A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Henkel 970*250
Vajdapair-hja-300×300

GRANT AGYRÁZKODÁST SZENVEDETT

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Fotón: Ryan Grant RB, Green Bay Packers

Sheldon Brown, a Browns cornerbackje ütközött a találkozón a futóval, aki ezt követõen megpróbált saját lábán lesétálni a pályáról. Mindez csak egy darabig sikerült, mivel valahol félúton Grant elkezdett botladozni, és ezt követõen az orvosi stáb segítette õt le a gyeprõl. „Más lett volna a helyzet, ha az ütközés után megvárom az orvosi segítséget, és némi pihenõ után akár vissza is térhettem volna” – értékelt a futó.

Ehelyett agyrázkódást diagnosztizáltak nála, amelyet a liga új szabályainak megfelelõen a korábbinál sokkal szigorúbban kezelnek. Ennek következtében egy játékos akkor térhet vissza agyrázkódás után, ha már semmilyen tünetet nem mutat, és egy független neurológus is engedélyt ad a játékára. Grant hétfõn alávetette magát a tesztnek, amely sikerrel zárult, így kedden sor kerülhet a neurológus általi vizsgálatra is.

A nyár során az NFL minden csapatnak az agyrázkódások következményeit bemutató posztereket küldött azzal az instrukcióval, hogy függesszék ki az öltözõkben. A liga által támogatott tanulmány rámutatott, hogy a futballjátékosok körében idõsebb korban ötször nagyobb a kockázata az Alzheimer-kórnak és más, memóriával összefüggõ betegségeknek, mint az átlag embereknél.

Ezzel együtt Mike McCarthy fõedzõ optimista tanítványa egészségével kapcsolatosan: „Remélem, holnap visszakapjuk. Tegnap átment a teszten, és látta az orvos is. Ma egy újabb orvos is megvizsgálja, és holnap este már túl lesz az egészen.”

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások