A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Heszperidák 970*250
Stihl-hja-300×300

A LEGJOBB LINEBACKEREK

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Fotón: Ray Lewis LB, Baltimore Ravens

Egyik linebacker sem egyforma. Egy ILB nem olyan, mint egy OLB, sõt az sem mindegy, hogy 3-4-es vagy 4-3-as védelemben játszanak-e. Hiába mestere egy játékos az egyik felállásnak, attól még teljesíthet rosszul a másikban. Viszont vannak olyan képességek, amelyek egy jó LB-bõl nem hiányozhatnak, mint mondjuk a gyorsaság, a kitartás, a jó ösztönök, vagy a helyzetfelismerés képessége.

1. Ray Lewis (Baltimore Ravens, ILB, 3-4)

Lewis vezetõi képessége, tapasztalata és nélkülözhetetlen futásromboló játéka az, ami miatt – életkora ellenére is – még mindig az NFL legjobbja. Ráadásul lazán uralja mind a 3 downt a pályán.

2. DeMarcus Ware (Dallas Cowboys, OLB, 3-4)

Ware a méret, az erõ és a sebesség nagyszerû kombinációja. Futás elleni kiváló védekezése mellett az irányítókra is nagy fenyegetést jelent, amivel képes megnehezíteni bármelyik támadósor dolgát.

3. Patrick Willis (San Francisco 49ers, ILB, 3-4)

Õ sem csupán a futások elleni védelemben állja meg a helyét, ugyanis nagyszerû labdaérzékének köszönhetõen egyre többször halássza el a focit a támadók orra elõl.

4. James Harrison (Pittsburgh Steelers, OLB, 3-4)

Nem túl nagy termete ellenére a futások és a passzok ellen is szépen teljesít. Erejének, jó kézmunkájának és ösztönjátékának köszönhetõen meg sem látszanak méretbeli hiányosságai.

5. LaMarr Woodley (Pittsburgh Steelers, OLB, 3-4)

Hatékony védõ az 1. és 2. down futásai ellen, de – erejét vagy ravaszságát használva – pass rushernek sem utolsó.

6. Jon Beason (Carolina Panthers, MLB, 4-3)

Hétrõl hétre hoz keménységet, fáradhatatlanságot és hatékonyságot csapatának játékába. Az a fajta linebacker, aki felveszi a blokkokat, de hamar átlátja a playt és azonnal a labda nyomába ered.

7. Jonathan Vilma (New Orleans Saints, MLB, 4-3)

Vilma is az ösztönei után megy, de õ is villámgyorsan olvassa le az ellenfél play-hívásait. Nem csak falat jelent a futásoknak, hanem igazi veszélyforrást az egész támadósornak.

8. DeMeco Ryans (Houston Texans, MLB, 4-3)

Atletikussága, gyorsasága, valamint jó helyzetfelismerése teszi Ryans-t egy igazán kiemelkedõ belsõ linebackerré. Gyorsan mozog és a blokkok ellen is hatásos tud lenni.

9. Terrell Suggs (Baltimore Ravens, OLB, 3-4)

Elég jó felépítésû játékos, aki abszolút ura a futásoknak, ugyanakkor értékes munkát végez pass rusherként is, sõt a 4-3-as felállás endjeként szintén megállja a helyét.

10. Calvin Pace (New York Jets, OLB, 3-4)

A Jets-nél nyújtott teljesítménye alapján leginkább a futások ellen hatékony, de egy offensive tackle-re még így is képes ráijeszteni.

11. Brian Cushing (Houston Texans, OLB, 4-3)

Négymeccses felfüggesztésétõl eltekintve Cushing egy igazi ébredõ csillag, aki nem csupán a szerelések terén, hanem a zónavédekezésben és a blitz-eknél is meghatározó alakja a Texans-nak.

12. Jerod Mayo (New England Patriots, ILB, 3-4)

Az oldalról és az elölrõl érkezõ futásokat is képes lefülelni, de a blokkból való szabadulás sem jelent neki túl nagy gondot. A passzvédekezésben is átlagon felüli.

13. London Fletcher (Washington Redskins, ILB, 3-4)

A már eddig is lenyûgözõ pályafutással rendelkezõ veteránnak ugyan vannak hiányosságai, ezeket tökéletesen elfedik hihetetlenül jó ösztönei, villámgyors lábai és egyedülálló helyzetfelismerése.

14. Karlos Dansby (Miami Dolphins, ILB, 3-4)

Dansby-nek a mérete és atletikussága is meg van ahhoz, hogy hatékony legyen, akár a falhoz közel, akár a pálya szélén halad a labda.

15. Lance Briggs (Chicago Bears, OLB, 4-3)

Briggs játéka jobbnak mutatkozik, amikor mozgásban van és nem szorul be a fal nagytestû játékosai közé. A 3. downokban nyújtott passzvédekezése pedig kincset érõ.

16. Lofa Tatupu (Seattle Seahawks, MLB, 4-3)

Olyan játékos, aki ésszel játszik, de erõs ütközésekre is képes. Ösztönei és helyzetfelismerése miatt talán feljebb is kerülhetett volna a listában, ha sérülése miatt nem hagyott volna ki 11 mérkõzést az elmúlt idény alatt.

17. Bart Scott (New York Jets, ILB, 3-4)

A csapat védelmének királya keménységet és magabiztosságot hozott és hoz továbbra is a new yorki klubnak.

18. Nick Barnett (Green Bay Packers, ILB, 3-4)

Meglehetõsen produktív a futások ellen, de a zónavédekezésben is jól szerepel.

19. Brian Urlacher (Chicago Bears, MLB, 4-3)

Bár kora és sérülései miatt a hanyatlás jeleit kezdte mutatni, még mindig kell számolni méretével, tapasztalatával és erejével.

20. Elvis Dumervil (Denver Broncos, OLB, 3-4)

Akárcsak Harrison, õ sem az a kifejezett 3-4-es felállás szélére való linebacker típus, de rendkívül jó pass rusher. Ereje igazán hatásos tud lenni a nagyobb falemberek ellen is.

 

És most következzen az az öt LB, aki épphogy lecsúszott a listáról:

Chad Greenway (Minnesota Vikings, OLB, 4-3)

Ugyan nem halljuk mindenhonnan a nevét, teljesítménye magáért beszél. Megbízható kezdõjátékos és meglehetõsen produktív is.

David Harris (New York Jets, ILB, 3-4)

Alapvetõen jól védekezik, bár sebessége nem az igazi, így a hosszabb passzokkal többször is meggyûlt már a baja.

Clay Matthews (Green Bay Packers, OLB, 3-4)

A Packers védelmi sémájának minden pontján lenyûgözõen teljesít. Az ellenfél visszaszorítására ugyan kevésbé alkalmas, de legalább kellõképpen mozgékony.

Shawne Merriman (San Diego Chargers, OLB, 3-4)

Gyõzelemre született játékos, akinek azért sérülések miatti visszaesése sem kerülhette el a figyelmünket.

Joey Porter (Arizona Cardinals, OLB, 3-4)

Ugyan veszített valamicskét a futójátékok elleni hatékonyságából, még mindig kiváló linebacker ahogyan kiváló rövidtávú megoldás az Arizona védelmének.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások