A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Linea 970*250
Finn wellness 300×300

MEGJELENT AZ ÚJ MADDEN!

finn wellness 640*360

Fotón: Drew Brees QB, New Orleans Saints

Drew Brees van a borítón és már hat hónapja nem láttak focit. Ez a két érv teljesen világossá teszi, miért özönlöttek az EA Sports által szervezett „Madden Gras” fesztiválra az emberek. A rendezvényen az élõzene és a karneváli hangulat mellett ki lehetett próbálni a legújabb hivatalos NFL játékot a Madden 11-et, melyre rég óta vártak a rajongók. A szerencsésebbek nem csak egymással, vagy a géppel játszhattak, hanem korábbi NFL sztárok ellen is kipróbálhatták magukat. A rendezvényen tiszteletét tette például Joe Horn, Deuce McAllister, Marshall Faulk és Marcus Allen is.

Bár a játék csak éjféltõl volt kapható a boltokban, az eladóhelyek már este tízkor kinyitottak országszerte, hogy ünnepeljenek és felkészüljenek a vásárlói rohamra. A játék nem ok nélkül ennyire keresett, hiszen három elismert játék-tesztoldal is 9,5-esre értékelte Amerikában. Minden évben úgy tûnik, hogy az apró hibákat leszámítva már nem nagyon lehet hova fejleszteni a Madden-t, az EA Sport mégis mindig elõáll valami újdonsággal.

A gyártó idén komolyan kitett magáért, ugyanis nem csak a grafika lett szebb és a mozgások lettek reálisabbak, de három komoly fejlesztést is beletettek a játékba. Az egyik ilyen a „Locomotion” elnevezésû reális futómozgás. Az RB-k még sosem voltak ennyire táncoslábúak, aki konzolon játszik megtapasztalhatja majd, hogy a két joy-karral micsoda irányváltásokat és cseleket lehet bemutatni. A Gameplanning funkció is új, ennek segítségével mi is belenyúlhatunk a playbookba és kiszedhetünk, hozzáadhatunk, értékelhetünk különbözõ sémákat, melyeket a meccsen így könnyebben tudunk kezelni. A fejlesztõk nagyon büszkék még a Gameflow elnevezésû újdonságra, melynek köszönhetõen az edzõtõl kapunk tanácsokat rádión a kiválasztott játékhoz még a snap elõtt! A nagy változások mellett olyan apróságok is javítva lettek a játékban, mint például a blokkolás. A játékostársak most már úgy gondolkoznak, mint a való életben és követve a karakterünket takarítanak. Az elkapók is ügyesebbek lettek, ugyanis a Madden 11-ben már úgy figyelnek a vonal melletti elkapásokra, mint az NFL játékosok, és akár vetõdés közben is igyekeznek lent hagyni a lábuk hegyét a talajon. Az erõsviszonyokról már korábban olvashattatok itt az oldalon, a rajongók visszajelzései alapján mind az irányítók, mind a csapatok rangsora hiteles, sõt a rookie-k ratingjét is nagyon dicsérték.

Az egyetlen dolog ami miatt aggódni lehet, az Drew Brees testi épsége és karrierje: vigyáznia kell magára, nehogy rá is lecsapjon a „Madden átok”. A babona szerint ugyanis, aki szerepel a borítón, az abban a szezonban sokkal rosszabbul teljesít, mint korábban, általában sérülés miatt. 1999 óta nem John Madden van a játék borítóján, hanem játékosok kapják meg azt, akiket 2002 óta sújt az átok. Az elsõ szenvedõ alany Daunte Culpepper volt, majd õt követték: Marshall Faulk, Michael Vick, Ray Lewis, Donovan McNabb, Shaun Alexander, Vince Young és Brett Favre. Tavaly az EA megpróbálta kicselezni az átkot és két játékost is felrakott a borítóra: Larry Fitzgerald-ot és Troy Polamamlu-t, de a kísérlet kudarcot vallott. Ugyan az arizona-i elkapó egészséges maradt a szezonban, de nem tudta túlszárnyalni elõzõ évi teljesítményét, ráadásul a Pro Bowl-ra le is sérült. Polamalu még nála is szerencsétlenebb volt, ugyanis rögtön az elsõ meccsén lesérült, és bár visszatért, három visszafogott meccs után újra kidõlt a sorból. Remélhetõleg Brees végre megszakítja az átkot és újra kitüntetés lesz a borítón szerepelni, nem pedig rossz ómen.

Mindenesetre a játék megérkezett, a szezon pedig még arrébb van, szóval game-padra fel, augusztusban is rendeznek Super Bowl-t, ha Te úgy akarod!

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások