A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Köki 970*250
Roche 300*300

EDZÕTÁBORBAN JÁRTAK A FARKASOK

finn wellness 640*360

Fotó: Gaál Emese

A játékosok szerda délután érkeztek és vettek részt az elsõ edzésen. Pechükre egyik edzõnek sem kell a szomszédba mennie kreativitásért, így a négy nap alatt bõven volt részük lombardiban, létrában, sprintben és terrible twenty-ben, medvejárásban, szlalomban, sprintben és egyéb válogatott szépségekben.

A csapatrészeket összevonva, posztonként közösen edzették a W2 és a WL edzõi, így nem csak az edzõktõl, de egymástól is tanulhattak a tapasztalt és kevésbé tapasztalt játékosok.

A szerda délutáni és a csütörtök reggeli edzés még csak sisakban zajlott, de a meleg miatt ez is igen megviselte a csapatot, fõleg mivel az edzések jó részét az erõsítés tette ki, és szinte pihentetõ volt a technikai oktatás (amikor a falban egymás után 30-szor kellett a különbözõ gyakorlatokat megismételni – csak, hogy biztosan jól rögzüljenek a mozdulatok).

Pénteken kezdõdött el az, amit én igazi focinak hívok: a megterhelõ agilityk és a szokásos technikai alapok ismétlése után következhettek a tackle gyakorlatok, és a playek összerakása. Végre akció közben is lehetett gyakorolni a tanultakat.

Szombaton eljött az ünnepnap az igen leharcolt társaságnak, a passz és futóplayek gyakorlása után, szombat délutánra rendesen összeállt a csapat és komoly párharcot vívtak a támadók és a védõk, amely mindvégig igen szoros volt, és mind a két oldalon remek egyéni- és csapatteljesítményeket láthattunk.

Az edzõtáborban nem csak a régi jól ismert arcok voltak ott, akiktõl megszoktuk, hogy remekelnek a pályán, hanem teljesen kezdõk is akadtak. Vannak nevek, akikre nem árt odafigyelni majd a következõ szezonokban. Az 1993-as születésû Vrabecz Árpit néhány szépen kivitelezett tackle után kérdeztük meg, hogy mióta ûzi az amerikai futballt, mire õ annyit felelt: 4 napja.

De nem csak õ fejlõdött félelmetes sebességgel ez alatt a pár nap alatt, az utolsó napon többek is szóbeli elismerésben részesültek, és teljesítményük, és példamutató hozzáállásuk alapján a W2-ben az õszi meccsek kezdetéig új csapatkapitányok kerültek kinevezésre: Kotány Márton (LB), Deák Balázs (QB-RB), Borsuk Ferenc (OL) és Rudas Kornél (OL).

Vasárnap délelõtt a gyõri juniorok látogattak el Balatongyörökre, hogy scrimmage meccset játszanak a Farkasokkal. A meccset elõször könnyed gyakorlás elõzte meg, ahol 10 támadásonként cseréltek a csapatok, majd special team nélküli edzõmérkõzést játszottak. Hivatalos eredmény persze nincs, de talán annyit elárulhatok, hogy az edzés elején a Cápák védelme jobban fogta a Farkasok támadóit, majd az edzõmérkõzés második felében átbillent a mérleg nyelve a budapestiek javára, így elég kiegyenlített képet mutatott a játék.

A valósághoz hozzátartozik még az is, amit nem tudok nem megemlíteni, hogy a gyõriek elleni játékban a Farkasok részérõl nem csak Juniorok hanem a Ladies tagjai is a pályára léptek: Gulyás Veronika és Novák Csilla linebacker szerepben, Kelemen Fruzsina és Gál Dóra a falban erõsítették a csapatot. A Wolves Ladies a teljes edzõtábort a fiúkkal közösen csinálták végig (az erõsítést, az ütközéseket, és a játékot is beleértve), így megedzõdve az õszi két mérkõzésen jó esélyeik vannak a világbajnokságot megjárt osztrák lányok ellen.

Írta: Daláry Betti

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások