A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Praktiker 970*250
Henkel 300*300

HOOD BELEJÖTT

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Fotón: Ziggy Hood DE, Pittsburgh Steelers

Hood, akit 2009-ben az 1. körben draftoltak, újoncként nem játszott sokat, hiszen a Missourin használt 4-3-as védelemrõl kellett átállnia a Steelers nem könnyen megtanulható 3-4-es sémájára. Más elsõkörösökkel ellentétben, tõle nem várták, hogy azonnali hatással lesz a Steelers játékára. És nem is így történt. Azonban a Pittsburgh edzõtábora során ez megváltozni látszik. Hood megjegyezte: „Most kezdem utolérni az itteni játék gyorsaságát.” A 6’3” (190,5 cm) magas, 310 fontos (140 kg) Hood még mindig a kezdõk, Aaron Smith és Brett Keisel mögött jár, de azt a fizikális oldalát kezdi mutatni, amiért a csapat draftolta õt. Mike Tomlin vezetõedzõ már edzõtábor elsõ napján látta ezt, amikor egy gyakorlat során Hood könnyedén odébb lökte az idei elsõkörös Maurkice Ponucey-t.

Tomlin elmondta: „Azt az ugrásszerû fejlõdést láthatjuk tõle, amely egy másodéves elsõköröstõl elvárható. Ez a fickó rendkívül keményen dolgozik, nehéz lenne olyasvalakit találni, aki a holtszezon alatt több idõt töltött volna a létesítményünkben, mint Ziggy Hood.” A DE, aki a konditerem egyik leggyakoribb látogatója, 4,5 kilóval nehezebb lett, így alkalmanként akár nose tackle poszton is besegíthet. A Steelers eddig nem nagyon jutott hozzá olyan játékoshoz, aki a védõfal mindhárom posztján bevethetõ lett volna. Aaron Smith 34, Brett Keisel pedig jövõ hónapban lesz 32 éves, tehát örömmel szemlélik a másodéves sokoldalúságát. „Láthatóan nagyot fejlõdött, nagyon különleges játékos lesz. Jó lenne ha kialakulna egy rotáció, mert senkinek nem kellene olyan sok idõt a pályán töltenie, mindenki pihentebb lenne” – mondta Smith.

Az elmúlt 5 évben statisztikailag a Steelers védelme volt a legjobb, de tavaly kissé megviseltnek tûntek, hiszen Smith a válla miatt, Troy Polamalu S pedig a bal térde miatt hagyta ki a szezon nagy részét. A sérülések miatt megrövidült a cserepad, ez gyakran a 4. negyedben volt feltûnõbb, amely játékrészben a Steelers – rá nem jellemzõ módon 5 meccset vesztett el. Ezek a kései összeomlások végül elvették a rájátszási esélyeket a csapattól, egy évvel azután, hogy megnyerték a Super Bowl-t, nem jutottak tovább az alapszakaszból.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások