A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Perfect Look 970*250
Becmol 300×300

BÚCSÚ A MILE HIGH-TÓL – Floyd Little

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Fotón: Floyd Little RB

Csupán percekkel korábban a 33 esztendõs Little örökre beírta nevét a profi foci históriáskönyvébe. Pályafutása utolsó hazai, Mile High Stadium-beli fellépésén Little két touchdownt szerzett a második félidõben és ezzel 25-10-es gyõzelemre vezette a Broncos-t a vendég Philadelphia Eagles ellenében. A búcsú valóban érzelmekkel teli volt a remek atléta számára, aki az 1960-es és az 1970-es évek fordulóján teljesítménye révén messze kiemelkedett a középszerûségben senyvedõ Vadlovak soraiból, pályája alkonyán pedig változatlanul a John Ralston fõedzõ irányításával megújuló gárda alapembere maradt. „Ideális befejezés volt ez eme kiváló ember számára!” jelentette ki Ralston, aki elismerte, hogy az õ szemei is könnybe lábadtak Little második touchdownja után.

Little az NFL 7. legeredményesebb futójaként vonul majd vissza, amikor a Miami Dolphins elleni szombati rangadót követõen végleg szögre akasztja szerelését. Az elmúlt meccsen szerzett 56 futott yardjával összesen 6303 yardot tudhat magáénak kilenc esztendõs pályafutása során. A legutóbbi találkozón Little öt elkapásával további 94 yardot is összeszorgoskodott, s ezek közül a legbüszkébb alighanem arra a 66 yardos játékra lehet, amellyel igencsak megmelengette a stadionba a -10 fokos hideg dacára is kimerészkedõ hazai drukkerek szívét.

A veterán futó már az összecsapás elõtti edzéseken sûrûn fogadkozott, hogy fürge zsebtolvajként fog vele inalni, amikor csak megkaparintja a labdát, ám az Eagles védelme három negyeden keresztül sakkban tartotta õt. Ezt követõen azonban Little, ahogy egy igazi klasszishoz illik, „robbantott” és eldöntötte a meccset. Az Eagles egyenlítõ mezõnygólja utáni elsõ denveri támadóplay elõtt Little a huddle-ben jó blokkokat kért játékostársaitól, mivel biztos volt benne, hogy „robbantani” tud. És csakugyan így tett. Steve Ramsey screenpasszának megszelídítése után a támadó lerázott magáról egy szerelni igyekvõ védõt, majd egészen az ellenfél célterületéig száguldott.

„Isten bizony így történt.” –mesélte Ramsey. „Az egész arra legendás esetre hasonlított, amikor Babe Ruth [a híres baseballjátékos az 1932-es World Series harmadik meccsén] az egyik ütése elõtt [állítólag] megmutatta, hogy hová megy majd a végül hazafutást érõ lökete. Meg is mondtam utána Floydnak: ’Lesz mit mesélned az unokáidnak!’

Az utolsó percekben Little egy 2-yardos futott touchdownnal biztosította be a Broncos sikerét. A lefújás után a hálás szurkolók vállukra kapva ünnepelték visszavonuló kedvencüket, aki természetesen képtelen volt visszatartani a szemébe toluló könnyeket. „Leírhatatlan élmény volt, nagyszerû dolog így visszavonulni.” – emlékezett a Syracuse hajdani All-Americanje, aki kilenc kiváló szezont húzott le a profik között. „Olyasmi ez, mintha minden egy forgatókönyv szerint történt volna.”

(1975. december 16., AP/Lakeland Ledger)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások