A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Újház 970*250
Praktiker 300*300

VÉRES STADIONAVATÓ

Acapella 640×480

Fotón: Eli Manning QB, New York Giants

New York Jets – New York Giants 16-31

A várakozásoknak megfelelõen a két kezdõ irányítóval indították a meccset a csapatok. Mark Sanchez aztán úgy gondolta, gyorsan emlékezetessé teszi magának a találkozót, és az aréna történetének elsõ interceptionjével örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. A Tomlinson irányába meghajított játékszer elõbb felpattant, majd Antrel Rolle kezében landolt, aki egészen a Jets egyyardos vonaláig száguldott vissza vele, ahonnan Brandon Jacobs harmadik kísérletre megszerezte a Giants számára a vezetést. Ezt követõen Sanchez is kitett magáért. Elõbb egy 8 perces drive-ot koronázott meg 4 yardos TD passzal, amelyet Brad Smith szedett le a gólterületen belül, majd még a negyed legvégén egy mezõnygólra is futotta a zöldek részérõl, így 10-7-es Jets vezetést mutatott az eredményjelzõ az esõ forduláskor.

A második negyed ötödik percében aztán ritkán látható események történtek. A Jets 5 yardos vonaláról indította a play-t a Giants, ami passzjátéknak készült, de a futó Jacobs valamit félreérthetett, mert erõbõl nekiütközött saját irányítójának, és kiütötte a kezébõl a labdát. A menteni igyekvõ Eli Manning rögtön ezután hatalmas ütést szedett be az egyik védõtõl, amelynek következtében gyorsan vér borította el az arcát. A Giants végül a labdát összeszedte, de a karmester arcát 12 öltéssel kellett helyrehozni. Miután lecsillapodtak a kedélyek, a Giants mezõnygóllal kiegyenlített. A félidõbe még egy field goal fért bele a Jets oldaláról, így hárompontos hazai vezetéssel vonultak pihenõre a gárdák.

A második félidõ elsõ drive-jából az új szokásnak megfelelõen ismét három pontot ért el a zöld-fehér gárda, így 16-10-es elõnyre tett szert. Azt azonban valószínûleg kevesen gondolták, hogy ezzel a hazaiak el is lõtték minden puskaporukat, mivel innentõl kezdve a Giants vette át a kezdeményezést. A negyed végéhez közeledve Jim Sorgi, a vendégek backup irányítója adott remek labdát az újonc elkapó, Victor Cruz irányába, aki Dwight Lowery-nél gyorsabban eszmélt, és a cornerbacket lerázva 64 yardos elkapást produkálva meg sem állt az endzone-ig.

Aztán a negyedik negyed hasonlóan kezdõdött, mindössze annyi volt a különbség, hogy Sorgi ezúttal csak 34 yardos TD passzt adott Cruznak. A sikeres extra pont pedig azt jelentette, hogy a Giants immár 24-16-os vezetésre tett szert. Az újonc elkapó végül két és fél perccel a vége elõtt lehetett úgy vele, hogy ha már stadiont avatnak, akkor az legyen emlékezetes. Cruz ezúttal a Giants harmadik számú irányítója, Rhett Bomar 5 yardos passzát váltotta újabb 6 pontra.  A folytatásban lényegi történés már nem színesítette az amúgy igencsak eseménydús találkozót, így a Giants 31-16-os gyõzelmet aratott Rex Ryan legényei felett.

A hazaiaknál Mark Sanchez teljesítménye dicsérhetõ, aki 17 passzából 13-at jutatott el a címzettekhez, amely során 119 yardot hozott csapatának, ráadásul szerzett 1 touchdownt, igaz, 1 interceptiont is. A Giants részérõl a meccs embere egyértelmûen a 3 TD elkapást bemutató Victor Cruz volt, aki összesen 6 elkapással 145 yardot termelt a vendégeknek. A meccs krónikájához tartozik, hogy az orvosi jelentések szerint Eli Manning sérülése nem súlyos, és az irányító nem szenvedett agyrázkódást. Ugyanakkor a történteket plasztikusan bemutatja a Giants centerének, Shaun O’Harának a nyilatkozata: „Elõször nagyon megijedtünk. Amikor azt látod, hogy egy irányító ennyire vérzik, azt gondolod, ez a Péntek 13 egyik jelenete.”

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások