A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Lufi 970*250
Heszperidák 300*300

MI KÉSZÜL OAKLANDBEN?

finn wellness 640*360

Fotón: Kyle Boller QB, Oakland Raiders

Nagyon régre, egészen 2007 decemberéig kellett visszakeresnem az almanach-okban, hogy olyan mérkõzést találjak, amikor a Fosztogatók legalább 32 pontot szereztek egy meccsen. Tegnap ez újra sikerült, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kezdõknek szánt elsõ félidõ végeztével még a Medvék neve mellett volt több pont az eredményjelzõn.

A cserék viszont hamar ledolgozták az egypontos hátrányt, sõt meggyõzõ teljesítménnyel állva hagyták a Bears hátsóbb sorait a második félidõben. Ez azért lehet bíztató, mert évrõl évre kiderül, hogy az NFL-ben nem csak erõs kezdõcsapatra, hanem nagyon hosszú kispadra is szükség van, ha egy gárda érvényesülni akar.

A Raiders rajongóinak külön örömre adhat okot Kyle Boller játéka. Kevesen gondolták volna, hogy azok után, hogy tavaly még JaMarcus Russel irányított a Raiders-ben, idén ezen a poszton lesz a legkiegyensúlyozottabb a játékosok teljesítménye. Campbell, bár nem játszik kirobbanó formában (sose tette), nagyon megbízhatóan hoz egy olyan átlagot, amit már régóta várnak Oaklandben és aminek köszönhetõen biztos kezdõ. Mögötte ott volt Bruce Gradkowski, aki áprilisban súlyok emelgetése közben sérült meg és még csak most térhetett vissza az edzésmunkához. Az õ helyettesítésére érkezett Kyle Boller a csapathoz és az eddig mutatott kép alapján nagy veszélybe sodorhatja Gradkowski állását. A korábban komoly labdamegtartási problémákkal küszködõ Boller eddig nagyon vigyáz a disznóbõrre és általában megtalálja a kiszemelt célpontokat is. JaMarcus Russel után már ez is elég a Fosztogatók rajongóinak.

Egyes vélemények szerint Gradkowski visszaszorult a harmadik helyre, miután a motiváló nyomást Boller is tudja tartani Campbellen és ha kell be is ugorhat helyette. Ez viszont azt jelenti, hogy az Oakland vagy nagy pénzeket áldoz majd egy harmadik számú, egyelõre formavisszanyeréssel foglalkozó tartalékra, vagy elküldi és sokkal olcsóbban a fiatal Colt Brennanra hagyja a kispad teherbírásának tesztelését. Az említett nevek mellett ráadásul még ott van Charlie Frye is, aki ugyan idénre sérültlistára került, de ha az Oakland vezetõsége hosszútávban gondolkodik, õt sem szabad kihagyni a körforgásból.

A Raiders tehát eddig nagyon jól teljesít, a Dallas skalpja után most a Chicago-ét is begyûjtötték. Nagy gondok lehetnek viszont a szeles városban, mert a védelem két meccs alatt 57 pontot engedett az ellenfeleknek, ráadásul az eddig csak 17 passzkísérletet jegyzõ Cutlert már hatszor sackelték. Az elõszezonból persze nem szabad messzemenõ következtetéseket levonni, de az is sokat számíthat, ha egy – akár szerényebb képességû csapat – a jó felvezetés okán elhiszi magáról, hogy erõs szezont futhat. A Raiders játékosainak most minden okuk megvan az önbizalommal teli folytatásra.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások