A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
EfEf 970*250
Gancia 300*300

MANNING PÉNZE SOKAKAT ÉRDEKEL

acapella 640×480

Fotón: Peyton Manning QB, Indianapolis Colts

Aki hajlamos a szerencsejátékra, fogadjon Manningre, még úgy is, hogy Bill Polian, a Colts elnöke, Jim Irsay a csapat tulajdonosa, és Tom Condon, Manning ügynöke sem beszél a tárgyalások részleteirõl. Polian csütörtökön délután egy golfkocsiban ülve nézte a special team edzését, és így nyilatkozott: „Persze, megtörténhet. Nincs határidõ, nincs meghatározott idõvonal. Jim sose mondott ilyet, én sem mondtam ilyesmit, és Tom Condon sem.” Lehet, hogy így van, a Colts biztosan nem fogja hagyni az NFL egyetlen négyszeres MVP-jének, hogy szerzõdés nélkül lófráljon. A 7 évre szóló, 98 millió dolláros szerzõdés, amit Manning 2004 márciusában írt alá, és akkoriban jelzõkõként szolgált az NFL-ben, az elõttünk álló szezon végén lejár. Az irányítónak röviddel a szezon vége után már új szerzõdése lesz, de lehet, hogy még hamarabb. Polian elárulta, rendszeresen beszél Condonnal, és gyakran Manning a téma köztük. Az elnök elmondta: „Persze, mindig beszélgetünk. Voltak is párbeszédek, és lesznek is.”

Manning nem az egyetlen elit irányító, akinek az idei szezon után lejár a szerzõdése. Tom Brady, aki 2005-ben 6 évvel hosszabbította meg a szerzõdését a New Englandnél, és 60 millió dollárral vastagította meg a pénztárcáját, szintén új kontraktusra vár. Jim Irsay elismerte a Manning-Brady párhuzamot, amikor tavaly februárban a Super sajtónapján újságírókkal beszélt. Elmondta: Ez a két fickó, hogy úgy mondjam, össze vannak kötve abban az értelemben, ahogyan mindkettõjükre a liga kiemelkedõ játékosaiként tekintenek. Brady is ugyanolyan jó, és nem kérdéses, hogy a pénz is hasonló lesz, amit kapni fognak.”

Voltak olyan találgatások, hogy a Colts készen áll „bankot robbantani” Manning fizetése érdekében, de Polian ezt vitatja: „Nem vagyok biztos benne, hogy Irsay ilyet mondott volna. Én nem hallottam ilyesmit.” De Polian még abban sem értene egyet, hogy Manning a legjobb irányító a ligában? Az elnök így válaszolt: „A legjobb 4-5 között mindenképp ott van. Nem akarok ebbe belemenni. Azt meg tudom mondani, kik minden idõk legjobb játékosai. A legjobb 100-ra is tudnék tippelni, elé öreg vagyok ahhoz, legalább 75 láttam közülük játszani, és legyen véleményem róluk, de abba nem megyek bele, hogy ki a legjobb. Ez a szemlélõtõl is függ.”

Manning szerzõdése csak egy Polian pénzügyi gondjai közül. Reggie Wayne WR és Robert Mathis DE szerzõdésébõl is két év van hátra, de mindketten kihagyták a Colts holtszezonbeli edzéseit és a minicampet is, jelezve, hogy nem örülnek a helyzetnek. A Colts meg tudja adni Manningnek, ami neki jár, és marad még elég pénzük, hogy kielégítse a csapat néhány fontos tagjának követelését, együtt tartva így a tehetségeket? Polian válasza: „13 éven keresztül ezt tettük, szóval feltételezhetõen folytatni is fogjuk.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások