A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
acapella 970×250
Henkel 300*300

MOATS BELENYÚLT A MADDEN 11-BE

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Fotón: Ryan Moats RB, Minnesota Vikings

Moats most kezdi 6. évét az NFL-ben, jelenleg a Minnesota Vikings játékosa, korábban pedig a Philadelphia Eagles és a Houston Texans csapatánál fordult meg. A cserefutó a playbook megtanulásával próbálkozik, és igyekszik elég mély benyomást tenni ahhoz, hogy rajta legyen a végsõ játékoslistán. Tudja, ebben a sportban semmit nem lehet készpénznek venni. Ezért ígéretes lépéseket tett a futball utáni életének rendezése felé. Egyfajta nyári gyakorlaton vett részt az EA Sports-nál, a népszerû Madden játékon dolgozott, és értékes tapasztalatot szerzett a videójátékok grafikai tervezésének világában. Moats elmondta: „Ez egy második szenvedély. Remélhetõleg, egy napon, amikor már túl öreg leszek a futballhoz, esélyem lesz ezen a területen dolgozni.”

Az EA Sports-ot lenyûgözte. Chris Erb, aki a partnerekkel kapcsolatos marketingért felelõs igazgató az orlandói cégnél, elmondta: „Hivatalosan van itt, nem a szabadidejét tölti bohóckodással, állásinterjúként is felfoghatjuk a dolgot.” Ilyen minõségben az EA Sports még sosem használt profi sportolót, de a lehetõség számukra is érdekesnek tûnt. Moats elmesélte: „Bekönyörögtem magam. Azt mondtam, fánkot veszek, bármit megteszek, amire szükség van.”

A játék legújabb verziója, a Madden 11 ezen a héten jelent meg, Moats keze munkáját az egykori csapatának, a Texans-nak a bevonulási jelenete dicséri, egészen pontosan az, amikor a játékosok kiszaladnak az alagútból, és a kickoff elõtt felvonulnak a pályára. Moats tervei szerint jövõre ugyanezt a Vikings számára készíti el. A RB a játékosok cipõjének kinézetének megalkotásában is segített, egy modellezési folyamatban vett részt, amely során aktuális fényképeket, és csúcstechnológiájú háromdimenziós szoftvert használtak, hogy a cipõk valóságosabbak legyenek a játékban.

A Madden-sorozat készítõi büszkék a valódiságra, és ebben nagy segítségre volt Moats, aki amellett, hogy kreatív, élõben is megtapasztalta azt, amit játékban igyekeznek visszaadni. Az Orlandóban, majd távozása után az otthonról végzett munka mindkét fél számára jövedelmezõ volt. Erb így dicsérte: „Tényleg hihetetlen a szenvedélye és a szorgalma, amit a modellezés iránt tanúsít. Isteni személyiség. Csak úgy lógni is szeretünk vele. Nem furcsa, vagy ilyesmi. Jól kijön a srácokkal. Még flekkensütésen is voltunk együtt.”

A Louisiana Tech-en a szabadmûvészetek volt Moats szaktantárgya, de a futó kihagyta az utolsó évét, hogy 2005-ben a Drafton az Eagles játékosává váljon, és jobban élvezi a tervezést, mint magát a játékot a termékkel. Elmondta: „Milliónyi dolgot lehet alkotni.” Most nem is jut arra ideje, hogy ledobja magát a konzol elé: „Jelenleg nem nagyon van szabadidõm. Egyfolytában a playbookot bújom. De a holtszezonban a feleségem kellett, hogy leszedjen róla.”

A játékosok gyakran feldühödnek a játékban látható saját képmásuk miatt, pedig minden évben frissítik az adatokat. Szóval aki esetleg Moats-hoz fordult volna, hogy kezdjen valamint a karakterével, tegye kicsit jobbá, akadályba ütközhetett. Moats elárulta: „Erre külön emberük van, aki csak ezzel foglalkozik. Kutatómunkát végez. Tényleg mélyre ásnak. A lehetõ legközelebb akarnak kerülni a valósághoz.”

A RB egyébként tavaly Steve Slatont próbálta helyettesíteni, és sikerült összehozni eddig pályafutása legjobb meccsét, amikor 126 yardot és 3 TD-t futott. A fantasy football-játékosok azok után biztosan megjegyezték a nevét, amit most már a Madden 11 készítõinek listájában is olvashatnak. De most elsõsorban még mindig egy futballjátékos. „Igyekszem boldogulni, és próbálok minden nap fejlõdni. Ez e legfontosabb dolog, arra törekszem, hogy ne kövessem el újra ugyanazokat a hibákat” – mondta Moats.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások