A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
EfEf 970*250
M-gel 300*300

MÉG NEM TISZTA A KÉP ATLANTÁBAN

finn wellness 640*360

Fotón: Kerry Meier WR, Atlanta Falcons

A tavalyi edzõtáborban augusztus 5-én egyéni gyakorlatok végzése közben Harry Douglas külsõ keresztszalagja elszakadt, a játékos a sérült tartalékosok listájára került. Azt várták tõle, hogy 2. évében újonc szezonjára fog építkezni, amikor 23 passzt kapott el, és 12-szer futott is, mindkét módon szerzett egy-egy TD-t. Most Douglas már annak is örül, hogy edzhet, és képes részt venni a csapat tevékenységeiben. Az elkapó így emlékezett sérülésére, és a kispadon töltött idõre. „Szívet tépõ volt. De most nagyon jó érzés. Keményen dolgoztam a holtszezonban, hogy elérjek erre a pontra. Jó érzés újra itt kint lenni, és játszani.”

Douglas a holtszezonban Atlantában maradt és azon dolgozott, hogy felépüljön és erõsödjön a térde. Dr. James Andrews specialista nem sokkal az edzõtábor kezdete elõtt adott zöld utat az edzésekre. Az elkapó elsõ dolga az volt, küldött egy sms-t, az irányítójának, Matt Ryannek, hogy megossza vele a jó hírt. A QB elmondta, Douglas hihetetlenül izgatott volt, amikor megkapta a hírt, és a csapat is örül, hogy visszakapják Douglas-t, aki közel egy éve nem volt edzõpályán, Ryannek mégis tetszett, amit látott az elsõ edzésen: „Ma reggel hatalmas mosoly volt az arcán, hiszen megtérült a kemény munka, és visszajöhetett, hogy azt csinálja, amit szeret. Jól néz ki futás közben. Úgy gondolom, óriási segítség lesz számunkra, hogy idén visszakapjuk.”

Azonban Douglas-nak kissé vissza kell fognia a lelkesedését az edzõtábor elején. Terry Robiskie, az elkapók edzõje az elsõ napon néhány alkalommal kivette a WR-t a gyakorlatokból. Az elkapó izgatott, hogy edzhet, de a csapat úgy döntött, extra óvintézkedéseket hoznak a térde miatt. Mike Smith vezetõedzõ elmondta: „Most az a terv, hogy naponta egy alkalommal eddzen, a délutáni edzést pedig lelépkedi.” Smith edzõ abban reménykedik, jövõ hétre már lehet növelni a WR munkaadagját.

Ha Douglas térde egészséges marad, és formába tud lendülni, minden esélye meglesz arra, hogy elnyerje a kezdõ állást a slot elkapó poszton. Sõt, azt is hallottuk, amíg be nem bizonyítja, hogy egészséges, Mike Jenkins esélyei is nõnek arra, hogy Roddy White túloldalán megszerezze a kezdõ pozíciót. Jenkins tavaly 50 passzt kapott el, de csalódást okozva mindössze egyetlen TD-t, és átlagban csak 2,5 yardot szerzett elkapás után. Nagyszerûen blokkol, de nem igazán tudja széthúzni a védelmet. Az is gond lehet, hogy látszólag jobb a kapcsolata Chris Redman csereirányítóval, mint Ryannel. Jenkins egyetlen TD-jét is Redman passzolta neki, elkapásainak több mint 20 %-át a 4. és 12. játékhéten mutatta be, amikor Ryan sérült volt. A második számú elkapói állás egyáltalán nem biztos Jenkins számára, ahhoz, hogy teljesen kicsússzon a keze közül, Douglas-nak bele kell húznia, és Brian Finnerannek, vagy az újonc Kerry Meiernek is jól kell teljesítenie.

Finneran veteránként jobban tudná irányítani az elkapókat, de az OTA edzések és a minicamp alatt mégis Meier tett nagyobb benyomást. Az újoncnak nagyszerû kezei vannak, és hihetetlen érzékkel rendelkezik ahhoz, hogy elkapja a passzokat a pálya közepén, emellett elkapás után is képes elõremenni. Roddy White a csapat nyílt edzésén egy nézõnek mondott dicsérõ szavakat Meierrõl, amibõl az elkapó erõt merített: „Nagy dolog kiérdemelni a tiszteletet, és kiépíteni a bizalmat. Én csak próbálom lemásolni, amit ezek a srácok mûvelnek.”

A minicamp utolsó napján Meier térdina megsérült, de a június OTA-kra már rendben volt. Talán gyors regenerálódási képessége is hozzájárult ahhoz, hogy most õ lehet a legtestesebb elkapó az Atlanta rosterén. Meier 101 kilós, amely az útvonalak megfutásánál is jól jön majd neki. Az újonc elmondta: „Elõnyt jelent a nagyobb test, mert így középen ütközni tudok a linebackerekkel, és át tudom törni az akadályokat.”

Három napja tart a Falcons edzõtábora, így természetesen még mindig sok a bizonytalan tényezõ ahhoz, megjósoljuk, hogyan fog felállni a csapat elkapó-gárdája az 1. játékhéten. Az All-Pro White egészen biztosan ott lesz, de hogy ki áll majd a másik oldalon, és ki lesz a slotban, az még jó ideig nem dõl el. A Falcons abban reménykedik, a tavalyival ellentétben idén a képességek, nem pedig sérülések fognak dönteni.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások