106, 110, illetve 111 tackle-t szerzett, és tavaly megszerezte élete elsõ sackjét is, majd mellé még kettõt és háromszor kapta le a levegõbõl az ellenfél irányítójának passzát. Azonban idén átkerül a weak side-ra, és egyelõre nem tudni, hogy miként fog a változás hatni a játékára. Azonban biztosak lehetünk abban, hogy most is ugyanolyan elánnal fog hajtani mint eddig, és ez sokat számít, a lelkesedés talán átragad majd a többiekre is.

New Orleans Saints: Will Smith

Nem a nyurga színész, hanem a kigyúrt kétajtós szekrény a Szentek védõfalának a szélén. 2008-ban sérült volt, azonban tavaly 13 sacket gyûjtött be és ha idén sem sérül meg, akkor semmi és senki sem fogja megállítani a defensive endet. A fal másik szélével ugyan nem voltak megelégedve, így behozták Alex Brownt, hogy a futások elleni védekezés jobb legyen. Tehát Brown a futók, Smith pedig az irányítók nyakán fog lógni az idei szezonban – legalábbis a remények szerint

 

NFC Nyugat

Arizona Cardinals: Larry Fitzgerald

Nem is oly’ rég hírt adtunk róla, hogy Fitz lesérült és ezzel Leinart is bajba került: eggyel kevesebb elkapóval kell számolnia, ráadásul a „maradék” közel sem annyira tehetséges, mint a Fitzgerald. Ráadásul Boldin távozásával még nagyobb szerepet szánhattak a WR-nek, akinek „a hátán kell majd cipelnie az elkapó egységet”, hogy a futók végezni tudják majd a dolgukat.

San Francisco 49ers: Patrick Willis

Nincs vita, a 49ers betonkeménynek szánt védelmének olyan alappillére, melyet, ha kiveszünk az egész úgy dõl össze, mint egy kártyavár: iszonyatos sebesség, jó termet, fizikális játékos, keményen ütközik, ugrik a labdáért ha kell. Ezen okoknál fogva el szurkolók jobban teszik ha el sem képzelik, hogy mi történne egy esetleges szezonnak véget vetõ sérülés után. Igazság szerint én sem szeretném elképzelni.

Seattle Seahawks: Russel Okung

Felsorolásomban õ a második falember, aki nélkül csapata nagy bajban van. Ráadásul most le is sérült, 2-4 hétig a pályán kívülrõl figyelheti majd az eseményeket. A nagy öreg, Ben Hamilton is kidõlt, így az offenzív fal bal oldala romokban hever. A Walter Jones utódjának szánt Okung újonc szezonja nem kezdõdik a legjobban, de abban mindenki egyetért, hogy kivételes tehetséggel rendelkezik a srác, bár még igen csak csiszolatlan. Ha a LT felépül az irányítók is egybõl nagyobb biztonságban érezhetik majd magukat, addig pedig imádkozzanak, hogy ne darálja be õket a Vikingek félelmetes védõfala (a Seattle @ Minnesota találkozón helyi idõ szerint szombaton kerül sor).

St. Louis Rams: Steven Jackson

A divízió egyetlen olyan futója, aki nélkül csapata teljesen halott lenne. Tavaly is õ cipelte nyakában a gárdát, és kétség sem fér hozzá, hogy idén is õ fogja, akármennyire is reménykedünk abban, hogy Bradford olyan lesz, mint anno Matt Ryan (megnyugtatásképpen közlöm: nem lesz olyan, ne is álmodjanak a Rams fanok errõl). Jackson ismét rengeteg labdát fog kapni, ennek pedig egyértelmû következménye lesz, hogy rá fognak koncentrálni az ellenfelek…

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások