A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Roche 970*250
Acapella 300×30

A VÉDELMEK NAGY NAPJA

finn wellness 640*360

Fotón: Don Shula

Az Oroszlánok secondary-jében Dick LeBeau mellett Dick ’Night Train’ Lane volt a másik cornerback. Velük nézett farkasszemet a Medvék félelmetes tight endje, Mike Ditka, míg a chicagói védelmet a legendás Bill George irányította. Érdemes megemlíteni, hogy az oldalvonal mellett is igazi nagyágyúk sorakoztak fel: a Detroit védõkoordinátori feladatát a késõbbi Hall of Fame csillag Don Shula látta el, míg chicagói oldalon ezt a posztot a késõbb ugyancsak Hall of Fame-be jutó George Allen töltötte be.

Ugyancsak a történet része, hogy a Baltimore Colts abban az évben a csalódást keltõ 7-7-tel zárta a szezont úgy, hogy a Chicagótól és a Detroittól is két vereséget szenvedett. Ez a Colts akkori fõedzõje, a gárdával egyébként 1958-ban és 1959-ben NFL bajnoki címet szerzõ, Weeb Ewbank állásába került. Már egy ideje úgy hírlett, hogy a Baltimore új vezetõedzõjét 1963-ban vagy Don Shulának vagy George Allennek hívják majd. A szakértõk úgy tekintettek a Chicago-Detroit találkozóra, hogy azon dõl el, ki lesz Ewbank utódja a Colts kispadján.

A körülmények és a tét aztán valóságos védelmi vérfürdõbe fordította a meccset. A támadó gépezetek csak szenvedtek, a védelmek csírájában fojtották el a kísérleteiket. LeBeau és Lane is káprázatos játékot mutatva járult hozzá a 10 turnovert hozó találkozóhoz. A Bears special teamje végül a negyedik negyedben begyötört egy mezõnygólt, amely kialakította a 3-0-ás végeredményt. Bár a meccset Allen nyerte, a Colts fõedzõi posztját Shula szerezte meg. Don Shula azzal gyõzte meg az akkor Baltimore-ban székelõ franchise vezetõit, hogy olyan védelmet rakott össze, amely – többek között LeBeau 4 interceptionjének köszönhetõen – mindössze 177 pontot szedett be a 14 összecsapásból álló alapszakaszban.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások