A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Roche 970*250
Acapella 300×30

OCHOCINCO ISMÉT ALKOTOTT

acapella 640×480

Fotón: Chad Ochocinco WR, Cincinnati Bengals

A hétvégén a New York Times azt írta, egy, a WR által lefényképezett, és a Twitterre feltett levél, a liga szteroid elleni tesztelési módszerén tátongó lyukat tárt fel. A gondok abból adódnak, hogy ez a bizonyos levél figyelmezteti a játékosokat. Gyakorlatilag törli a meglepetés elemét, lehetõséget adva így a játékosoknak, hogy felhígítsák a vizeletüket, mintát kérjenek valakitõl, és egy szerkezetet használva csaljanak a tiszta vizeletminta produkálása érdekében. Dr. Gary Wadler, a WADA egyik orvosa így nyilatkozott: „Nem tudom, hogy elhinni, itt és most, fõleg miután annyi figyelmet kapott doppingteszt, ezt teszik. Egyszerûen nem hiszem el, mindent veszélyeztet, amiért létezik a doppingteszt.”

Anélkül, hogy konkrétan erre az ügyre reagált volna, az NFLlabor.com-on hétfõn megjelent egy írás „Az NFL szteroid elleni tesztelésének tényei” címmel, amiben a programmal kapcsolatos valós tényeket közölnek. A liga így reagált arra, hogy nem követik figyelemmel azokat a játékosokat, akiket értesítettek: „A legtöbb játékos az értesítéskor szolgáltatja a vizeletmintát. Ha nem tudnak azonnal mintát produkálni, az ellenõr a helyszínen marad, tisztában van a csapat edzésprogramjával, és figyelni tudja a játékosokat. Ha a játékos nem tud a kellõ idõben vizeletet adni, az olyan, mintha nem jelent volna meg az ellenõrzésen, és fegyelmi eljárás indul.” A mintákban esetleges hígítás, vagy álcázó szerek jelenlétét is keresik, ezzel megmagyarázták, hogy miért nem kell folyamatosan tesztelni a játékosokat. A csalások elkerülése érdekében pedig most már a térdüktõl a fejük búbjáig meztelenek a játékosok vizeletminta adás közben, és az ellenõr figyeli õket.

Ezek csak a szteroidokkal kapcsolatos véletlenszerû ellenõrzések tényei. A gyógyszerekkel való visszaélés megakadályozása érdekében a holtszezonban játékosokon elõre be nem jelentett ellenõrzéseket végeznek, de többé nem foglalkoznak a dologgal, hacsak valaki nem szolgáltat nyomós okot rá.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások