A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
acapella 970×250
Becmol 300×300

BEPILLANTÁS – AFC Észak

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Fotón: Bryant McFadden CB, Pittsburgh Steelers

Pittsburgh Steelers

CB: Bryant McFadden egy kis arizonai kiruccanás után visszatért az Acélvárosba. A védõ, a küszködõ, majd végül bizalmat vesztett William Gay-t váltja, aki nem igazán felelt meg a Steelers elvárásainak. Õk ketten küzdhetnek majd az egyik CB posztért, bár valószínûbbnek tûnik, hogy Ike Taylor mellett McFadden lesz a másik corner, míg Gay megmarad a nickel formációk hasznos tagjaként. McFadden a futásokban is jól teljesít, de jobban megérti Dick LeBeau védelmi rendszerét is.

RT: A Willie Colon szezonjának véget vetõ sérülés újabb harcteret hozott létre, melyben a szabadügynök piacról érkezõ Jonathan Scott és a másodéves Ramon Foster küzdhet. Az elõny Scott-nál van már csak azért is, mert tavaly a Bills nyolc meccsén léphetett pályára kezdõként. Viszont Fostert sem kell félteni, ugyanis guardként már tavaly kivívta az edzõi stáb elismerését. Futójáték során mutatott remek blokkolásai viszont még kevesek az üdvözüléshez, a pass protectionben is bizonyítania kell.

Baltimore Ravens

Harmadik WR: Baltimore-ban a slot receiver posztjáért fog a legérdekesebb harc folyni. Derrick Mason sérülésével ugyan csökkent a várományosok száma, azért még mindig akadnak jelentkezõk a posztra. Név szerint: Anquan Boldin, Mark Clayton, valamint Donté Stallworth. Bár Clayton nem túl gyors, meglehetõsen jól mozog a pályán és sok szerelésbõl bújik ki. Stallworth iszonyú sebessége viszont olyan lehetõségeket nyújt a Ravens-nek, amire már évek óta vár.

ILB: Ray Lewis mellett a második évébe lépõ Dannell Ellerbének kéne kezdenie, de a harmadéves Tavares Gooden is arra a helyre pályázik. Ellerbe a futások ellen lehet hatékony és az elsõ illetve második downok alatt vennék igazán hasznát.

FS: Tom Zbikowski megfelelõen helyt állt, amikor Ed Reed a pálya szélére kényszerült, de a Ravens Ken Hamlint hozta a csapathoz, hogy megküzdjön vele a kezdõposztért. Kettejük versenyében valószínûleg Hamlin lesz a befutó, amit csak és kizárólag a nagyobb tapasztalatának köszönhet. Reed még mindig gyógyulófélben van.

Cincinnati Bengals

TE: A veterán Reggie Kelly mindent megtesz majd, hogy feltartóztassa az elõretörõ Jermaine Greshamet. Kelly amellett, hogy az NFL egyik legjobban blokkoló tight endje és elkapóként is alulértékelt, heves küzdõ és egyedülálló vezéregyéniség. Ennek ellenére nehéz dolga lesz a tehetséges újonc ellen. Gresham egy nagy és gyors blokkoló, akinek elkapói vénája még sok álmatlan éjszakát hoz majd az ellenfeleknek.

SS: A negyedik idényét kezdõ Chinedum Ndukwe az ötszörös Pro Bowler Roy Williams-et próbálja kitúrni helyérõl, amire meg is van minden esélye tekintve, hogy alkarsérülései miatt a veterán mindössze 7 meccsen szerepelt az elmúlt két év alatt. Ndukwe keményen ütközik ugyan, de passzvédekezésén még van javítanivaló.

Cleveland Browns

CB: Nem biztos, hogy az újonc Joe Haden egybõl kezdõposztba kerül. Draftolására azért került sor, mert Brandon McDonald elmúlt három évben mutatott teljesítménye rendkívül hullámzó volt. McDonald azért tud küzdeni, ha akar és a holtszezon alatt eddig meglehetõsen jól is teljesített. A kezdõhelyért viszont versenyben van az Eagles 31 éves veteránja, Sheldon Brown is, aki nem csak tapasztalt, de jó védõ is. Mindezek ellenére azonban úgy hisszük, Haden van annyira tehetséges és magabiztos, hogy megszerezze a kezdõposztot.

S: Megvan az esély rá, hogy a két újonc, T. J. Ward, valamint Larry Asante is kezdhessen, ehhez viszont a tavaly kezdõ veteránokat, Abe Elamot és Mike Adams-t kell kiütniük. A legnagyobb elõny talán Wardnál van, aki nem csak erõsen ütközik, de szerelési kedvét másokra is ráragasztja. Asante is hasonló mentalitású, bár a passzok elleni védekezésben nem a legjobb. Elam elõnye, hogy õ ismeri legjobban Eric Mangini rendszerét, míg Adams a négy játékos leggyorsabbja. Még korai lenne tippelni, de várhatóan Ward és Elam kerül ki gyõztesen a küzdelembõl, még akkor is ha mindkettejüknek jobban fekszik a strong safety helye.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások