A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
EfEf 970*250
acapella 300×300

CHICAGÓI IRÁNYÍTÓ KÖRKÉP

Acapella 640×480

Fotón: Caleb Hanie QB, Chicago Bears

Aztán ha volt olyan ember, aki a szombati zakó után még úgy vélte, nincs gond Jay Cutler esetleges utánpótlásával, azt a hétfõi edzésen végképp meggyõzték a látottak. LeFevour a tréningen 5 interceptiont dobott, emellett a szemtanúk szerint több olyan passza is volt, amelyek még ahhoz is rosszak voltak, hogy interception lehessen belõlük. Ennek fényében nem meglepõ, hogy a Bears megkezdte a körültekintést az állás nélküli, rutinos irányítók körében, mivel a napnál is világosabb, hogy a rookie karmester jelenleg alkalmatlan a backup szerep betöltésére.

A Bears elsõ kiszemeltje az idén 40 éves Trent Green, aki legutoljára 2008-ban szerepelt a ligában a Rams színeiben. De látókörükbe került két szabadügynök, a 37 éves Damon Huard, valamint a 38 esztendõs Todd Collins is. De ne legyünk meglepve akkor sem, ha a következõ napokban esetleg arról szólnának a hírek, hogy Lovie Smith fõedzõ Jeff Garciát vagy Josh McCownt is megpróbálná meggyõzni arról, hogy csatlakozzanak a Medvékhez.

A tréner egyébiránt nyugodtan viselkedett az edzés utáni megbeszélésen, igaz, nem is lett volna szerencsés, ha kimutatja az érzelmeit a sajtó munkatársai elõtt. Azonban õ is tisztában van azzal, hogy oltári nagy rizikót vállalna a csapata abban az esetben, ha Jay Cutler mögé nem igazolnának egy rutinos, megbízható irányítót. „Hogy mik a lehetõségeink? Valószínûleg hoznunk kell valakit. Még három elõszezon meccs van elõttünk, és jó volna egy olyan játékos, aki nagyjából ismeri a szisztémánkat. Vannak opcióink. És egyébként ez az egész nem nagy ügy. Sérülések mindenhol elõfordulnak” – magyarázta Smith.

Állítólag Greent már erõsen megkörnyékezte a Chicago, de a Rams és a Chiefs korábbi karmestere nem kíván felhagyni kommentátori munkájával. Jelen helyzetben tehát azzal kell szembesülnie a szurkolóknak, hogy Cutler mögött két olyan irányító várja a lehetõséget, az egyik ráadásul sérült vállal, akik együttesen eddig 7 passzt dobtak az NFL-ben. A szituáció kétségkívül érdekes, az nem kevésbé, hogy mindezt hogyan kezeli majd a chicagói vezérkar.

Hanie a hétfõi edzésen felkötött karral érkezett, megóvandó sérült dobóvállát. A kettes számú irányító hangsúlyozta, véleménye szerint a sérülése nem veszélyezteti backup pozícióját, és csak egy rövid idõszakot kell kihagynia. Kérdés azonban, hogy mindez lefedi-e a valóságot. Hanie a Chargers ellen 10/17-es passzmutatóval 148 yardot hozott össze, és volt néhány igazán remek megmozdulása. Kimondottan jól reagált a védelem nyomására, de ne felejtsük el, hogy mindez csak az elõszezon.

Hanie-t a biztonság kedvéért vasárnap MRI-re küldték, és hétfõn ennek még nem volt ismert az eredménye. Lovie Smith szerint könnyen elképzelhetõ, hogy akár ott is lehet a szeptember közepén esedékes idénynyitó találkozón. „Nem izgulok a backup posztom elvesztése miatt. Szerintem már bebizonyítottam, hogy megérdemlem azt a helyet, és ez a sérülésem távolról sem vetett véget a szezonomnak. Szóval gondoljon bárki bármit, nem aggódom” – szögezte le Caleb Hanie.

A probléma azonban abban gyökerezik, hogy Hanie ezekben a hetekben, amíg a sérült válla gyógyulását várja, nem tud együtt gyakorolni a csapattal, ami visszaüthet a bajnokság azon fázisában, ahol esetleg õ bevetésre kerül. Azt pedig felejtsük el, hogy LeFevourra bármilyen komoly szerepet oszthatnak például szeptember 12-én, amikor az elsõ játéknapon a Detroit látogat a Szeles Városba. A rookie is érzi, hogy nem áll jól a szénája: „Eléggé frusztrált voltam. De össze kell kapnom magam. Jó pozícióban vagyok, és meg kell mutassam, mit tudok.”

A Bears most komoly dilemma elõtt áll. Igazából az volna életképes opció, ha a két fiatal irányító közül az egyiket most félreállítanák, és egy megbízható veteránt hoznának a csapathoz. Mert ha Cutler egészséges marad, és mind a 16 alapszakasz találkozót képes lesz végig játszani, akkor mindez nem számít igazán. Viszont ha véletlenül nem ez lesz a helyzet, akkor vélhetõen igen nagy bajban lesznek Lovie Smith tanítványai.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások