A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
Henkel 300*300

MINDENKI KEDVENC DELFINJE

acapella 640×480

Fotón: Brandon Marshall WR, Miami Dolphins

Marshall nagyra becsüli, ha valaki autogramot kér tõle. Amikor Orlandóban gyreek volt, õ maga is nagy autogram-vadász volt. Elmondta: „Még mindig megvannak az olyan fickók aláírásai, mint Curtis Martin, Shaquille O’Neal, vagy Cris Carter. És sorolhatnám. Meg van Phil Simms és Brett Favre aláírása is, amit akkor szereztem, amikor Orlandóban voltak. Szeretek autogramot adni a gyerekeknek, mert ez olyasvalami, amire nagyon hosszú ideig emlékezni fognak.”

Az edzõtábor kezdete óta a Dolphins új pro bowler elkapója egyre jobb kapcsolatot épít ki a rajongókkal és a csapattársaival, fõleg Chad Henne irányítóval. A pénteki napon, az edzõtábor nyitó edzésén Marshall két hosszú passzt is elkapott Henne-tõl, amit a nézõk rivalgással jutalmaztak. Tony Sparano vezetõedzõ visszafogta magát, nem kurjongatott, viszont amikor megkérdezték, az elsõ két edzés során Marshall mivel tett rá benyomást, mosolyogva mondta: „Nagyon jó fizikai képességei vannak. Nem mindig van rá lehetõsége az embernek, hogy tényleg egy elsõosztályú elkapót figyeljen.”

Az edzõvel Sean Smith is egyetértett. Õ volt az, aki Marshall mindkét hosszú elkapásánál az elkapó ravaszságának és erejének csapdájába esett. Smith elmondta: „Valami újat mutatott, olyat, amilyet még soha nem láttam. Õ egy veterán. Megmutatott néhány trükköt a pályán.” Ez a ritka tehetség az oka, hogy a Dolphins két 2. körös draft picket adott a Denver Broncos-nak áprilisban Marshall-ért cserébe, majd az új szerzeménynek adtak egy négy évre szóló szerzõdéshosszabbítást, amelynek köszönhetõen 2014-ig évente átlagban 10 millió dollárt fog keresni.

Denverben Marshall az elmúlt 3 szezon során minden évben legalább 100 elkapást mutatott be, 2008-ban és 2009-ben is bekerült a Pro Bowl-keretbe, mégse látták ott szívesen többé. Összetûzésbe keveredett Josh McDaniels vezetõedzõvel, ráadásul hosszú listája van a törvénnyel való összeütközésekbõl, amely miatt hajszál választja el egy felfüggesztéstõl. Marshall azt mondja, tanult a hibáiból, és amióta csatlakozott a Delfinekhez, magatartásból jeles. Sparano az elkapó munkamorálját, vezetõ képességeit, és képességeit dicséri: „Láthatjuk õt, amint átkarolja valamelyik fiatal játékost, és meséli, hogy õ miken ment keresztül. Önzetlen. Ez egy olyan dolog, amit nagyra értékelek, és amivel elkápráztatott.”

A Dolphins számára Marshall legfontosabb kapcsolata Henne-vel lesz, amin máris dolgoznak. A májusi csípõmûtét lerövidítette az elkapó aktivitását a holtszezonban, márpedig egy irányító és egy elkapó között az idõzítés csak idõvel alakul ki. Marshall elmondta: „Hosszú út áll elõttünk, de az elsõ meccs csak szeptemberben lesz. Erre van az elõszezon. Rengeteg idõnk van, hogy összehozzuk.

Henne tisztában van vele, hogy mekkora értéket képvisel egy nyúlánk elkapó, a Michigan hallgatójaként 15 TD-passzt dobott Braylon Edwards-nak. Tavaly lehetett elõször kezdõ, elkapói gárdája pedig nem volt túl tekintélyes, így gyorsan felismerte, hogy a 194 centis Marshall szinte kínálja magát. Henne így vélekedett: „Brandon nagyon csiszolt. Tudja, hogyan kell megfutni az útvonalakat, és tudja, hogyan használja a testét. Olyan fickót szereztünk, aki szinte repül a pályán és zökkenõmentesen vált irányt.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások