A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Újház 970*250
Gancia 300*300

JÖN A HOSSZABB ALAPSZAKASZ

finn wellness 640*360

Fotón: Roger Goodell, NFL fõbiztos

„Kitörõ lelkesedés fogadta a tervet” – mondta Goodell, aki késõbb hozzátette, hogy a meccsek egy sajátos menetrendjét az NFL tárgyalói fogják a játékosok uniója elé tárni. A fõbiztos úgy hiszi, hogy a játékosoknak is hasznára válik majd az alapszakasz megnyújtása, mivel jövedelmük növekedéséhez vezethet. Egyelõre azonban még nincs pontos ütemterv a változás bevezetésére, bár a tulajdonosok a kollektív szerzõdésekkel együtt szeretnék kezelni a dolgot. A szerzõdések lejárta a szezon végén következik be és Goodell bízik benne, hogy egyezségre jutnak a felek: „Azt hiszem, mindenkinek érdeke a megállapodás. A kérdés csak az, hogy erre mikor kerül sor?” A fõbiztos szerint a hosszabb alapszakasz bevezetése valószínûleg 2012-re valósul meg.

A Falcons elnöke és az NFL versenybizottságának társelnöke, Rich McKay elmondta, hogy még sok mindent kell megvitatni, mivel a holtszezont, az edzõtáborokat és a játékoskeret kialakítását is össze kell hangolni az új menetrenddel.

„Szerintem két meccs elég az elõszezonban. A 18 alapszakaszbeli meccs pedig nem sok, ha jól kezeljük a dolgokat. Magának a sportnak is jót tesz. Szerintem mûködhet a dolog, bár még sok mindenen kell átrágnunk magunkat” – mondta Jim Irsay, a Colts tulajdonosa.

Goodellt már sok szurkoló kereste fel amiatt, hogy hosszabb alapszakaszt szeretnének és kevesebb elõszezonbeli mérkõzést. „Az egész tárgyalást aköré a kérdés köré építettük, hogy mi lenne a legjobb a szurkolóknak” – mondta Goodell.

A játékosok már júniusban kifejezték aggodalmukat a plusz két tétmeccs miatt. Az NFLPA (a játékosok szakszervezete) Ray Lewis és Tom Brady nyilatkozatát tette közzé, melyben az alapszakasz megnyújtásából következõ fizikai megterhelés növekedését hozták fel ellenérvként. „Tudom, hogy a szurkolóink nem szeretik az elõszezont, de ha két elõszezonbeli meccset cserélünk le két szezonvégi meccsre – amikor a játékosok már eleve sérülten játszanak – akkor az még sokba kerülhet a játékosnak és a csapatnak is” – mondta Lewis.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások